keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

SE Tarte Tatin! Cafe Postres, Porvoo

Porvoon vierailuun piti ehdottomasti saada sisällytettyä käynti maaliskuussa avatussa Cafe Postresissa. Söimme pohjille täyttävän lounaan Zum Beispielissa, joten mieleen (ja mahaan) mahtui vain jälkiruoka. Kun huomasimme artesaanikahvilasta saavan SITÄ keikautetta omenapiirakkaa, ei muuta vaihtoehtoa enää ollut. 

Olimme aikanaan illlallisella nyt jo suljetussa Postresissa Helsingissä ja ihastuimme taivaalliseen Tarte Tatiniin. Muistan syöneeni jälkiruokaani hiljaisuuden vallitessa. Jukka kysyi pöydän toiselta puolelta miltä maistui ja kun kohtasi hiljaisuutta olankohautuksineen, mies tiesi että nyt oli jotain herkkua edessä jota ei tehnyt mieli jakaa. Kokeilimme tehdä piirasta myös itse, mutta samanmoiseen ihanuuteen emme kyllä yltäneet. Nyt ravintolan kanssa samojen taustajoukkojen perustettua kahvilan Porvooseen oli tilaus selkeä, vaikka kaikenmoista muutakin ulkonäöllään houkuttelevaa olisi ollut tarjolla. 


Onneksi tilasimme jälkiruuaksi omenapiirakan puoliksi, sillä kokonaisuus oli makeudessaan yllättävän suuri ja muistetun tuhti. Jukka puolitti Tarte Tatinin valmiiksi peläten kai jäävänsä nuolemaan näppejään yhden herkkusuun haarukoidessa kaiken napaan. Makumuisto sai arvoisensa kokemuksen - Tarte Tatin oli juuri sellaista hampaisiin tarttuvan tahmaista, rapeaa, omenapehmeyttä ja kinuskin makua pullollaan. Ihanaa! Kahvila saa kiitosta siitä, että tilaamamme tummapaahtoinen kahvi toimitettiin pöytään kannussa, jossa se pysyi lämpimänä ja kaatovalmiina pyllyä nostamatta tai tarjoilijaa odottamatta. 
 
Rosoisen kauniit ja hauskat keramiikka-astiat ovat Leena Kouhian taiteilemia. 
Cafe Postresissa oli erilaisia, rauhallisen kauniita ja tyylikkäitä pöytäkokonaisuuksia. Ulkona oli myös terassipaikkoja. Tänne palaan mieluusti toistekin. Saa nähdä raskinko tilata muuta kuin ihanaa Tarte Tatinia. 

2 kommenttia:

  1. Pakko saada SITÄ! Juhannuksena suunnataan Loviisaan. Vähän kuin Porvoo, mutta ilman turisteja ja ravintoloita :) Muutama tärppi on onneksi takataskussa, jahka sieltä jotain suuhun pantavaa saadaan.

    VastaaPoista
  2. Vähän kuin :). Enpä ole varmaan ikinä ollut Loviisassa, suht eksoottinen kohde!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin