tiistai 30. elokuuta 2016

Lampaankääpänugetit

Lampaankääpä on ollut tuottoisa sieni tänä vuonna. Olemme tavallisen paistamisen sijaan sujauttanut niitä leipien väliin ja piirakan täytteeksi, antaneet kavereille ja myyneet työkavereille. 
Tänään halusin koittaa lampaankääpänugetteja, jotka onnistuivat todella maukkaasti. Idea on ihan sama kuin paneroiduissa lampaankääpäpihveissä, mutta sieni pilkotaan pienemmiksi paloiksi. Aavistelin tämän uppoavan myös ei-niin-sieni-innostuneille lapsillemmekin, mutta toisin kävi. Me aikuiset pidimme kovasti rapsakkapintaisista sienipaloista, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan. 

Ohje paneroituihin lampaankääpiin löytyy täältä. Hävikkiviikon nimissä hakkasimme morttelissa kuivahtaneita leipäpaloja korppujauhoiksi panerointia varten. 

Lampaankääpänugetteja voisi hyvin napostella vaikka tillimajoneesiin dipaten. Tällä kertaa me napsimme ne napaan ankanrasvassa kypsennettyjen perunapalojen ja salaatin kanssa. 
Tällainen fiinimpi tarjoilu vaikkapa drinkin kanssa ei olisi lainkaan hullumpi sekään. Silloin lampaankääpänugeteille pitäisi kyllä keksiä joku hienompi nimi. Olisiko paneroitu lampaankääpäviipale sellainen? 

4 kommenttia:

  1. Ai että mikä herkku. Maistuisi varmasti!

    VastaaPoista
  2. No kyllä maistui! Tänään söin lampaankääpänugetteja salaatin kanssa lounaaksi ja sekin oli hyvää!

    VastaaPoista
  3. Lampaankääpä on yksi ihanimmista sienistä! No okei, on suppikset, mustatorvisienet, tatit ja rouskut on myös ihan mielettömiä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin