lauantai 23. helmikuuta 2013

Bistro Vilee loisti taas

Bistro Vileessä Mikkelissä hinta ei kyllä vastaa laatua. Hinnat ovat nimittäin niin maltilliset, että ihan ihmetyttää! Oikein maistuva, uusia makujakin tarjoava kolmen ruokalajin menu maksoi vain 21 euroa ja lapsille sai pienemmät (vaan ei pienet) pääruuat todella halpaan 7 euron hintaan. Juomineen koko perhe maksoi siis vain 72 euroa kokonaisuudesta, joka sai makunystyrät hyrrämään ja masun kiittämään aivan pinkaralleen täytettynä. 

Viime kesänä ihastuimme lähiruokaa hyödyntävään bistroon kovasti. Kurvaamme sinne kyllä jatkossakin pappala-matkalla, kunhan lounasaikaan vain Mikkelin kohdalle osumme. Nyt teimme pöytävarauksen etukäteen, emmekä välttämättä suotta. Ravintola oli meinaten muutamaa paikkaa myöten täynnä.

Me aikuiset nautimme päivän menun, joka alkoi talvikurpitsakeitolla. Keltaisen ihanuuden keskeltä löytyi pehmeän suolainen naudankielimousse. Keitto oli todella pehmeää ja maukasta. Moussea pitää kokeilla kotonakin!
Tätä mieltä tyttäremme on Vileen luomukaskirukiisesta leivästä: 

Pääruokana Jukka otti lähitilan karitsan kyljykset ja sai niitä mukavan roseena kaksi. Annoksessa oli myös maistuvaa kastiketta, perunamuussia ja kasviksia. Kaikki selkeitä, puhtaan makuisia ja samalla hyvin yhteenpassaavia. 
Lasten annoksiin karitsa oli valmiiksi pilkottu pienempiin paloihin. Muksut tuumasivat yhdestä suusta, että liha ja perunamuussi olivat superhyviä.
Omassa kalalautasessani lepäili iso, rapeanahkainen kuhafile samojen lisukkeiden kanssa kuin muilla oli karitsa-annoksessa. Kalankin kanssa lisukkeet menivät loistavasti yhteen. 
Loppuun siemailimme kahvia ja haarukoimme kirsikkajäätelöä, maustekakkua ja mustikoita. 

Kokonaisuus tarjoilua, tunnelmaa ja makuja myöden oli ihan loistava. Suosittelemme lämpimästi kaikille! 

Saimme muuten tietää (poitsumme uteliaisuuden vuoksi), että Vilee-nimi tulee omistajaparin etunimien yhdistelmästä (Vilma+Ilkka=Vile) ja viimeinen E parin lapsien nimien ekasta kirjaimesta. 

Kotiinpäin ajaessa puhuimme Jukan kanssa siitä, että Bistro Vilee annoskokoineen ja makuineen edustaa juurikin sitä, mitä me bistrolla ymmärrämme. Toisinaan tuntuu että tässä bistroutumisaallossa jotkut ravintolat ovat kovin fiinejä ja/tai kalliita ollakseen meidän käsityksemme mukaan bistroja. 


7 kommenttia:

 1. Kävin tuolla kesällä kun olin Mikkelissä ystävän luona,mutta kävimme vain ostamassa ruokaa.Ehkä sitten ensi kerralla tuolla tulee syötyäkin...

  VastaaPoista
 2. Siis leipää kävimme sieltä ostamassa,oli hyvää;D

  VastaaPoista
 3. Yaelian: Kannattaa ehdottomasti syödä. Olisit varmaan rakastanut kalaruokien ystävänä tuota kuha-annosta. Kasviksissa oli porkkanaa, kukkakaalia ja kaalia sekä pinaatteia. Selkeää ja maukasta!

  VastaaPoista
 4. Sinä jo ehditkin kirjoittamaan, minä joudun vielä odottamaan omalle koneelle pääsyä. Oli kiva törmätä :-)
  Ja ihan samaa mieltä olen paikasta kanssasi...

  VastaaPoista
 5. Oli kyllä mukava törmätä! Ajattelin että toinen kameran kanssa heiluva ei voi olla kukaan muu kuin ruokabloggaaja ;).

  VastaaPoista
 6. Olen aika onnellisessa asemassa... asun nimittäin Mikkelissä ;) Vileessä tulee vierailtua melko useasti ja koskaan ei ole tarvinnut sapuskaan pettyä. Suosittelen kaikille erityisellä lämmöllä!

  Lellu

  VastaaPoista
 7. Hei Sillä sipulilaiset! Tässä tulisi teille hauska haaste, käykää kurkkaamassa. Voin sanoa nyt kokemuksesta, että kyseessä on hauska proggis! http://kokkailuakaksiossa.blogspot.fi/2013/03/haaste-viikon-menu.html

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin