tiistai 28. kesäkuuta 2011

Villisian kasler grillissä

Kuten sanottua, juhannuksena grillasimme villisian kasleria. Kyseisen lihan grillaamisesta ei ollut kenelläkään porukastamme aiempaa kokemusta, joten netti, tutut ja yhteinen pähkäily Nellen ja miehensä kanssa otettiin käyttöön. Päädyimme yhteistuumin valmistustapaan, joka kirvoitti ruokapöydässä sanoja "upeaa", "ankanrinnan tapaista" ja "hyvistä raaka-aineista syntyy priimaa"- lausahduksia. Vaikka olimme syöneet villisikaa muussa muodossa, kasler grillattuna pääsi yllättämään puhtaalla, syvällä maullaan ja kauniilla tummuudellaan.
VILLISIAN KASLER GRILLATEN

1,6 kg villisian kasleria
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Ota raaka kasleri hyvissäajoin huoneenlämpöön.
Lämmitä grilli kuumaksi (250 astetta) ja paista kokonaisen kaslerin pinnat. Siirrä joka puolelta paistettu liha epäsuoraan lämpöön. Alenna lämpöä noin 170 asteeseen ja myöhemmin vielä 150 asteeseen. (Nelleläisten grillissä on lämpömittari). Grillaa kokonaisuudessaan, siis pintojen paisto mukaanottaen noin tunti, kunnes lihan sisälämpö on 50 astetta.
Ota kasler pois grillistä ja kääri folioon. Anna lihan levätä foliossa 15 minuuttia. Näin liha pitää nesteet sisällään eikä leikatessa valuta niitä leivinlaudalle. Avaa folio, leikkaa liha ja tarjoile. Jokainen voi ripsiä lautasellaan haluamansa määrän suolaa ja pippuria kaslerpalalleen.

Meillä kaslerin kanssa syötiin uunipaahdettuna uusia perunoita, joille oli valutettu öljyä ja revitty yrttimaasta ainakin mäkimeiramia ja timjamia. Mukana paahtumassa oli myös valkosipulia.
Viininä toimi australialainen syrah Wyndham Estate Bin 555. Ihan mukava uusi tuttavuus. Viini värjäsi kielen tosi tehokkaasti siniseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin