torstai 22. helmikuuta 2018

Phsar Leu Market täynnä tohinaa, Sihanoukville, Kambodza


Minä rakastan vierailla erilaisilla toreilla ja marketeissa kun matkustan. Minusta on kiehtovaa tutkailla tarjontaa, joka monesti poikkeaa omien toriemme vastaavasta olennaisesti. Markkinapaikat ovat täynnä elämää ja tohinaa, joka tuo oman mausteensa seuraamiseen.

Sihanoukvillessä matkatessa kävimme tietysti kaupungin suurimmaksi mainitussa perinteisessä markkinapaikassa nimeltä Phsar Leu. Tuoksut, meininki ja eksoottisuus saivat hymyn huulille useasti, joskin lihaosastolla lapset pitelivät nenäänsä ja kiiruhtivat eteenpäin vauhdilla.
Phsar Leusta voi löytää kaiken päivittäiseen elämiseen tarvittavan vaatteista ja kosmetiikasta lihaan ja äyriäisiin.
Phsar Leussa olisi voinut hyvin myös lounastaa. Me ostimme vain muutamia maistiaisia sillä luulolla että ne olisivat makeita mutta toisin kävi.


Innostuin kovasti ottamaan kuvia marketilla, joista tässä osa. Lopussa on kuvia lihaosastolta, mikä varoituksena mainittakoon ruhokuville allergisille. 


                                          Kambodzassa on hauska tapa leikata ananakset. 
Phsar Leun kala- ja äyriäisosastoa.


Hain suomustamista teräsvillalla.Suosittelemme lämpimästi vierailemaan katetussa Phsar Leu Marketissa jos Sihanoukvilleen Kambodzassa päädytte. Kaupunkia itsessään emme kyllä matkakohteeksi suosittele. 

Kun Phsar Leuhun suuntaatte, käykää ihmeessä myös hyväntekeväisyysjärjestö Starfish Projektin läheisessä kahvilassa. Siellä meininki on seesteisen rauhallista kun istut kahvin ja leivoksen kanssa puutarhaan nautiskelemaan.

5 kommenttia:

 1. Torikuvat ovat aina niin ihania:)

  VastaaPoista
 2. Hienoa että tämäkin marketti on taas herännyt kukoistukseen... kaipaan sinne Kompong Saom (Sihanoukville) aina takaisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska olet viimeksi ollut? Muuttuu meinaten pikavauhtia kiinalaiseksi heidän omistamiensa kasinoiden myötä. Rantakin tyhjennettiin ravintoloista vuoden ekana päivänä rakennustöiden tieltä.

   Poista
 3. Phsar Leu löytyy myös Siem Reapista. Kävin molemmissa. Oli kyllä kiva meininki. Pitääkin kirjoitella noista myöhemmin oma postaus. Itse yövyin Sihanoukvillessä yhden yön tuossa keskustassa ja 3 yötä Otres 2 rannalla. Siellä Otresissa on ihan eri meininki. Rauhallista jopa, jos et oo missään mölyhostellissa. Mitä tulee kiinalaisten omistuksiin niin ulkomaalaiset saavat tosi rajoitetusti omistaa mitään Kambodžassa. Veikkaan, että tontit on vuokrattu kiinalaisille. Mitä enemmän rahaa, sitä pidemmän sopparin saat. :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin