lauantai 11. kesäkuuta 2016

Shanghain eläintarha

Viime kesäisellä Shanghain reissulla metroilimme lasten kanssa kolmisin myös eläintarhaan. Vietimme paikassa koko päivän, sillä katsottavaa oli paljon. Kävelemistä lyhentävää oikotietä ei väsymisen iskiessä ollut, vaan puisto piti kiertää kokonaan päästäkseen taas portille. 

 

Eläinten oloista huolehdittiin puistossa kovin eri tasoisesti, mutta pääosin kuitenkin tavallisen oloisesti. Apinahäkit olivat todella ankeita ja niihin ihmiset heittelivät ties mitä huudellen ja häiriten. Karhuaitauksellakin joku yritti ruuan ja roskien heittelyä, mutta tiukka vartija kielsi sen heti. 
 
 Poseeraisko näin vai näin?

Nälän iskiessä seurasimme paikallisten esimerkkiä ja ostimme kojusta nuudelit, jotka saivat makunsa maustepussista. Kojun vierestä sai kuumaa vettä, jolla nuudelit oivallisesti pehmittyivät. Lapset ihastuivat hurjasti näihin nuudelisankoihin ja halusivat niitä kaupastakin. Gourmet
  

Eläintarhassa opimme että Afrikan norsut nukkuvat pääosin seisaalteen esimerkiksi puuta vasten, aasialaiset elefantit taas makuulla. Jos aasialainen norsu nukkuu seisaalteen, se voi olla merkki siitä että eläin on kipeä.

Poislähteissä olin aivan puhki kaikesta kävelemisestä ja kuumuudesta. Kysyin lapsilta eivätkö heidän jalkansa ole ihan tohjona johon tuolloin ekaluokkalainen tyttäremme tuumi napakan kärkevästi: "On mullakin mutta mä en viitti vitistä."

4 kommenttia:

  1. Ihanat eläinkuvat.Sääli ettei tuolla eläinten olot ole ihan parhaimmat mahdolliset. Itse tykkään sellaisista eläintarhoista ,joissa osa eläimistä vapaana luonnollisen tapaisilla alueillaan ,joissa ihmiset kulkevat joko autoilla tai busseilla.Täällähän on sellainen tarha,Safari,jossa esim. Afrikan eläimet ovat vapaana savannimaisella alueella,ja joku niistä voi uteliaana tulla kurkistelemaan lähelle auton ikkunaa;D
    Käteviä nuo nuudelipurkit;täällä olen sellaisiin törmännyt aasialaisissa kaupoissa.

    VastaaPoista
  2. Tuo teidän puisto kuulostaa kivalta!
    Voiskin joskus yllättää lapset nuudeliherkulla :).

    VastaaPoista
  3. Minä olen pari kertaa tehnyt tee-se-itse-nuudelisangot retkievääksi pienistä turkkilaisen jugurtin ämpäreistä. Ämpäriin mausteet, ohueksi suikaloitua porkkanaa, pienittyä parsakaalia, chiliä ja vähän raastettua valkosipulia ja inkivääriä, ja nuudelit tietty. Erilliseen astiaan/pussiin vähän kevätsipulia ja muita yrttejä jos tahtoo, limeä ja keitetty kananmuna, jonka voi silpoa proteiiniksi nuudeleiden joukkoon.

    Ihan hirveän pitkään ei kannata niitä ämpäreitä säilytellä lämpimässä, mutta mainiota tavaraa. On jotenkin hykerryttävän hauskaa kyhätä nuotio keskelle suomalaista korpimaisemaa ja keitellä vettä nuudeliateriaa varten sen odotetumman makkaranpaiston sijaan. :)

    (Tosin nyt tuli mieleen, että ehkä pitäisi selvittää onko niiden ämpäreiden muovi turvallista myös kuuman veden kanssa... Luulis? Onneksi ei kauhean usein kuitenkaan ole tullut tehtyä tuota, huh.)

    VastaaPoista
  4. Ihana idea Anna! Kiitos sen jakamisesta. Täytyy ehdottomasti kokeilla joskus.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin