lauantai 13. helmikuuta 2010

Venetsian Karnevaalit 2010 pukuloistoineen ja ravintolasyömisineen

Viime vuonna asuimme Venetsiassa alkuvuoden, josta on tarinaa 2009 tammi- ja helmikuun postauksissa. Taas tuli syy käydä tuossa tunnelmallisessa kaupungissa ja sattumalta karnevaalien aikaan. Entinen kotikatumme Via Garibaldi oli tänä vuonna saanut valoloistoa karnevaalien kunniaksi.

Olin vain yhden yön reissussa ja päätin käydä illalla syömässä. Olin saanut vinkkejä eräästä ravintolasta, mutta se oli aivan tyhjä ohi kulkiessani. Se ei ole mielestäni koskaan hyvä merkki. Päätin jatkaa matkaa ja iloinen naurun remakka kuului Trattoria de Remigiosta. 40 asiakaspaikkaa oli miltei täynnä paikallisia.
En ottanut antipastoa alkuun vaan aloitin suoraan primi piattista. Tavoitteenani oli syödä mereneläviä ja aloitinkin annoksella nimeltä Gnocchi alla pescatora, eli kalastajan gnoccheilla. Ihan herkullinen annos, jossa tomaattipohjaiseen kastikkeeseen oli upotettu erilaisia meren herkkuja.

Mietin ottavani risottoa, mutta sen valmistamisessa menisi puoli tuntia ja ne piti tilata vähintään kahdelle. Eli se ei onnistunut, kun olin yksin liikkeellä. Sikäli hienoa tietää, että risotto todellakin valmistetaan tilatessa, eikä lämmitetä kuten Tukholmassa. Yllätyksekseni tarjoilija toi gnocchien lisäksi pienen risoton, jonka talo tarjosi! Se oli kyllä hiukan viileää, mutta maukasta sisältäen pieniä mustekalan paloja.

Secondiksi otin friteerattuja mereneläviä tarjoilijan suosituksesta. Ihan maukkaita mutta toisaalta hiukan katuannos-meininkiä.

Aina on silti tilaa jälkiruualle ja otin karnevaalien ajan herkkuja Frittellejä ja Galaneja, joista juttua jo viime vuonna.

Juomana Italiassa on edullista ottaa talonviiniä. Minulla on ollut käsitys että talonviini on jotain jämiä ja aina saat hiukan erilaista viiniä samassakin ravintolassa. Se luulo on pikku hiljaa osoittautunut vääräksi. Tälläkin Trattorialla oli omalla etiketillä tilattua viiniä pullossa talonviininä. Ehkä hiukan yliampuvaa tilata koko pullo valkoviiniä yksin, mutta eihän kaikkea tarvitse juoda… Kokonaisuutena mukava ravintolakäynti ja maksoi 45 euroa.

Iltakävelyllä suuntasin Florianin kahvilalle ihmettelemään karnevaalien pukuloistoa. Siitä tunnelmia tässä.
Venetsia on ehdottomasti suositeltava paikka käydä. Rauhallinen, tunnelmallinen ja erilainen.


6 kommenttia:

 1. Hieno ateria ja hienoja kuvia! Vain yksi päivä Venetziassa?

  VastaaPoista
 2. Oi ja vau! Kyllä huomaa, että Venetsiassa on pitkät karnevaaliperinteet :D

  VastaaPoista
 3. Karnevaaliaikaan olisi kiinnostavaa vierailla Venetsiassa, onko silloin (liian) paljon turisteja ja nouseeko majapaikkojen hinnat yms?
  Kuvat ovat upeita, jälleen kerran!
  Anita

  VastaaPoista
 4. Yaelian: noi on noita "ankeita" työmatkoja Jukalla. vaikka tuo reissu kyllä muuttui paluumatkaltaan aika ankeaksi. kesti yli vuorokauden ja lihoilla sekä juustoilla ja tuorepestolla pakattu laukku tuli vasta parin vuorokauden kuluttua kotiimme - auts!

  pinea: vau nimenomaan! huomattiin Jukan kuvista, että joistakin samoista henkilöistä on kuvia myös viime vuodelta erilaisissa kostyymeissä.

  Anita: se on mielenkiintoista aikaa! turisteja on tungokseen asti San Marcon aukiolta Rialtolle, mutta päiväturistien lähdettyä siedettävästi joka puolella. "Syrjäisemmillä" seuduilla turisteja ei ole ärsytykseen asti. hotellit ovat kuulemma HUOMATTAVASTI kalliimpia karnevaalien aikana ja hirveän varattuja. täällä infoa häppeningistä http://www.carnevale.venezia.it/

  JOS ja KUN matkaat Venetsiaan (karnevaalien aikaan) suosittelen kurkkaamaan nuo viime alkuvuoden postaukset. ja saa tulla kyselemään lisää. lempparipaikkamme Venetsiassa oli Campo Santa Margherita Dorsoduron kaupunginosassa.

  kiitos kuvakehuista Jukan puolesta!

  VastaaPoista
 5. Oooh, kateeksi käy... Venetsiaan pitäisi kyllä vielä joskus päästä.

  VastaaPoista
 6. Ketturouva: suosittelen lämpimästi. ja suosittelemme porukalla viipymään päivää kauemmin, niin ehtii muuallekin kuin San Marcon aukiolle ja Rialton sillalle. hienoja nähtävyyksiähän nuo ovat, mutta parhaimmillaan Venetsia on mielestäni iltaisin. silloin päiväturistien kuhina on laantunut ja saaren ylle laskeutuu taianomainen tunnelma. nyt tulikin ikävä Venetsiaan...!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin