lauantai 16. lokakuuta 2010

Kenen lempikonvehti on ananas?

Ruokamaailmassa on makupareja, jotka kiistämättä sopivat yhteen. Tällaisia ovat esimerkiksi porkkana ja rakuuna, sinihomejuusto ja etanat sekä palsternakka ja konjakki. Näihin voisi sujuvasti lisätä myös suklaakonvehdit ja kirjat, sisältäen tietysti myös keittokirjat.

Panda tarjosi meille maistettavaksi Suomen suosituinta suklaakonvehtirasiaa, Juhlapöydän konvehteja. Kävin tätä myöden ensimmäistä kertaa firman nettisivuilla ja ihastuin suuresti reseptiosion ulkoasuun.

Konvehtirasia on tuttu meille molemmille jo lapsuudenkotiemme Jouluista ja olemme pitäneet huolta, että ainakin yksi rasia löytyy oman perheemmekin Jouluilosta. Pandan konvehdeissa vain on jotain tuttua ja turvallista, yltiömakean maistuvaa.

Rasian mukana tulleen tiedotteen mukaan suosituimpia makuja ovat kukanmuotoinen pehmeä toffee, tummempipintainen minttu, kermatoffee ja ananaskonvehdit. Viimeistä kummastelimme porukalla. Käsi ylös kenen suosikkia ananas oikeasti on? Meillä ananas on aina ollut viimeinen rasiaan jäänyt konvehti, joka toki jonkun piti syödä jotta päästiin alempaan kerrokseen. Tätä "kerros kerrallaan syöntiä" noudatettiin molempien lapsuudenkodissa.
Me muistamme ananaskonvehdin suorakaiteen muotoisena, ruudutuspäällisenä konvehtina. Nyt konvehdin ulkoasu on huomattavasti kauniimpi.

Mietin että näistä täytetyistä suklaaherkuista saisi varmasti ihanaakin ihanampia suklaamuffinsseja töyntämällä konvehti taikinan sydämeksi pätkis-muffinssien tapaan. Reseptointi kävi helpoksi kun sellainen jo löytyi Pandan sivuilta.

35 kommenttia:

  1. Mä en siedä niitä ananaskonvehteja lainkaan, vaikka muuten rasia on ihan parhaita joulukonvehtirasioita. Mies luokittelisi sen kolmiportaisessa luokituksessa kakkoskategoriaan, mutta ei siis hänkään suosikikseen. Mielenkiintoista, että se Pandan mukaan on suurimpia suosikkeja.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin tuo ananas jää aina viimeiseksi rasiaan. En taida tietää ketään, joka valitsisi sen suosikikseen.

    VastaaPoista
  3. Minä!
    Ananas on aina ollut mun lemppari ja se maistui paremmalta semmoisena suorakaiteen muotoisena ja ruutukuvioisena.
    Muutenkin tykkäsin Juhlapöydän konvehdeista enemmän ennen tätä uudistusta, sillon löytyi se sulka-mallinen konvehti myös jota ei enää ole... Vai muuttuiko senkin malli? En oo nyt ihan varma.

    Mutta ananas on ykkönen! :-) <3

    VastaaPoista
  4. Ananas se on munkin lemmppari, minttusuklaat taas jää syömättä kokonaan!
    AK

    VastaaPoista
  5. Meillä ananas on miehen suosikki, minulle puolestaan kelpaa kaikki.;)

    VastaaPoista
  6. Minäkin kyllä vannon tuon ananksen nimeen! :-)

    VastaaPoista
  7. Mun mielestä se on ehdottomasti paras! Tai siis oli niitä muitakin vastaavia ruudullisia suorakaiteen mutoisia. Itse ronkin ne heti myös sieltä alemmasta kerroksesta. No myös nuo muut luetellut on ihan jees, mutta kaikki muut jääkin sitten itseltäni syömättä. Ja koska en edes noudata sääntöä, ettei alempaan kerrokseen kosketa ennen kuin ylempi on syöty, jää ne muut yleensä kokonaan syömättä.

    VastaaPoista
  8. Meilläkin jää anankset syömättä.... hmm ja jotenkin tänään on tämä suklaa niin ajnkohtainen asia...

    VastaaPoista
  9. Mun makuun se ananaskonvehti on oikein hyvää. :) Panda tekee parhaat konvehdit, Fazer ehkä levyt.

    VastaaPoista
  10. Täällä kans yksi ananaksen fanittaja! Täyte on ihanan raikas ja suklaa makeaa maitosuklaata, mutta tapanani on kyllä nauttia nämä maut erikseen eli ensin suklaa "kansi" pois sitten välillä raikas ananas täyte ja lopuksi ihanan paksu suklaa pohja :)

    VastaaPoista
  11. Ompas mielenkiintoisia puheenvuoroja ananaksen puolesta ja vastaan!

    Ylv: mikä on kategoriassa ykkösportaalla ja mikä taas jää kolmoselle?

    Mä en nyt Laura ja Anonyymi ymmärrä ollenkaan tätä "jää kokonaan syömättä". Kyse on kuitenkin suklaasta! ;)

    Aila Mäntylän suklaaktastrofi on kyllä aika hauska luettuna...koettuna ei varmaankaan ihan heti ;) http://maentylae.blogspot.com/2010/10/aloitin-tanaan-ristiaisvalmistelut.html

    Ellustiina sinun syömätapasi on vähintäänkin persoonallinen :).

    Ja vaikka nyt on kyse suklaasta eikä juustosta, pakko laittaa jakoon tämä hykerryttävä Panda-mainos maailmalta http://www.youtube.com/watch?v=FEXzFeOrZh0&feature=fvsr

    (Ananas-)keskustelu toki jatkukoon!

    VastaaPoista
  12. Pandan suklaakonvehdit on meilläkin oleellinen osa joulua. Jouluun kuuluu oleellisesti se että voi lukea lahjakirjaa ja napsia konvehteja...

    Tylsästi tykkään eniten juuri niistä toffeetäytteisistä jotka on listan kärkeä. :D Ananastäytteiset meillä syötetään Pojalle. ;)

    VastaaPoista
  13. Aargh, Pandan suklaakonvehdit! Vaimoni mummo antaa näitä aina minulle jouluisin lahjaksi, enkä tietenkään voi kieltäytyä. Onneksi vaimoni pikkusisko syö kaiken makean minkä eteensä saa, myös minun lahjakonvehdit :)

    Joo ja ne ananakset on kaikkein kaameimmat.

    VastaaPoista
  14. Aika hauskaa, miten aihe kirvoittaa keskustelua! Juhlapöydän konut taitaa kuulua melkein jokaisen jouluun. Hyvässä tai pahassa.

    Ananas ei mulla ole selvästi puolesta eikä vastaan. Viimeiseksi on kerrokseen on sen sijaan jäänyt aina simpukanmuotoiset tryffelit (joita on kaiken lisäksi kolme!). Toisaalta JPK on jäänyt jo aika monena vuotena kaupan hyllylle...

    VastaaPoista
  15. Mummini asuu sekä Citymarketin että Tarjoustalon vieressä, joista kumpanenkin tiedetään hyvänä "viisi Pandan suklaarasiaa hinnalla x" -tarjouksistaan. Jouluisin meillä vallitseekin siis aikamoinen konu-överi.

    Mä keksin pari vuotta sitten, ettei niitä karseita ananaskonuja edes kannata syödä, vaan ne voi sulattaa esim. jäätelön seuraksi. Maistuvat meinaan taivaallisista siinä muodossa!

    VastaaPoista
  16. Ketturouva: nimenomaan tuo kirjan ja suklaan yhdistelmä...se vaan on niin pettämätön! Hyvä taktiikka ananaksiin - saako matkia ;)

    Klasu: piristävän erilainen kommentti tänne "perinteenvaalijoiden" keskelle :)

    Jos ihan Konvehdeista puhutaan, niin ovathan tuoreet, belgialaiset konvehdit ihan toista maata. Mutta niistäkin minulle yksi myyjä sanoi, että "taika haihtuu 8 päivän sisällä". Paha kommentoida tuohon koska kaikki on syöty parin päivän sisällä :)

    chez jasu: ja ne simpukat on just hyviä!

    minustakin on hauskaa että tämän postauksen myötä on tullut jopa uusia kommentoijia. Kiva juttu!

    Mari: kuulostaa erinomaiselta tavalta tuhota nananakset! tuo muffinssisydän vois olla toinen.

    VastaaPoista
  17. Ananakset on just parhaita ja hyvänä kakkosena tulee simpukanmuotoiset tryffelit.

    Taidan kommentoida ekaa kertaa vaikka vakilukija olenkin.
    Mukavaa syksyn jatkoa koko teidän poppoolle.

    VastaaPoista
  18. Siis minä pidänpidänpidän aivan kamalasti suklaasta, suklaakonvehteista ja suklaaleivoksista. Mutta. Miksimiksimiksi ei kukaan valmista laktoositonta maitosuklaata tai suklaakonvehteja???? Tuhlaisin mielin määrin rahojani Pandan ym. valmistajan konvehteihin, jos niitä vain saisi laktoosittomina. Onko syynä se, ettei laktoosittomana onnistu? Tietääkö joku?? Nimim. syrjitty herkkusuu

    VastaaPoista
  19. Mullekin Pandan konvehteja tarjottiin maisteluun, mutta oli tuo karkkilakko juuri alkanut niin en sitten ottanut ja tokihan mä nyt tiedän miltä juhlakonvehtikokoelma maistuu. Ananakset on ihan karmeita, enkä myöskään välitä niistä kukan mallisista konvehdeista.

    VastaaPoista
  20. Anonyymi: kiva kun kommentoit! hyvää syksyn jatkoa sinnekin!

    Italiansalaatti: siinäpä haaste Pandalle ja muille valmistajille!

    Hanna: Suklaakonvehtirasia ja karkkilakko ovat kyllä huomattavan huono yhdistelmä ;). Musta kukat on taas ihan ykkösiä rasiassa, joskin suklaacrispkin on hurjan hyvää.

    VastaaPoista
  21. mustakin noi ananakset on hyviä mutta oikestaan sen takia kun ne oli pitkään niistä kamalin ja se sitte käänty :)

    muuten koko panden konvehtirasiaan mun on vähän vaikea suhtautua, suklaana tai konvehteina ne on todella huonoja. niissä on kaikki virheet mitä konvehtiin saa(esim. se ananaksen superpaksupohja) mutta silti ne on niin tuttuja.

    VastaaPoista
  22. aleksi minä olen jo vähän miettinytkin mahdatko kommentoida tätä suklaa-asiaa ;).

    Tuttu se tosiaan on, ja niin yltiömakean ihana!

    Mitäs muita virheitä konvehtirasiassa mielestäsi on?

    VastaaPoista
  23. Italiansalaatti: Pandan kuluttajapalvelusta vastattiin kysymykseesi näin: Periaatteessa
    laktoosittoman maitosuklaan ja konvehtien valmistus kyllä onnistuu. Ongelma on se, että kyseiset tuotteet vaatisivat
    täysin omat valmistuslaitteistonsa ja tähän meillä Pandalla ei tällä hetkellä ole mahdollisuuksia.

    VastaaPoista
  24. Kiitos paljon Merituuli selvityksestäsi!! :)
    Olen aina miettinyt, onko syynä laktoosittomien suklaamakeisten puuttumiseen se, ettei niiden valmistuminen vain onnistu..Syynä olikin siis paljon banaalimpi motiivi eli taloudellisen investoinnin mahdottomuus tehtaan puolelta...Toivottavasti joku valmistaja päättää ottaa joskus riskin ja aloittaa laktoosittoman tuotelinjan, koska meitä laktoosivammaisia on varsin paljon!

    VastaaPoista
  25. kamelinmaitosuklaa on laktoositonta.. en vaan ole nähnyt missään lähellä myynnissä. noissa luontaistuotekaupoissa on kuulemma jotain laktoositonta, en ole kyllä tutustunut. ehkä kannatata vaan syödä tummaa..

    toi laktoosittomuus on vähän kun gluteenittoman teko leipomossa, pitäis olla täysin eri tilat, koneet ja työvaatteet ja kaikki, hommassa ei ole mitään mieltä jos ei ole oikeesti tosi paljon myyntiä

    VastaaPoista
  26. Ollos hyvä vaan Italiansalaatti. Se vaati meiltä peräti sähköpostin lähettämisen :).

    aleksi: kamelinmaitosuklaa kuulostaa mielenkiintoiselta. oletko maistanut?

    VastaaPoista
  27. Mä tykkään myös tosi paljon ananaksista ja syön ne tuolla jo yllä kuvaillulla tyylillä, tosin niin päin, että ensin syön paksun pohjan, sitten siitä "kupista" täytteen ja lopuksi suklaan (näin melkein kaikki muutkin ton laatikon konvehdit). Mut muuten kyllä juhlapöydänkonvehdit ei oo enää sama kuin ennen, se on niitä asioita joita ei saisi muuttaa:) Se vaan kuuluu jouluun.

    VastaaPoista
  28. no jopas. on teitä ananaksen tykkääjiä sitten Suomessa varmaan ainakin parikymmentä ;D

    Ihana tapa syödä.

    VastaaPoista
  29. On nyt pakko ihan kysyä että olenko tosiaankin ainoa, jolle juhlapöydän konvehtirasia jouluvieraan kourassa aiheuttaa lähinnä puistatusta? Ei niinkään sen takia ettäkö niissä olisi jotain vikaa, mutta kun kaupat on nykyään väärällään kaikkia jännittäviä, outoja, erilaisia ja tolkuttoman hyvän näköisiä vaihtoehtoja. Juhlapöydän konvehdit on siinä vertailussa sietämättömän tylsiä ja mielikuvituksettomia, paljoudessaan tavattoman arkisia. Yks ois ihan jees tai kaks, mutta kun joka joulu näitä satelee se kymmenen rasiaa, ja uusia ja kiinnostavia ei välttämättä lainkaan... Arvostan toki sitä elettä mutta mitään aitoa spontaania ilahdusta tuo rasia ei kerta kaikkiaan jaksa aiheuttaa.= )

    -Jgd

    VastaaPoista
  30. Et varmastikaan Jgd :). Kyllä meillekin riittää se yksi rasia, juuri perinteiden vuoksi. Sen lisäksi ottaisin mieluusti mahdollisimman tuoreita belgialaisia konvehteja tai vaikkapa itsetehtyjä herkkuja. Tai kotimaisen Chjokon konvehteja. erityisesti mustaherukkatäytteiset ovat makuuni...! http://www.chjoko.com/

    VastaaPoista
  31. mulle kyllä pandan konvehdit on lähinnä kämp-huumoria, eikä niitä tule syötyä ellei vanhemmilla satu jouluna olemaan..

    belgialaiset on musta aika samaa kamaa(suomalaiset taitaa olla belgialaistyylisiä), vähän paremmin tehtyjä mutta mauttomia ja ylimakeita. chjoko kyllä toimii..

    VastaaPoista
  32. aaa, musta belgialaiset on varsin eri kamaa, varsinkin tuoreena. Täytteissä on käytetty kekseliäisyyttä ja luksusaineita. ihania! Mutta minä olenkin ylimakean ystävä!

    Chjokon konvehteja olen maistellut (vielä) varsin vähän, mutta aion kyllä korjata tilannetta.

    VastaaPoista
  33. meillä tuo minttu ja ananas on ollut aina ne viimeiset, jotka saattavat jököttää konvehtirasian pohjalla siihen asti kun olen heittämässä sitä pois ja sitten ne on viimeistään syötävä pois. :D Nykyään taitaa joko pandalla tai fazerilla olla myös karpalokonvehti, joka myös jää viimeiseksi...

    VastaaPoista
  34. sekin on muuten kumma juttu että vaikka se ananas ei maistu, on se pakko syödä pois. näin meilläkin :)

    VastaaPoista
  35. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin