tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulumenu 2015 - pääosassa palvattu karitsa

Tämän joulun menusuunnittelu jäi aika viimetinkaan. Olimme aattona perinteiseen tapaan oman perheen kesken, joten muiden mieltymyksiä ei tarvinnut ottaa huomioon. Halusimme panostaa alkupalapöytään, niin kuin usein aiemminkin. Pääruokana meillä ei taaskaan tarjottu kinkkua, vaan nyt pääroolin sai kylmänä tarjottu saunapalvattu karitsa. 

Haasteeksi muodostui se, että jouluruokia syötiin vain ja ainoastaan aattona. Joulupäivän aamuna lähti meinaten lento lämpimään. Onnistuimme mitoittamaan todella hyvin kaiken. Lopun lampaan vakumoimme uudestaan, mutta kaikki muu tuli syötyä yhdeltä istumalta. 

Läheskään kaikki ruuat eivät menneet silläviisiin kuin ne siellä kuuluisassa Strömsössä tuppaavat menemään. Jokainen setti oli silti potentiaalinen ja maistui hieman rujon näköisenäkin. 
alkupaloina:
italialaista salamia
punajuurta ja notkeaa vuohenjuustoa
puolukkaista graavilohta rakuunaöljyllä
kylmäsavusiikaa
perunaa kirjolohenmätikastikkeella
smetana-kylmäsavuporo-punasipulitahnaa
lämminsavulohta
Pääruuaksi tarjottiin:
inkiväärisiä lanttukuutioita
porkkanamehussa keitettyjä porkkanoita
perunalaatikkoa
(lapsille myös maksalaatikkoa)

Jälkiruuaksi napsimme suklaata. Männävuosista on tullut opittua, ettei jouluruokien jälkeen oikein enää muulle ole tilaa. 

Edellisten vuosien menut löytyvät täältä: 

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin