torstai 8. tammikuuta 2009

Pizza lampaasta ja sipulista

Täällä fiilistellään jo kovasti Venetsiaan lähtöä ja syödään viimeisiä rippeitä pakastimesta. Katajanhavulampaanpalojakin löytyi ja niistä loihdittiin italiaanomaisesti pizzaa. Oi nam kun ajatteleekin tulevaa kahta kuukautta siellä risottojen, pastojen, munakoison, merenelävien, juustojen, viinien...makujen ja tuoksujen keskellä. Onneksi on enää kaksi yötä lentokoneen laskeutumiseen Marco Polon kentälle!

Marraskuun ruokahaasteessa tehtiin Pastanjauhajien toimesta lammaspizzaa, johon livahti mm. tsatsikia ja fetaa. Meidän täytteemme olivat erilaisia, mutta hui kuinka herkullisia (nekin).

Pastapää leipoi ja kaulitsi pohjat luotto-ohjeellaan.

Myös pohjan päälle levitettävä tomaattikastike hauduteltiin tutulla ja tuoksuvalla reseptillä.

Pohjan päälle ripsuteltiin reippahasti mustaleimaista emmentaljuustoa ja sen päälle sulatetut, konjakkiin vivahtavat katajanhavulampaanpalat. Siihen ylle vielä pannulla pehmitetyt keltasipulirinkulan puolikkaat ja sinihomejuustoa oman maun mukaan. Joku halusi pizzaansa vielä ananastakin, mutta jonkun mielestä se ei luontunut tähän ol-len-kaan. Sienet sensijaan olisivat menneet komiasti!

Uunin jälkeen nautinto oli valmis, kun pizza tuoksui nenän alla huumaavan herkulliselta ja yksi huumaavan ihana kaatoi punkkua lasiin :).


5 kommenttia:

 1. Vau, teillä onkin just lähtö Venetsiaan! Toivotan ihanaa aikaa siellä ja hyviä kokemuksia.Kai jatkat sieltäpäin bloggaamista?

  VastaaPoista
 2. juu niin on Yaelian. kiitokset toivotuksista! Yritämme kovasti ainakin jatkaa, saas nähdä miten netinsaamisen kanssa käy. jotenkin kuitenkin laitetaan viestiä tännekin! muuten voisi tulla ihan vierotusoireitakin, on se niiiiin pitkä aika olla erossa ruokablogimaailmasta ja teistä kaikista ;)

  VastaaPoista
 3. Oli pakko käydä kurkkaamassa, kumpi sitä ananasta halusi ja kumpi vastusti. ;) Romanttisen kuuloinen pitsailta teillä ollut. :)

  Oi, mahtavaa matkaa! Nauttikaa täysin rinnoin seikkailustanne ja syökää hyvin. :)

  VastaaPoista
 4. Upeaa Venetsian matkaa teille! Kuulumisia odotellen :)

  VastaaPoista
 5. Rauna: no tuolla Pastiksella on välillä vähän kummallisia makuyhdistelmätoiveita. onneksi pizzoihin voi livauttaa erilaisiakin täytteitä ;)

  rossana: kuulumisiin, myös teidän reissustanne!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin