perjantai 12. elokuuta 2016

Friends & Brgrs Helsinki

Harvoin tulee pojan kanssa käytyä kahdestaan missään, mutta kesäisenä päivänä suuntasimme Helsinkiin poikaporukalla. Päätimme syödä lounaaksi simppelisti hampurilaiset ja ranskalaiset. Vuoden aikana on jo parikin varsin maistuvaa hampurilaiskokemusta kerrottu blogissa, kuten Merituulin käynti Karjaalla ja minun visiitti Washingtonissa. Monesti on pitänyt kokeilla Pietarsaaresta lähtöisin olevan Friends & Brgrs:n tarjontaa ja nyt siihen tuli sopiva tilaisuus.

Friend & Brgrs kertoo olevansa "Fresh Casual" tyyppinen pikaruokapaikka, joka tekee annokset tilauksesta. Täten ateriaa saa odottaa muutaman minuutin, mutta eipähän tarvitse syödä lämpölampun alla maannutta ruokaa.
Mikonkadulla toisessa kerroksessa sijaitsevaan ravintolaan saapuessa on ensimmäisenä vastassa ruokalista. Aikamme listaa katsottuamme tuli tarjoilija ysävällisesti luoksemme tarjoten printattua ruokalistaa, jossa oli tarkemmin burgereiden sisältö. Poika valitsi listalta paikan nimikoannoksen Friend’s Brgr, jossa on tuore leipä, itsetehty pihvi, tomaattia, jääsalaattia, aitoa cheddarjuustoa ja Friend’s Mayo. Tosin poika pyysi jättämään majoneesin pois. Minä valitsin kuukauden burgerin, jota ei ollut listalla, mutta sitä mainostettiin taululla. Kuukauden hampurilaisena oli Copenhagen Brgr, jossa oli pojan valitseman hampurilaisen täytteiden lisäksi talon oma BBQ kastike sekä kotimainen pekoni. Otimme burgerit annoksina, jolloin mukaan tuli kolmesti keitettyjä ranskalaisia (triple cooked fresh fries), sekä juoma valinnan mukaan. 
Hampurilaiset olivat makuumme varsin hyviä, tosin eivät mitään ihan ylivoimaisia. Pidin kovasti ranskalaisista mutta tarkka poikani kertoi niistä puuttuvan jotain. Hän ei osannut kertoa mikä niistä puuttui mutta eivät kuulemma olleet parhaita ranskalaisia. Jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut ottaa jotain dippejä ranskalaisille, mutta menivät ne pelkän ketsupinkin kanssa. Pojan hampurilainen oli lopulta tomaattia lukuunottamatta sama kuin listalla löytyvä lasten burgeri. En tiedä minkä kokoinen on lasten burgeri olisi ollut. Poika söi hyvällä ruokahalulla aikuisten version. Lasten hampurilaisesta silti iso plussa. 
Laadukkaista raaka-aineista ja tilauksen mukaan tekevä Friends & Brgrs on kiva hampurilaispaikka, jossa näyttivät viihtyvän niin lomalaiset kuin pukumiehetkin. Annan paikasta suosituksen, vaikka jotain kokemuksesta jäi uupumaankin. Tätä kirjoittaessa ravintoloita on jo viisi kappaletta, yksi niistä jopa Kööpenhaminassa. Jotain pikaruokakulttuurin murroksesta kertoo se, että joulukuussa 2015 sulki ovensa Tampereella Suomen ensimmäinen McDonald's ja tähän legendaariseen liiketilaan tuli Friends & Brgrs. 

Friends & Brgrs
Mikonkatu  8 (2. krs)
00100 Helsinki

6 kommenttia:

 1. Itse testasin tätä ketjua Tampereella Teatterikesässä ollessani ja kokemus oli varsin positiivinen. Vetäisin vegaaniburgerin ja se oli hyvä, ei tosin mikään ylenmaallisen superherkullinen, mutta vei nälän ja tuli hyvä mieli eli menen uudestaankiin.

  VastaaPoista
 2. Ouluunkin saatiin keväällä Friends & Brgrs, ja ensikokemuksemme siellä oli surkea. Kokkipolo oli unohtanut suolan ja pippurin pihveistä! Annoimme paikalle uuden mahdollisuuden, ja olemme sittemmin saaneet hyvät burgerit. Olen maistanut useita paikan burgereita ja erityisen myönteinen yllätys oli vegeburgeri.

  VastaaPoista
 3. Mä en ole vieläkään käynyt tuolla - on pitänyt testata iät ja ajat. Jospa tässä nyt sitten syksymmällä!

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Linnea, nälkä meilläkin kyllä lähti ja maut kohdillaan. Samoin me voisimme mennä uudestaan jos burgerihammasta kolottaa.
  Koti Harmi, varmaan ollut alkukankeutta tuollainen alkeellinen moka. pitäis varmaan itsekin uskaltautua joskus kokeilemaan vegeä.
  Heidi, samoin meillä oli tämä pitkään to do listalla, mutta nyt oli sopiva hetki toteuttaa.

  VastaaPoista
 5. Maailmalla meininki on toki eri, mutta kyllä minusta Helsingin parhaat burgerit saa nimenomaan Friends & Brgrsiltä! :]

  VastaaPoista
 6. Viivi Niemi, nykyisin on Helsingissä kova burgerikisa ja parhaasta on varmasti monta mielipidettä. Minulta olisi varmasti tullut Friends & Brgrsille lisäpisteitä jos olisin majojen ja soosien ystävänä ottanut niitä ranujen seuraksi, kuten tekstissä totean. Näköjään sinä kehut postauksessasi aiolia, sitä pitää varmasti maistaa kun seuraavan kerra osuu F&B:hen.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin