torstai 12. marraskuuta 2009

Simpukkabruschetta

Miettiessäni alkupalaa Isänpäivän Juhla-aterialle aloin selailla suosikkeihin liittämiäni ohjeita. Voi pojat kun niitä olikin pitkä rimpsu! Hannan Savusimpukka-Bruschettojen ohje pomppasi kuitenkin silmiini superhoukuttelevana, varsinkin kun kaapista löytyi marinaadissaan syötäväksipääsyään odottavia simpukoita. Nuo kyseessäolevat tapaukset olin hamstrannut aiemmin Hakaniemen hallin DeliDelistä. Maukkain seurauksin, voin nyt sanoa!

Juustona käytimme 30 kuukautta kypsytettyä Parmesaania, joka on ah niin ihanan lohkeavaa ja suolaista! Punnitsin jonkin aikaa simpukoiden ja juuston yhdistämistä, mutta se toimi kyllä erittäin hyvin!

Viiniä meillä ei ollut, mutta jos sinulla on, suosittelen lämpimästi!

Hanna sai seuraavan ohjeen riitämään neljälle, minä kauhoin täytteen kahdelle leivälle. Lapsille tehtiin tomaatti-parmesaanileivät.

SIMPUKKABRUSCHETAT

2 viipaletta vaaleaa leipää
1 prk simpukoita (öljyisessä marinadissa)
1 tomaatti pieninä kuutioina
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
(loraus valkoviiniä)
suolaa, pippuria
kourallinen juustoraastetta

Kuumenna pannulla pari ruokalusikallista simpukoiden marinointiöljyä ja paista leipäviipaleet rapeaksi molemmin puolin. Siirrä syrjään odottamaan.

Lisää tarvittaessa hieman öljyä ja paista tomaattikuutioita ja valkosipulia pikaisesti kuumalla pannulla. Lisää simpukat ja loraus viiniä, anna kiehahtaa. Simpukoita paistellessa on tärkeää olla nopea, jotta ei saa sitkeää lopputulosta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita jokaiselle leivälle hieman juustoraastetta, jaa sitten simpukkaseos ja tarjoile heti.

10 kommenttia:

  1. Olisinkin kysellyt mitä simpukoita käytit, kun mulla ei ole muita kokemuksia purkkisimpukoista kuin jonkun kebab-pizzerian pizzassa ja ne oli aika kamalia. Mut tuo purkki näytti oikeasti houkuttelevalta, samoin kuin nuo leivät. Meidän Hakaniemen hallin kauppalista vaan kasvaa :)

    VastaaPoista
  2. Mä luin tuosta alusta kahteen kertaan, että itsenäisyyspäivän juhla-aterialle ja pohdin, että onpas se teillä tärkee juhla kun nyt jo kokeillaan tarjottavia! :D

    Musta tölkkisimpukat on ihan jees melkein kaikki, mutta ei niitä boi pitsaan laittaa. Ei ne kestä hyvinä sellaista uunitusta, alkavat maistua ihan navetalle ja sitkistyvät!

    VastaaPoista
  3. Rva Patalintu: meilläkin on aina aikamoinen lista kun Hakaniemeen mennään :). siihen kun lisää vielä heräteostokset, niin kassikaupalla kamaa lähtee matkaan.

    tuo simpukkapurkki on kyllä kaunis vaikka osana lahjaa. vinkiksi: itse pesin purkin hyvin ja ajattelin askarrella siitä "hiiritonttuvuoteen" lasten kanssa kunhan toisellekin on saatu materiaalia marinoitujen mustekalojen purkista.

    Veera: itse asiassa mulla on yks kattamiseen liittyvä idea Itsenäisyyspäivää varten, muuten ei olla vielä ko päivää ajateltu ;).

    meillä ei ole noista tölkitetyistä simpukoista paljoakaan kokemusta, hyvä tietää. olen nähnyt joissain ulkomailla (en nyt yhtään muista missä, Japanissa?) että simpukat kuorineen lisättiin juuri uunista otetun pizzan päälle. sillä lailla vois toimia purkitettujen kanssa tai esikäsiteltyjen tuoreiden.

    VastaaPoista
  4. ompa hyvän näköstä.. pitää vastaavaa askarrella kyllä itekin.

    delidelin samanlaisessa(?) purkissa olevat mustekalatkin on hyviä.

    VastaaPoista
  5. aleksi: suosittelen! oli hurjan hyvää. ja nopeaa, jollei ota huomioon leiväntekoa aiemmin.

    niitä mustekaloja on kaapissa odottamassa herkuttelua. mitäs sinä niistä teit/miten söit?

    VastaaPoista
  6. hmm, meillä jäi mökiltä niitä pirkan savusimpukoita myös purkki, mietinkin mitä niistä voisi tehdä. Tässä olisi varsin varteenotettava vaihtoehto. Ne pirkan savusimpukat on muuten ihan asiallisia myös - tiedoksi niille jotka tässä miettivät mikä olisi hyvä purkkisimpukka.

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Nelle: Hannahan käytti tuossa alkuperäisessä reseptissään juuri Pirkan savusimpukoita. hyvä saada sinultakin vahvistusta että maistuvia ovat.

    itseasiassa niitäKIN on kaapissa odottamassa. tämä antaa nyt kuvaa että meillä olisi kaapissa sitä, tätä ja tuota :D

    VastaaPoista
  9. Kivaakivaa että maistui leipäset, pitääkin kehitellä tästä joku karpimpikin versiooni kun ei nyt leipää olla täällä syöty. Muutoinkin menunne on aivan ihana!

    VastaaPoista
  10. hannn: oli kyllä tooosi ihania. kiitos vaan ohjeesta hannn, joka myös hannana tunnetaan :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin