lauantai 27. elokuuta 2016

Idyllinen Nõmmen tori, Tallinna

Nõmmen tori Tallinnassa on nimenomaan idyllinen. Aurinkoisena päivänä tori oli hempeästi hymyilevä markkinapaikka. Se oli kaunis, siisti ja täynnä houkuttelevia tuotteita. Tori on aloittanut toimintansa 1908 kuvernöörin luvalla, joten se on jo yli sata vuotta vanha. 

Automatka Tallinnan vanhan kaupungin liepeiltä torille kesti noin kymmenisen minuuttia. Idea torilla vierailusta lähti siitä, että mukanamme oli mummu, Jukan äiti, joka pitää kovasti toreista Suomessakin. Lopulta paikka oli meillekin uutuudessaan kiva käydä. Oikein maistuvia ostoksiakin tuli tehtyä. 


Toriin kuuluu myös pikkupuoteja, joista yksi paljastui juustonakertajien taivaaksi. Huumaavan täyteläinen tuoksu vastaanotti heti ovella, kun astuimme sisään Juustukuningad-kauppaan. Suurin osa juustoista oli Hollannista, mutta esimerkiksi italialaisia poikkeuksiakin löytyi. Kunnon juustopuodin tapaan kaikkea sai maistaa ennen ostopäätöstä, joka johti siihen että ostimme kaikkea maistamaamme. 


Me ostimme puodista cheddarin, chilijuuston ja vuohenmaitojuuston lisäksi 8 vuotta vanhaa ihanuutta, jonka hieman toffeemainen, suolaisen rakea maku teki meihin vaikutuksen.

Nõmmen tori on auki koko vuoden. Ainakin näin alkusyksystä  voimme suositella toria lämpimästi.

Nõmmessa on myös hauska seikkailupuisto, jossa olemme käyneet yhdellä aiemmalla reissulla.

***
Lisäsin tämänkin postauksen blogimme MATKAT-sivulle, jossa on koottuna reissupostauksemme maittain aakkostettuna. 

2 kommenttia:

  1. On onni, että olen töissä ihan Turun torin vieressä. Parhaat salaatit ja vihannekset saa joka päivä noukittua mukaan naapurista, parasta! Ja ulkomailla torit ja kauppahallit on mielestäni aina parasta antia paikallisen ruokamaailman tutkintaan. Täytyy kyllä joku kerta piipahtaa täällä Viron-reissulla.

    VastaaPoista
  2. Meillä Nummelassa tori on auki vain keskiviikkoisin ja lauantaisin. Tosin parempi sekin kun ei mitään!
    Mekin tykätään kierrellä tavallisia kauppoja, kauppahalleja ja toreja.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin