perjantai 11. joulukuuta 2015

For adults only - gin and tonic piirakka

Jukka palasi työmatkalta Australiasta 40-vuotis syntymäpäivänään. Olemme juhlistaneet ja tulemme vielä juhlimaankin miehen ikämerkkipaalua, joten suurempia kinkereitä ei nyt pistetty pystyyn. Halusin kuitenkin leipoa miehelle jotain. Kun silmiini osui "Gin and tonic tart" delicious.-sivustolla, oli baakkelssi päätetty. Jukka kun on kovin tykästynyt gin & tonic-juomiin. 

Giniä piirakkaan lorahtaa peräti 1,2 desiä. Thickened creamin korvaaminen sujui tässä reseptissä hyvin ranskankerman avulla. Minä sain piirakan pinnan tummumaan turhan paljon, mutta se ei onneksi makuhaitannut. Tummuus häivyttyi hiukan tomusokeritumpsautuksilla. Koko piirakan maku on liian sitruunainen, vaikka jätin sitruunajyräämisen pelossa jo sitruunamehutkin lisäämättä. Ginin ja tonicin maku ei pääse framille lainkaan.  En kyllä lähtisi tarjoamaan tätä gt-piirakkana lainkaan, sillä minusta nimetty maku pitää löytyä tarjotussa ruuassa selkeästi. Jäähdyttelyineen ja siirapinkeittelyineen ginipiirakan teossa meni aika tavalla aikaa. Toiste en tähän baakkelsiin ryhdy, vaikka tortun maku sinänsä olikin ihan hyvä.

Olisiko sinulla heittä jotain toimivaa ginileivonnaisen ohjetta minulle?

3 kommenttia:

 1. Saman jukaisun brittiversiosta bongasin kesällä yhdenlaisen geeteekakun ohjeen, jonka kostutukseen holahti "vain" 10 cl giniä. Kakku oli tosi hyvä ja raikas, mutta enemmän sitruksinen kuin viinainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joteskii kumma ettei näillä määrillä gini pääse oikeuksiinsa. Tuohon reseptiin olis pitänyt ajaa vielä melkein 2dl sitruunamehua ja jo ennen sitä oli pääosin sitruksinen. Höh.

   Poista
  2. Tai sit noihin pitäis lotata jotain ERITTÄIN katajanmarjaista hushållsginiä? Mä kyllä aion kokeilla tuota tekemääni kakkua uudestaankin, mutta jätän kyllä kostutusliemestä toisen limen pois.

   Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin