torstai 19. lokakuuta 2017

Pärnu syksyllä

Ihastuimme Viron Pärnuun viime kesänä kovasti.  Auringossa kylpevä kaupunki oli Weekend-festivaalin johdosta hyvin nuorekas, värikäs ja täynnä elämää. Syksyinen Pärnu oli nyt seesteisen rauhallinen.  Vehreys oli vaihtunut keltaisiin lehtiin, jotka värittivät paitsi puistojen puita myös teitä ja polkuja. Syksyssä on minusta jotain surumielisen kaunista, lempeän luopumisen tunnelmaa. Syksy kietoi Pärnunkin pehmeän kauniisti keltaisuuteensa tehden siitä ihan erilaisen kuin kesällä.
Valitsimme Pärnun syyslomakohteeksi hyvän ruuan ja helpon sekä nopean matkustamisen vuoksi. Toivoimme päiviltä leppoisaa yhdessäoloa ilman kiirettä tutustua nähtävyyksiin. Otimme mukaan jopa lautapelejä siltä varaa että sadekelit pitäisivät meitä vallan hotellihuoneessamme. Yhden Muuttuvan labyrintin ehdimme pelatakin, muuten hotellihuonerötväily meni kännykkänäpräämisessä ja lomaluksuksessa: päiväunissa.
Matkalla Pärnuun koukkasimme vain vähän 9-tien kautta päätyen odotetusti LaitseRallyParkiin. Etukäteen varattu ajoelämys oli kova juttu rallaamisesta monin tavoin kiinnostuneelle Jukalle. Auton löysä alusta ja sadekeli tekivät menoon omat mielenkiintoisuutensa, mutta hyvä aika kuulemma tuli kuitenkin.
  
Perheellemme epätyypillisesti pakkasimme matkaan mukaan myös ulkoiluvaatteet, jotka puettuamme suuntasimme Pärnun hiekkarannalle. Rannalla kävely olikin (ruokailujen lisäksi) mielestäni ehkä paras hetki koko lomalla. 
Tallustimme kiireettömästi ja tutkiskellen pitkin vesirajaa päätyen kaislikkometsikköön ja oranssia hehkuviin tyrnipusikoihin simpukoita taskussa. Takaisin käpytellessä seurailimme koirakaverusten vapaana juoksemisen riemua pitkin hiekkadyynejä. Rehellisyyden nimissä minä kyllä tuijotin tyttäremme kasvoja, joka eläinrakkaana seurasi silmät loistaen koirien touhuja.

Oman hotellimme, Resort & Spa Estonian kylpyläosasto oli rauhallinen ja kiva. Menoa kaivatessa suuntasimme Tervise Paradiis kylpylään kilometrin päähän liukumaan,hyppimään ja polskimaan myös ulkoaltaassa. Parasta tuolla kylpylässä oli kuitenkin koskiseikkailu, johon sai lisäkäkätystä helposti toisten perheenjäsenten virtaan jumittumista hekottamalla.  Tuon menon ja metelin jälkeen olikin kiva suunnata takaisin hiljaiseen kylpyläämme.
  
Harrastimme myös shoppailua, mitä emme normaalisti tee lainkaan.  Kaubamajakas kauppakeskuksesta löytyi edullinen vaatekauppa Takko, sekä juustokauppa josta ostimme ikääntyneitä juustoja hotellihuoneherkuttelua varten. Kauppakeskuskeskittymä Port Arttureilla teimme myös löytöjä. Viimeksimainitussa auto kannattaa muuten jättää ilmaiseksi ihan likeisen viinakaupan taakse ja vierelle.  

Kesällä emme ehtineet lainkaan kahviloihin, mutta nyt pystyimme kahteenkin kun söimme runsaan aamupalan ja jätimme lounaat kokonaan väliin. 
  
Supelsaksad ei vakuuttanut kesällä lounaillaan, mutta leivonnaiset hurmasivat nyt meidät kaikki. 

Mahedik vanhassa keskustassa oli myös leppoisan tunnelmallinen kahvila, josta löytyi lopulta jokaiselle jotain herkullista. 

Meitä olisivat kiinnostaneet myös sähkörullalautasafari ja kummituskierros, mutta vierailuaikanamme niitä ei järjestetty. Huomionarvoista onkin, että osa ravintoloista ja muistakin palveluista ovat toiminnassa vain kesäkaudella, kun Pärnu täyttyy lomailijoista. 
Hotellistamme ja illallispaikoista kirjoitan myöhemmin.  

Kaikki reissujuttumme löytyvät MATKAT-välilehdeltä, myös aiemmat vinkit Pärnuun. 

Autottomille vielä vinkiksi että Pärnuun pääsee Tallinnasta kätevästi myös busseilla. Esimerkiksi LUX Expressin liput maksavat alle kymmenen euroa per nassu. 

Edit 24.10: Kokemuksemme mainiosta ESTONIA Resort & Spa:sta nyt täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin