maanantai 6. syyskuuta 2010

Herkkutatti carpaccio

Meillä kuivataan sienisaalista edelleen...On ne tatit vaan vetistä sakkia!

Teimmepä tuoreista, huippukauniista sienistä ruokaa myös heti. Tässä yksi ihana resepti, joka on bongattu Hullulta piemontelaiselta Kokilta. Olen himoinnut tatti carpacciota jo kauan tietämättä miltä setti oikeasti maistuu - nyt vihdoin pääsin sen äärelle.

Sitruunamehua kokeilin arvellen, ettei se mitenkään voi osua yksiin tatin kanssa. Vaan väärässä olin. Testasimme juustona suomalaista, Mouhijärven Herkkujuustolan Vilhoa. Minulle juusto on itsekseenkin liian tömäkkä, niin myös tämän ruuan seassa. Jukka piti kovasti. Seuraavaksi kokeilen parmesaanilla.

HERKKUTATTI CARPACCIO

250 g hyviä tuoreita herkkutatteja
1 sitruuna
1 dl oliiviöljyä
suolaa
lehtipersiljaa
50 g Castelmagno juustoa tai muuta voimakasta, kypsytettyä juustoa, ikääntynyt Parmesan käy myös

Putsaa tatit. Irroita lakit. Viipaloi lakit aivan ohuiksi siivuiksi. (Pilko jalka vaikkapa muhennokseen, kuivata tai valmista jotenkin - älä nyt ainakaan hukkaan heitä!).

Laita tattiviipaleet lautaselle ohuelti ja mausta sitruunanmehulla, oliiviöljyllä ja hippusella suolaa. Murenna päälle juustoa ja hienonna lehtipersilja.

5 kommenttia:

  1. Varmaan mielettömän hyvää. Jotain tälläista haaveilin vegaanimenullekin, mutten löytänyt yhtään tuoretta tattia enkä ehtinyt metsään. Loppu on historiaa. :)

    VastaaPoista
  2. Voih, on se vaan niin epää... :) Onneksi sienionni potki ainakin teitä - itse joudun omani ostamaan täältä saapasmaasta, supermarketin hyllyltä. Höh.

    Mutta tämän on oltava todella herkullista! Kertoisitko tarkemmin miltä moinen carpaccio sitten maistuu? Itse en ole koskaan maistanut tattia tuoreena - onko sillä yhtä voimakas maku kuin kypsennettynäkin? Entä rakenne - onko se hyvä suussa? (Tulipa tyhmä olo näin hölmöistä kyssäreistä, heh).

    VastaaPoista
  3. Nelle: no ei ne vegaanimenun syöjät silti varmaan harmitelleet - aika hyvänoloista ruokaa olit valmistanut! Tykkäsimme kovasti!

    Sitruunainen: ei ole lainkaan tyhmä kysyä! Minäkin mietin kovasti miltä kokonaisuus maistuisi. Nyt testasin uudestaan Parmesaanin kanssa ja tykkäsin paljon enemmän!

    Sienten suutuntuma on ihana - lohkeileva ja pehmeän tiivis. maku on samanmoinen kuin kypsennettynä, mutta raikkaampi ja puhtaampi johtuen siitä, ettei sieni ole imenyt itseensä mausteita tai nestettä mistään muusta. Myös sitruunamehu tekee oman raikkautensa, samoin lehtipersilja. Sormisuola ja parmesaani tuovat toivottua suolaisuutta, jolloin paletti onkin kunnossa! Mutta niin kuin aina - sen hyvin tiedät- laadukkaat raaka-aineet tekevät tällaisen simppelin ruuan! Ei ole ihan sama mitä öljyä ja suolaa annokseen laittaa muiden tuoreiden raaka-aineiden keralla.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin