lauantai 1. lokakuuta 2011

Timjamisella suklaakakulla Nomaan!

Paulig julisti kisan bloggaajille, jossa etsittiin parasta mahdollista makuparia valitsemalleen Pauligin kahville. Palkintona voittajalle on kahden hengen matka Kööpenhaminaan sisältäen myös illallisen Nomassa. Ja kaikille osallistujille läjäpäin kahvia. Osallistumista ei tarvinnut miettiä kahdesti.

Nyt bloggaajien kehittelemät makuparit ovat esillä kilpailusivulla - hurjan herkullinen kavalkaadi! Eikä sinunkaan tarvitse montaa kertaa tuumailla oman suosikin äänestämistä, kun palkintona on hemmotteluilta Helsingissä - yö Kämpissä ja illallinen Chez Dominiquessa.
Omaan kilpailuvastaukseemme halusimme suomalaisuutta, metsää ja suklaata. Saimme sitä riipimällä oman yrttimaan timjamia suklaakakun taikinaan ja paseeraamalla puolukoita kastikkeeksi, hunajaisella makeutuslisällä. Tuhti kakku matsasi maultaan oikein mainiosti mustaherukkaisen Pauligin Kenyan kanssa.
TIMJAMI-SUKLAAKAKKU
Pieneen, halkaisijaltaan 12 cm leveään rengasvuokaan.

50 g voita
50 g tummaa, 77 % suklaata
2 tl tuoretta timjamia
hippusellinen suolaa
60 g sokeria
1 kananmuna

Laita rengasvuokaa kiinni pistäessäsi pohjan ja reunan väliin leivinpaperi, jotta saat kakun siirrettyä helposti vuuasta pois. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Riivi timjaminoksista pienet lehdet irti. Laita näitä lehtiä 2 teelusikallista voi-suklaasulan joukkoon. Hipsuta joukkoon myös hiukan hyvälaatuista suolaa. Erota kananmunan keltuainen ja valkuainen omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisen joukkoon sokeri ja vaahdota. Yhdistä voi-suklaasula ja keltuais-sokerivaahto. Lisää joukkoon myös nostellen valkuaisvaahto. Kaada taikina vuokaan. Paista 190 asteisen uunin keskiosassa 12 minuuttia, niin että keskus vielä hyllyy kakkua ulos ottaessasi. (Isoa kakkua pitää paistaa noin 20 minuuttia). Anna suklaakakun jäähtyä ennen tarjoilua.

PASEERATTU PUOLUKKA
Kastikkeeksi pienelle kakulle

2 dl puolukoita
4 rkl vettä
4 tl hunajaa

Laita pieneen kattilaan puolukat ja vesi. Keitä viitisen minuuttia. Paseeraa seos, eli painele se siivilän läpi. Sekoita joukkoon hunajaa ja keitä halutessasi vielä hiukan kokoon. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Halutessasi voit koristella kakkuannoksen vielä puolukoilla ja timjaminoksilla.

Jos haluat tehdä kakun normaaliin 22 cm halk. rengasvuokaan, viisinkertaista esitelty taikinamäärä, joskin laita joukkoon 6 munaa.
Kakku on maultaan hyvin tuhti, joten pienikin pala sitä riittää.  Tumma suklaa yhdistettynä timjamiin tuo tunnelmaa sammalmetsästä, jota puolukka hienosti komppaa raikkaudellaan. Paseerattu puolukka tuo kokonaisuuteen myös kirpsakkaa väriä. Ja on niin sesonginmukaista että!
Meidän kakkuamme pääsee äänestämään täältä.

12 kommenttia:

  1. checking out the competition... hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. Vau mikä palkinto tuo Noma &Köpis, onnea kisaan!

    VastaaPoista
  3. Kisasivut on mielestäni kauniisti taitettu ja teidän sivu on visuaalisesti lempparini. Kakkunne timjamin ja puolukan kanssa - kerrassaan NAM!

    VastaaPoista
  4. Nanna: Älä muuta sano. Paljon hienoja ideoita ja kuvia!

    Jii ja Nti Papu: Älä muuta sano! Molemmat riittäisivät jo yksinkin, mutta yhdessä...!

    Omenaminttu: Oi miten ilahduttavia sanoja noin taitavalta visualistilta - kiitos! Meillä näytti olleen sama kahviplaatuvalinta.

    Sopiiko kysyä (mehevän, banaanisen kilpakakkusi tekstiä lukeneena), miksi olet nuoruudessasi ollut Keniassa?

    VastaaPoista
  5. Onpa kiva idea yhdistää timjamia ja puolukkaa suklaaseen! En ollut ikinä ajatellut tuota timjamilisäystä, mutta tumman suklaan kanssa toimii varmasti oikein hyvin! :) Kirjoitin jo Omenamintulle, että minua varsin harmittaa, kun en ehtinyt kutsusta huolimatta kisaan osallistua, mutta nyt tekisi lähinnä mieli mennä maistelemaan kaikkia listalla olevia herkkuja! :)

    VastaaPoista
  6. Sama oli juu kahviplaatu - hyvä! Kenialainen tee on myös ihan super super hyvää.
    Keniaan tieni johti vanhempieni työn vuoksi. Myöhemmin asuimme myös Tansaniassa.

    VastaaPoista
  7. Olipas paljon herkullisen kuuloisia ohjeita tuolla kisasivulla, toivottavasti ohjeet jäävät sinne talteen kilpailun päätyttyäkin.

    Tykkäsin tässä teidän reseptissä siitä, että se on minusta ihan teidän näköinen ja sopivasti suomalaisella twistillä ja kaikenlisäksi kuulostaa tosi herkulliselta (no, voiko suklaakakku ikinä olla pahaa?!) :) Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  8. Hei, eikös teidän blogi ollut kuukausiliitteessä siin Pauligin mainoksessa? :)

    VastaaPoista
  9. Oi, sitten olemme saaneet mahdutettua kisareseptiin ja näkyväksi sen minkä halusimmekin - kiitos Agatha! Kiitos kiitos onnentoivotuksista, vaikka muut karkaavatkin huiman kauas :). Merituuli Jukan tunnuksilla

    VastaaPoista
  10. Tuure voi olla, en tiedä :).

    Omenaminttu: Oi, ompa varmaan ollut mielenkiintoista aikaa.

    edelleen Merituuli Jukan tunnuksilla

    VastaaPoista
  11. Juu olitte mainoksessa! Siinä oli minun, teidän, Ahmijan ja Liemessä-Jennin kisakuvat.

    VastaaPoista
  12. Eilen minäkin sain ko lehden käsiini. Kummilla "ansioilla" sitä pääseekin Hesarin kuukausiliitteeseen ;).

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin