lauantai 21. lokakuuta 2017

Palsternakkakeitto ja sieniä

Tässäpä helppo keitto, joka juurevan syksyisen makunsa ansiosta kelpaa vaikka alkupalaksi fiinisti tarjoiltuna. Maku saa syvyyttä uunissa paahdetuista kasviksista. Suutuntuman mielenkiintoistajaksi ja keiton koristeeksi olemme paistaneet tuoreita suppilovahveroita tai laittaneet päälle kuivattuja kantarelleja ihan sinällään. Kumpikin on toiminut aivan loistavasti. 

Ohje on napattu Kauppalehdestä, Mikko Takalan ja Sami Rekolan Täydellinen resepti osiosta. Me vain lisäsimme päälle sieniä.  

Keiton kanssa nautitiin Croque Monsieur Junior leivät. Se meinaa sitä että kahden vehnäleipäsiivun väliin laitettiin palvikinkkua ja vahvaa juustoa raastettuna. Sitten koko hoito paistettiin pannulla niin että leivän pinta rapsakoitui ja juustot sisällä sulivat. 

PALSTERNAKKAKEITTO

neljälle

½ kg palsternakkaa
1 iso sipuli
5 dl kana-tai kasvislientä
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

päälle 
tuoreita sieniä paistettuna tai kuivattuja sieniä

Lohko palsternakat kuorineen sormen paksuiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Laita nämä uunipellille. Liruta päälle ruokaöljyä ja pyöräytä sekaisin.
Paahda vihanneksia 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kuumenna liemi kattilassa. Lisää kypsät vihannekset. Surrauta soseeksi sauvasekoittimella.
Lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna uudestaan.
Laita tarjoillessa päälle kuivattuja sieniä tai tuoreita sieniä paistettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin