perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulumieli hukassa

 
Olen tänä vuonna tuumannut paljon, mikä itselleni tuo joulumielen. Joskus se oli joulukirkko, muttei enää moneen vuoteen. Joskus sain rakennettua joulumieltä paketoidessani lahjoja, suunnitellessani jouluruokia tai osallistuessani joulujuhliin. Toisinaan jouluinen olo tuli tuoksuvan kuusen tai joulukoristeiden mukana. Aiheen pohtiminen on tänä vuonna ollut ajankohtainen, sillä vielä joulumieli ei ole hiipinyt minuun. 

Ennen kuin tänä iltana. 

Tokaluokkalainen tyttäremme on kahden ystävänsä kanssa valmistellut useampana päivänä näytelmää. Tytöt halusivat esittää sen meille perheenjäsenille jonain iltana ja sovimme että kutsutaan koko sakki meille glögille. Kolme lapsiperhettä sai kuin ihmeen kaupalla sovittua illan lyhyellä varoajalla. 

Vieraat olivat hädintuskin riisuneet ulkovaatteensa, kun tytöt olivat jo punaposkisina vaihtaneet joululahjat. Tyttäremme tuumasi omia pakettejaan tehdessään että rakastaa antaa lahjoja. Käärepaperiin kätkettiin kehystettyjä valokuvia esikoulun kevätjuhlasta, ekasta yhteisestä koulupäivästä ja chillaavista pimuista sohvalla. 
Näytelmä oli sydäntälämmittävän hieno. Tytöt olivat selvästi nähneet paljon vaivaa esitykseen. Musiikit oli suunniteltu sanoituksiltaan ja ajoituksiltaan soljuviksi. Tarina oli hauska ja täynnä oikean elämän tapahtumia komiikkaa unohtamatta. Häiritsevät osat huoneesta oli peitetty lakanoilla ja liinoilla. Esitystä rooliasuvaihtoineen ja etukäteen treenattuine vuorosanoineen oli hauska seurata. 

Tyttäremme huoneessa tapahtuvaan esitykseen mahtui kolme henkilöä kerrallaan. Muut glögittelivät ja napostelivat sillä aikaa alakerrassa rupatellen. 
Koostimme suolaiset tarjottavat samalle lautaselle (uunipellille) Minkan esimerkistä innostuneena. Ideana oli nopeasti kokoonsaatettava setti, jossa olisi erilaisia herkkuja. Lopputulos oli onnistuneen herkullinen, joskin kovasti syksyisen värinen. 
  
Kokonaisuus sisälsi: 
- taateleita ilmakuivattuun kinkkuun kiedottuna
- kylmäsavuporosta, punasipulista ja ranskankermasta sekoitettu levite
- salameja
- juustoja - goudaa, vuohenjuustoa ja valkohomejuustoa
- hedelmiä - luumuja, persimonia, päärynöitä, klementiinejä, viikunoita
- näkkäreitä
- marinoituja oliiveja

Makea setti koottiin myös helppouden ajatuksella. Tarjolla oli näyttelijätyttöjen koristelemia pipareita, poitsumme muotoilemia pikkaraisia joulutorttua ja karkkeja. 

Glögittelyn taustalla soivat raskaat joululaulut ja tunnelma oli leppoisan hymyilevä. Huomenna on lastenmme joulujuhla koululla. Koko perheen pitkä loma alkoi juuri. Nyt uskon vahvasti joulumielen alkavan rakentua, pikkuhiljaa.

2 kommenttia:

  1. Minulle joulumieli syntyy nykyään juurikin noin, lasten joulutouhuja seuraamalla. Koulun joulujuhlat ja lasten oma tohina saa omankin mielen iloiseksi.

    VastaaPoista
  2. Lasten ilo kohoaa kyllä korkealle <3!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin