lauantai 2. helmikuuta 2013

Verenvaluttamosta hevosenlihan äärelle

 T
Teurastamo Helsingin Kalasataman vieressä on hieno paikka ja odotamme siltä tulevaisuudessa paljon! Jo nyt siellä toimii mm. ravintoloita, Pasta Factory ja MakuMakun noutopuoti. Maaliskuussa Teurastamolla ovensa avaa entisen verenvaluttaman tiloissa mielenkiintoa herättävä Flavour Studio, jossa tulee toimimaan kaikille avoinna oleva opetuskeittiö ja coctailkoulu A21-ravintolaporukan malliin. Loppukesästä tarjonta laajenee kiinalaisten katuruokien verran Ho´s Food nimen alla. Ravintolan perustaperhe on syystä sitä mieltä, että kiinalainen, monipuolinen keittiö tulee esitellä suomalaisille laajemmin mitä tällä hetkellä on tehty. Syksyllä Teurastamolla aloittaa Ravintolapäivästä innoituksensa saanut B-Smokery, jonka tulemme ehdottomasti testaamaan. Seitsemän ei-ravintola-ala-ammattilaisen voimin pyörivä raffi paikka tulee tarjoamaan ainakin ribsejä ja mahdollisesti myös hampurilaisia. Jäämme ehdottomasti kuulolle!

Teurastamon pihalla on kaikkien lämmitettävissä oleva pizzauuni, luistinrata ja naperomäki. Puitteet yhteisölliseen puuhasteluun ovat siis tyrkyllä, sen kun touhuamaan vaan!

Saimme siis iloksemme taas kutsun saapua illastamaan Teurastamoon ja Kellohalliin, nyt koko perheen voimin. 
 
Paikalle oli saapunut myös Vin Direktin Kim Moliis, joka maistatti meille persoonallisia shampanjoita. Jukalle napsahti kuskinakki, joten minä olin pakotettu kulauttamaan myös mieheni kuohuvat. 

Oma suosikkini oli täysin kuiva, 100 % chardonnay-rypäleistä tehty Bonnaire, josta löytyi raikkautta juuri passelisti. Odotin ritisevän rutikuivaa shampanjaa, mutta suun valtasikin oikein hieno juoma.
Teurastamon Kellohalli-ravintola tarjosi taas maistuvan illallisen, jossa erottavana tekijänä moniin muihin vastaavan hintaluokan paikkoihin nousi vähemmän käytetyt raaka-aineet kuten hauki ja hevonen. 
Kellohallissa on oma Naperolista, jonka ruuat on tehty samoista raaka-aineista kuin aikuistenkin sapustkat, mutta vähemmällä suolalla. Muksumme eivät nyt näitä testanneet, vaan maistelivat meidän aikuisten kanssa samoilta vadeilta. Lapsille ympäristö on mukavan rento, sillä ruokalajien välillä he pelmahtivat leikkimään sivuhuoneeseen palikoilla tai piirtelemään suurille paperiarkeille. Aikuiset kun ovat tunnetusti hiiiiitaita syömään. 

Ja sitten niihin ruokiin:
 silakoita espanjalaiseen tapaan
 Illan melkeinpä parasta antia, kananmaksapatee sienichutneylla.
 Opimme että punajuuri ja fenkoli passaavat hyvin yhteen. 
Tyttäremme sai erikseen herkkuaan, kanansydämiä. Tarkistin meinaten etukäteen iltaa emännöinneeltä Jonnalta, onko niitä taas tarjolla. Kellohallissa kanansydämiä tarjotaan houkuttelevankuuloisessa salaatissa, johon tulee myös possunpotkaa ja Kellohallin pekonia. Tätä salaattia meille ei nyt tarjottu. 
Nyt tiedämme mihin käytämme Jukan isältä saatua haukijauhelihaa haukipullien lisäksi. Meille maistatettiin meinaten ihan loistavaa kalalevypiirakkaa, jossa haukifile oli palasina riisien kanssa voitaikinan  välissä. Keralla tarjottu riesling-liemi nosti piirakan aivan uudelle tasolle!
Karitsan osso bucco taisi olla lastemme suosikkia. Maistui se aikuisillekin. Poikamme kiitteli keralla tarjottua perunamuussia kovasti!
 Hevosen ulkofile sai kiitosta monelta. Humma tarjottiin maistuvasti itse hapatetun kaalin kera. 
Pitkän pöydän ääressä oli taas mukava bloggaajakööri. Meidän perhettä lähimpänä istuivat uudet tuttavuudet, tv:stäkin tuttu Master Chef Kira siskonsa kanssa sekä vanha vaan ei iäkäs tuttu Viva Ciapattan Aleksi
 Ilta päättyi juustoihin ja sitruunatorttuun. 
Kiitos taas kovasti Teurastamon väelle koko illasta, samoin bloggaajakollegoille herkullisistakin keskusteluista! Nautimme erityisesti siitä, että saimme osallistua rientoon koko perhe ja olimme kovasti ylpeitä lapsistamme jotka käyttäytyivät oikein hienosti. 

16 kommenttia:

 1. Oli oikein hauska tavata, kiitos pöytäseurasta!

  VastaaPoista
 2. Ilta oli maukas, mielenkiintoinen ja hauska!

  VastaaPoista
 3. Esikoinen on ihan pakko viedä tuonne :D Saa sitten linnun sydämiä muuallakin kuin kotona.

  VastaaPoista
 4. Oi mitkä ruoat, pitkään on jo pitänyt terastomolle mennä nyt taitaa olla pakko :).

  VastaaPoista
 5. Olipas herkulliset tarjottavat.Ja nuo silakat näyttävät tosi hyviltä!
  Tuolla teurastamossahan aikoinaan teurastettiinkin heppoja;isoisälläni oli jonkinlaisia suhteita siellä ja muistan miten joskus maalle mennessä isoisä poikkesi siellä ja toi sieltä jonkinlaista savustettua heppamakkaraa.Minusta oli silloin kamalaa että heppa oli päätynyt makkaraksi mutta isoisä selitti,että heppa oli jo vanha ja se oli sen tie;D

  VastaaPoista
 6. P.S.Kesällä takuulla poikkean tuolla,sillä poikani ja tuore miniäni asuvat nyt ihan vieressä Kalasatamassa:)

  VastaaPoista
 7. tapahtuma oli mainia ja maksapatee mitä herkuinta mutta silti jännin asia oli ne sydämet kun sellasia en ole enne syönyt :)

  VastaaPoista
 8. Kira kiitos samoin! Uusia samankiinnostuneita ihmisiä on aina kiva tavata ja vaihtaa mielipiteitä ruoka-asioista.

  Lumo samaa mieltä! Sopivasti asiaa, juomaa ja syömää!

  sauvis: Sinne vaan! Se salaatti jossa kanansydämiä on saanee meidätkin palaamaan.

  Minna: Sinne vaan. Voisin kuvitella että paikka toimii parhaiten isolla seurueella. Nyt meidän lisäksi pöytäseurueissa istui tosin pareja.

  Yaelian: Aika hyvät huudit pojallasi ja miniälläsi on. Tuo kiinalainenkin kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta.

  aleksi niin minustakin! Nyt sitten vaan sydänostoksille Hakaniemen Halliin. Kiitos vielä antamastasi leivästä. Se on hyvää!

  VastaaPoista
 9. Minulla on pahuksen huono tuuri näiden Kellohallin ajoitusten kanssa. Viimeksi oltiin ystävän synttäreillä ja tällä kertaa Porvoossa. Sinne hiukan helpottaa kateutta, mutta kyllä harmittaa, etten jouduin kieltäytymään kutsusta!

  Minusta on niin upeaa, että teidän nuorempi polvi kasvaa ravintola-asiakkaiksi nuoresta saakka.

  VastaaPoista
 10. Kellohallin naapurissa asutaan, mutta häpeäkseni täytyy tunnustaa, että vain muutaman kerran olemme vierailleet. Täytyy ryhdistäytyä ennen muuttoa.

  Hevonen taas on ehdottomasti yksi suosikkilihoistani. Lapsuuden kotipaikkakunnaltani Haminasta, Takaladon Lihasta, saa aivan mieletöntä heppaa. Tämä vain vinkiksi, jos satutte sinne päin.

  VastaaPoista
 11. Kalalevypiirakka kuulostaa vallan mainiolta idealta, kun pakastin taas pullistelee haukifileistä.:)

  VastaaPoista
 12. Ja teidän lapset on kyllä maailmasta hyväkäytöksisimpiä! Erityismaininta.

  VastaaPoista
 13. Ja taas te teitte sen!!! Siis ihanat ruoka valinnat ja toki hyvää seuraa teillä (eilen yksikseni kattelin filmin http://sv.wikipedia.org/wiki/Julie_%26_Julia ja tuli niin mieleen teidän hienot kattaukset)...
  Ja hienoa ruokaa teette rakkaudella (monta receptiä kokeiltu ja jatkossa tehdään niin kanssa)
  Kram

  VastaaPoista
 14. Jonna: No olis kyllä ollut kiva nähdä sinuakin!

  Lotta kiitos vinkistä!

  Maistuis...: Joo, tuossa piirakassa se file oli tosiaan pilkottu pieniksi paloiksi. Maistuva idea tosiaan, jonka kruunasi ehdottomasti tuo riesling-kastike!

  Nanna: Välitetään maininta lapsille :).

  Emme valinneet ruokia itse, mutta tyytyväisiä olimme mekin. Kiva jos meidän jutuista on iloa sinullekin!

  VastaaPoista
 15. Sitä Ho's Foodia odotan vähän kuin kuuta nousevaa. Hyvää kiinalaista tarjoavat ruokapaikat on uskomattoman harvassa (onko niitä?). China Tigeria on jotkut kehuneet, se pitäisi testa, mutta enemmän odotan Ho's Foodilta kyllä.

  VastaaPoista
 16. Samaten! En minäkään tiedä yhtään hyvää, autenttisenoloista paikkaa Suomessa. Vähänpä olen kyllä käunytkään.

  Erityisen korviinpistävää Teurastamon porukan "esitelmöinnissä" oli toive street foodin saapumisesta alueelle. Kannatetaan!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin