keskiviikko 6. helmikuuta 2013

ask

Varasimme viikkoja sitten illallisen meille kahdelle restaurant ask:iin. Olin kuullut luomuun ja sesonkisuuteen nojaavasta paikasta pelkkää hyvää, joten odotukset olivat korkealla. Emmekä pettyneet, päinvastoin. Tarjoilu sekä ruuan että juoman suhteen oli ensiluokkaista, lämmintä ja asiansa osaavaa. Joskus ne pienet asiat tekevät paljon: viinit esiteltiin meille vieressä istuen, joka toi kodikasta, rupattelevaa tunnelmaa. Kaikkiin kysymyksiimme vastattiin perinpohjaisesti. Lopussa tarjoilu hidastui melkoisesti, mutta ripeni uudestaan kun sitä pyysimme. Ja entä se ruoka sitten: kaikki oli maukasta, joukossa oli paljon yllättävää ja annokset olivat kovasti kauniitakin. 

Etenimme 8 ruokalajin menulla, toinen puolikkaalla viinipaketilla ja huono-onninen kuski viinilasillisella. 

Loistavana aloituksena tarjottiin Blue Kongo-sipsejä, suppilovahvero- ja merileväriisikakkuja palsternakkamajoneesilla.

Seuraavaksi eteemme kannettiin omenaista naurista kuminamajoneesilla.
Ensimmäinen varsinainen ruoka oli haukimousseline, fenkolisalaattia ja omenamehua kirkkaalla kalaliemellä. Ihastelimme hauen silkoista pehmeyttä.
Ask:n tyyliin tehty blini on paksu ja kuohkea. Se tarjottiin herkkutattien kanssa. Yhdistelmä oli kaikessa maanläheisyydessään upea! Kyytiä ryyditti luomuomenasta tehty siideri, joka sopi tattariblinin kanssa aivan loistavasti yhteen.
Illan kauneimmassa annoksessa tyrnimarinoidut porkkanat peittivät poroa. Päällä komeili pähkinämutua ja tuijan kukkanuppuja.

Isoina paloina tarjottu pehmeä lanttu oli oikein virkistävä asia näinä pyre-pitoisina aikoina. Tattari"risoton" ylle nakatun ranskankerman tarpeellisuus jakoi mielipiteitä meidän kahden kesken. Sen sijaan paahdetuista, rakennetta hyvin annokseen tuovista paahdetuista tattarijyvistä olimme samaa mieltä: ihanaa!

Kuvaamatta jäi upea made annos, jossa oli fileen lisäksi hyödynnetty myös kalan mäti ja maksa. Made olisi "norjalaiseen tyyliin" tarjottu kuulemma muuten kepeän punaviinin kanssa, mutta voikastike kallisti valinnan valkoviiniin (jota en enää pysty muistamaan). 
Mieleenpainunein makukokemus meille molemmille ask:ssa oli "sipulipihvi". Misoglaseerattu naudan ulkofile ylpeili lautasella ainakin kuudella eri tavalla valmistettujen sipulien kanssa oikein edukseen.

Ennen jälkiruokia suutamme raikastettiin "vihreä tee-lumella ja jäädytetyllä jogurtilla".
Jälkiruokasydämeni suorastaan hyrräsi haarukoidessani köyhää ritaria!

Toisessa jälkiruoassa, "suklaata, lakritsia ja sitruunaa", suuren positiivisen yllätyksen tarjosi lakritsainen kinuski. Aivan uskomattoman hyvä idea yhdistää nämä kaksi! 
Laskun kanssa saimme vielä söpön muotoiset porkkanakakut marenkinökäreillä.

Poistuimme torstai-iltaan ylen tyytyväisinä! Suosittelemme lämpimästi!

10 kommenttia:

 1. Komeet annokset kyllä. Eksyin tänne vahingossa,ja jumitun vissiin pidemmäksikin aikaan. Loisto blogi. :)

  VastaaPoista
 2. Upealta näyttäviä ruokia! Minä kyllä taitaisin nolostua tai ujostua, jos minulle tarjoilija istahtaen asettuisi viineistä kertomaan :) Olen niin ujopiimä muutenkin ravintolassa :D

  VastaaPoista
 3. Tekisi kyllä kovasti mieli käydä testaamassa, näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
 4. Ovatpa kauniit annokset ja jotenkin kivan konstailemattomat.
  En ollutkaan tästä ravintolasta kuullut vielä mitään. Kiva, kun toit esille.

  VastaaPoista
 5. Yaelian: No oli! Mennään varmasti toistekin!

  Chef Jones: Lämpimästi tervetuloa ja kiitos!

  Campasimpukka: Ehkä he osaavat lukea asiakasta? Eivät meinaten istahtaneet kaikkien viereen. Minä olen rohkaistunut paljon asiakkaana kokemuksen karttuessa. Ehkä sinäkin? Ja sitä paitsi, ujo saa olla. Se ei ole vika tai puute.

  Sini suosittelen lämpimästi!

  Minna: Meillä jäi juuri tuo sama konstailemattomuuden fiilis, vaikka kaikki oli mietitty ja valmistettu ihan vimosen päälle.
  Mene ihmeessä ja jaa oma kokemuksesi!

  VastaaPoista
 6. Aah! Viekää meidät tuonne!

  VastaaPoista
 7. Me kävimme Annan ja Riitan kanssa marraskuussa ja taidettiin rakastua kaikki. Olivat näemmä uusineet ruokalistan, joten olisipa kiva päästä taas tuonne. Minusta palvelu oli myös ihanan henkilökohtaista ja huomaavaista. Ei yhtään tungettelevaa. Nuo monella tavalla valmistetut sipulit olivat meillä alkuruoassa ja olivat jokseenkin täydellisiä.

  VastaaPoista
 8. Jeps, Ask oli ihan huippu, kenties viime vuoden paras ravintolakokemus! Viinipakettikin oli just eikä melkein!

  VastaaPoista
 9. Akvamarin: Jos ei päästä yhdessä (lapsiperheet jne.) niin menkää ihmeessä. Paikasta löytyy paljon samaa hyvää kuin Chef & Sommelieristä.

  Jonna: Kyllä, kaikki toimi! Etsinkin sinun blogistasi mainintaa ravintolasta, mutta se taisi olla henkilökohtaisella puolella kun puhuit ravintolasta.

  Riitta: Kyllä tämä meillä tämän vuoden (tähänastisista) parhaaksi rankataan. Tosin, olemme nyt helmikuun alussa ;).
  Ehdottomasti samaa mieltä viinipaketista. Raikkautta, uusia tuulia ja luomua/biodynaamista. Lisäksi puolikasta pakettia tarjottiin heti kättelyssä eikä sitä tarvinnut erikseen kysyä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin