keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Mokkapalat eli tuulamantorttu

Lastemme serkut tulivat kylään viime viikonloppuna. Jotain herkkua piti tietysti saada pöytään. Tyttäremme on innostunut leipomaan usein kavereidensakin kanssa. Ehdotinkin hänelle tuulamantortun leipomista. Yleisemmin tämä makea tunnetaan mokkapaloina. Tytsy innostui heti. 

Blogista löytyy jo ohje tälle herkulle, kuvitettunakin. Leveämmän uunin myötä olemme kokeneet puolitoistakertaisen taikinan ja kuorrutteen olevan parempi. Ajattelin kirjata ohjeen tänne suurempana, jotta lastemme on jatkossa helpompi tehdä sen mukaan. Ja ehkä jonkun muunkin. 
Tämä ohje on tosi helppo tehdä pientenkin lasten kanssa, sillä vatkaimia ei tarvita. Mittaamisen lisäksi sekoittaminen riittää. Tosin voi pitää sulattaa. Lopputulos palkitsee herkullisuudella! 

TUULAMANTORTTU

pellillinen 60 cm leveään uuniin

225 g voita
3 kananmunaa
2,3 dl maitoa
3 dl sokeria
6,7 dl vehnäjauhoja
4,5 tl leivinjauhetta
0,2 tl vaniljaa tai 1,5 tl vaniljasokeria
4,5 tl tummaa kaakaojauhetta

kuorrute
75 g voita
300 g tomusokeria
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,2 tl vaniljaa tai 1,5 tl vaniljasokeria
8 + rkl vahvaa kahvia

koristeluun
nomparelleja tai kuivattuja kanervankukkia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata voi mikrossa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Jäähdytä sulatettu voi. 
Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilja. Lisää kaakaojauhe joukkoon siivilän läpi, jotta mahdolliset kokkareet hajoavat. Sekoita.
Riko munat yksitellen lasiin ja kumoa ne uuteen kulhoon. (Jos joukossa on huonoja munia, ne eivät pilaa muita raaka-aineita). Lisää maito ja sulatettu voi. 
Lisää joukkoon vehnäjauhoseos ja sekoita hyvin. 
Laita uunipellille leivinpaperi. Kumoa tähän päälle taikina ja levitä se tasaiseksi. 
Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. 

Keitä vahvaa kahvia ja jäähdytä. 
Ota kuorrutteen voi kulhoon huoneenlämpöön ajoissa, jotta se on notkeaa sekoittaa. Lisää kulhoon tomusokeri, kaakao siivilän läpi ja vanilja. Lisää kahvia vähitellen kunnes kuorrutteen koostumus on mielestäsi sopivaa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripsi päälle heti koristeet ennen kuin kuorrute kovettuu. 




2 kommenttia:

  1. Minä olen niin tyytyväinen, että lapset ovat myös innostuneet ruuanlaitosta ja leipomisesta. 5-luokkalainen saa tehdä yksinollessaankin jo mitä vain. 2-luokkalaisen raja menee paistinpannussa, ja siksi banaanilätyt aiheuttaa kiivasta keskustelua. Pitää olla vähintään isosisko kotona, että saa käyttää hellaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tämä on toistaiseksi vasta leivontainnostusta, vaikka on yritetty laajentaa ruuanlaitonkin puolelle. Mutta tosi hyvä tämäkin! Ompas teillä taitavia ja aikaansaavia muksuja!

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin