keskiviikko 3. elokuuta 2016

Marinoitu munakoiso helposti

Nähdessäni tämän ruuan Appelsiineja ja hunajaa-blogissa en ensin tunnistanut sitä munakoisoruuaksi. Kauniit, tummanpuhuvat kuoret oli riivitty pois, mikä tuntui jokseenkin munakoison riisumiselta. Marinoiminen ja kuoriminen oli uusi tapa lähestyä tuttua vihanneshedelmää, joten tietysti se kävi kutkuttelemaan. 

Ruoka ei millään asteikolla osu kauniiden annosten joukkoon, mutta maukkaiden sekaan se loksahtaa heti. Pehmeät munakoisot yhdistettynä kesän kypsyttämiin tomaatteihin ja pienenpienen mausteisuuden omaaviin chileihin on hurmaava. Korianteri tietysti korjaa lopullisen potin omintakeisella maullaan. 

Marinoitu munakoiso sopii erinomaisesti grillipihvin lisukkeeksi. Se toimi myös hyvin lounaana riisin ja grillipihvipalojen kanssa tai ihan itsekseenkin. Marinoidut munakoisot toimivat myös lämmitettynä. Tämä ruoka olisi myös oivaa brunssitarjottavaa, sillä sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. 
MARINOITU MUNAKOISO

1 suuri munakoiso 
3-4  tomaattia
½-1 chili makusi mukaan
4 rkl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
karkeaa suolaa
kourallinen tuoreita korianterin lehtiä


Kuori munakoiso.  Leikkaa se noin puolentoista sentin paksuisiksi palasiksi.  Sivele munakoisopalat oliiviöljyllä molemmin puolin. Paahda munakoisopalat uunissa 250 asteessa tasan 15 minuuttia. Uunista ottaessa palaset saattavat tuntua kovilta, mutta ne pehmenevät vähitellen. 
Kuutioi tomaatit ja pilko chilit. 
Kun munakoisopalat ovat jäähtyneet, voit alkaa kasaamaan kerroksia kannelliseen astiaan. Laita pohjalle munakoisopaloja, päälle tomaattikuutioita, chilirenkaita, sitruunamehua, oliiviöljyä ja suolaa. Tee kolme tällaista kerrosta. 
Anna munakoison  marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua. Tarjolle laittaessa revi päälle tuoreita korianterin lehtiä. 
Marinoitu munakoiso säilyy jääkaapissa kolme päivää.

25 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva että tykkäsitte:) Tosiaankin,esim grillatessa se kuori on kyllä pakollinen,täällä esim. on jossain paikoissa "mustaa tahinia" mikä itse asiassa on tahini,jota maustaa savun makuinen grillattu munakoison kuori.

Juulia kirjoitti...

Rakastan munakoisoa!!! Kertaakaan en sitä ole kuitenkaan kuorinut, ainakaan etukäteen, ja jos jälkikäteen niin vain jos teen sosetta. Tätä on kyllä testattava heti! Ja miten niin ei ole kaunis annos?

Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi kirjoitti...

Munakoisoreseptejä ei voi koskaan olla liikaa. Se on ehdottomasti lempikasvikseni (tai yksi niistä).

Tomaatti ja munakoiso on ihana pari, joten tämä on taatusti loistavaa. Testiin!

Sari kirjoitti...

Ulkonäössä ei ole mitään vikaa, päinvastoin :P Olipa tosiaan jännä, että munakoiso kuoritaan. Täytyy laittaa korvan taakse tämä(kin) resepti.

Merituuli kirjoitti...

Jael: Hauska vinkki tuo tahini!

Juulia: en minäkään muista kuorineeni aiemmin. Hyvä näinkin, vaikka pidän kovasti tummanpuhuvasta ulkomuodosta.

Hannele: No ei. Kasvatatko itse muniksia?

Sari: Minusta tämän ruuan ulkonäkö ei ollut paras mahdollinen, tomaatti ja korianteri hiukan paikkaa. Kuvan ottamisen jälkeen luonnollisesti lisätään paaaljon korianteria :)

Dinner4u2 kirjoitti...

Munakoiso on ihan mun lemppari! Mutta enpä ole tainnut koskaan sitä marinoida. Tämä resepti testataan!

Merituuli kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi. Helppo herkku!

Heidi / Makuja kotoa kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselle! Ja mietin juuri menneellä viikolla, että marinoitua munakoisoa pitäisi tehdä, resepti vain uupuu. Tomaattejakin hankin ison kasan! Taitaa mennä siis kokeiluun :)

Hoo kirjoitti...

Kaunis annos se on minunkin mielestäni! Epäilemättä mainio grillilisuke, täytyy kyllä testata!

Veera R. kirjoitti...

Kaunistahan tuo on.
Ja kuinkakohan monta kertaa oon kommentoinut täällä tämän saman: oi miksi en voi syödä munakoisoa?!?

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Jaa, että kuoritaan. No, eipä olisi tullut mieleeni ja jotenkin on mennyt Jaelin blogistakin ohi. Pitänee joskus kokeilla.

Merituuli kirjoitti...

Heidi kokeile ihmeessä. Marinoitu munakoiso on hyvää!

Hoo: Juurikin grillatun lihan kanssa tosi hyviä.

Veera: Musta tuo kuorittu pinta ei ole kovin nätti, samoin kun väri on outo :D. Munakoisoallergia on kyllä ylitylsä juttu.

Minna: Jos yleensä tykkäät munakoisosta niin varmasti tästäkin.

Mari kirjoitti...

Oi, vesi herahti kielelle, vaikka on vasta ammu..!

Alisa W kirjoitti...

Olen aivan koukuttunut munakoistoon tällä hetkellä. Ihana resepti, menee testiin heti.

Merituuli kirjoitti...

Miksei tämä menisi myös aamupalapöydässä Mari, ehkä :).

Alisa mäkin tunnustan koukuttuneeni jo aikoja sitten eikä loppua näy.

Kermaruusu kirjoitti...

Munakoiso täytyy heti kirjoittaa kauppalistalle, sitä en ole ostanut varmaan koskaan. Nyt olen löytänyt monta reseptiä johon sitä voisi käyttää.

Merituuli kirjoitti...

Munakoiso on niin monikäyttöinen, että suosittelen ihmeessä tutustumaan. Lihaisuuden ansiosta lihankäyttö vähenee kun munakoisoruokia napsii napaan.

anne/ 52 weeks of deliciousness kirjoitti...

Kivoja ja HELPPOJa munakoisoreseptejä ei ole koskaan liikaa, taidan jakaa tämän myös isälleni joka on munakoisofani :)

Peggy Thomas kirjoitti...

Ihan uusi asia minulle, munakoison kuorinta. Tosi herkulliselta näyttää, taidan kokeilla munakoisoa lähiaikoina! Tulee tehtyä munakoisoruokia aivan liian harvoin.

Merituuli kirjoitti...

anne: Luenko oikein rivien välistä että koet monet munakoisoruuat vaikeiksi :D.

Peggy: No niin oli mullekin. Minä tekisin nykyistäkin useammin jos lapsemme eivät kokisi tätä kokkailua kidutukseksi ;).

Janna kirjoitti...

Munakoiso on parasta mitä tiedän! Ja korianteri! En ikinä osaa kehitellä tällaisia lisukeherkkuja. Testiin!

Herkkuhovi kirjoitti...

Munakoiso on sellainen raaka-aine jonka kohdalla loppuu mielikuvitus kesken, moussakaa joo mutta mitä muuta? Tämä on kyllä niin hyvänkuuloinen että pakko laittaa testaukseen.
Ja annoskuvakin on kaunis!

Erja/ Andalusian auringossa-blogi kirjoitti...

Ah <3 täällä on viime aikojen Lähi-idän makujen pyörteissä taas hurahdettu munakoisoon, mutta tämä on vielä uusi tuttavus! Kiitos vinkistä!

Hellan ja viinilasin välissä -blogi kirjoitti...

Ihan uusi juttu minullekin, mutta todellakin kokeilemisen arvoisen tuntuinen resepti.

Merituuli kirjoitti...

Janna testaa ihmeessä!

Herkkuhovi: Mä taas olen kokenut munakoisokokkaaja, mutta ihanasti aina uutta silti löytyy. Se on ilo!

Erja: No sen kyllä uskon :)!

Hella & v: On kyllä kokeilemisen arvoinen helppoudessaan.

Blog Widget by LinkWithin