perjantai 3. kesäkuuta 2011

Raidallinen peuralasagne ilman uunia

Saimme jo talvella ystäviltämme tuliaisiksi pakastettua peuranjauhelihaa. Olemme jemmanneet arvokasta lihaa, sillä riistan saaminen on meille harvinaista. Männä sunnuntaina päätimme sitten ottaa puoli kiloa tätä aarretta käyttöön ja kyllä maistui. Lahjan antajat vinkkasivat lihan olevan kovin vahvan makuista, mutta ainakaan tällä lailla valmistettuna lihan maku ei pompannut mitenkään ärtsynä esiin vaan oli oikein maukasta.

Peruslasagnen uuniinlykkäämisen sijaan päädyimme keittämään Nellen perheeltä tuliaisiksi saamamme raitaiset lasagnelevyt kattilassa.
Perfektionisteille vinkattakoon, että pastalevyt eivät olleet tasalevyisiä saatikka -raitaisia. Meille kelpasi oikein hienosti, mutta jollakin tarkemmalla tyypillä olisi voinut mennä palkokasvi nenään.
Kokosimme pitkään haudutetun peuranlihakastikkeen, valkokastikkeen ja pastalevyt suoraan lautaselle. Lisäsimme väliin muutaman minuutin höyrytettyä vihreää parsaa, jotta annoksesta saatiin korkeampi ja keväisempi. Pastalevyjen kanssa sai olla aika nopea, jotta ne eivät jumittuneet toisiinsa kiinni.

Maku ja ulkonäkö oli oikein onnistunut, joskin jälkimmäisessä olisi vielä sorvaamisen varaa. Suosittelemme!

4 kommenttia:

 1. Jopas, päällepäin paketista ei kyllä osannut arvata että levyt ovat keskenään erilaisia. Ei varmasti makua haitannut, mutta tosiaan annoksesta on hankalaa saada söpön näköistä. Pöh!

  T. Nelle

  VastaaPoista
 2. Upea annos! Kesän näköinen lasagne :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista... Täytyy kyllä sanoa, että lasagnelevyt näyttävät mielestäni hieman luotaantyöntäviltä, vaikka ruoka kuulostaakin viimeisen päälle herkulta!

  VastaaPoista
 4. Nelle: No ei todella nähnyt. Siksi ajattelin että ulkonäköseikoista tositositarkkoja on syytä varoittaa. Minä tykkäsin raita"kuosista", ihanan pirteä. Kiitos siis vielä!

  Hannele: Niin minustakin!

  Helmi: Luotaantyöntävän näköiset...ihanan rehellinen kommentti, arvostan! :D Näin se kauneus on katsojan silmässä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin