torstai 25. helmikuuta 2010

Sesonkimuhennos nauriista

Naurismuhennoksen kokkailuun meitä innosti alunperin paitsi sesonkisuus, myös "Pieni talo preerialla - Lauran keittokirja". Jukka muokkasi reseptiä melkoisesti loihtien meille ihanan lisäkkeen.

Olemme tehneet juurevan makuista muhennosta parikin kertaa. Ensimmäinen satsi valmistui luomu-laatuisista kaskinauriista ja seuraava ihan tavallisista nauriista. Ero oli kyllä selkeä kaskisen eduksi. Kaskinauris ei sisältänyt niin paljon "säikeitä" ja oli makeamman sekä miedomman makuinen kuin tavallinen versio. Sen sijaan tavallisten maustaminen timjamilla oli oikein makoisa veto. Loppusummauksena voimme sanoa että käytä siis kaskinaurista ja mausta timjamilla.

Muhennos sopii hyvin ainakin maidossa kypsytetyn possun ulkofileen ja lampaan kaveriksi. Olen myös makumenestyksekkäästi dipannut siihen etikkaisia punajuurilastuja.

NAURISMUHENNOS
kolmella lisukkeeksi

kolme kaskinaurista
kermaa
(ruusu)suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia

Keitä kaskinauriit kypsiksi vedessä. Kaada loppu vesi pois ja soseuta. Notkeuta sose (lämpimällä) kermalla vähitellen haluamasi paksuiseksi. Mausta rouskauttamalla pippuria, suolaa ja riipimällä timjamia.

7 kommenttia:

 1. Pitäisiköhän tällaista kokeilla.Aika lähellä olevassa hevi-marketissa on monenlaisia/värisiä nauriita ja lanttuja, mutta mulla on jonkinlainen lapsuudesta saatu kammo niitä kohtaan.

  VastaaPoista
 2. suosittelen. varsinkin jos saatuvilla on noita kaskinauriita. sä syöt muutenkin niin uskomattoman eksoottisia juttuja, että luulis nyt yhden nauriin menevän :). ehkä makumuistoa voi korjata?

  VastaaPoista
 3. Mulla on nyt lainassa kans kirjastosta tuo Lauran keittokirja. Tosin annoin sen serkulle ekaks luettavaks, miulla kun on nyt tuo itali-buumi päällä niin lueskelen Jamie Oliveria ja Hullua kokkia! :)

  VastaaPoista
 4. Anzku: hauskaa että kirja löytyi!

  Italia-buumiin suosittelen ehdottomasti Girgio Locatellin Made in Italy-kirjaa. siinä on paitsi hienoja reseptejä, myös juttua raaka-aineista ja niiden käytöstä sekä ruokaisia tarinoita miehen lapsuus- ja nuoruusvuosista Italiassa.

  VastaaPoista
 5. Giorgio Locatelli, piti sanomani :)

  VastaaPoista
 6. Oi, kiitos vinkistä! Kirjaston valikoimassa ei tuota kirjaa täällä ollu, pitää laittaa korvan taakse jos joskus kirjakaupasta vaikka sattuis! :)

  VastaaPoista
 7. Anzku: kyllä sitä Suomesta ainakin on saanut, tai sitten tilaa netistä jos tarpeeksi kiinnostaa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin