tiistai 26. maaliskuuta 2013

Radiokeikka Kööpenhaminassa

Hääpäivämatka Kööpenhaminaan. Torstaiaamusta sunnuntai-iltaan ihan kahdestaan. Pidennetty viikonloppu täynnä syömistä, juomista, kävelemistä pitkin kaupungin katuja, palelemista yllättävän kylmässä kelissä, kainalossa kihnuttamista, pussailua ja keskustelua. Jäätävän tuulen olisi voinut ohittaa, kaikki muu oli rentouttavaa, maistuvaa ja mieleenpainuvaa. 

Ruokablogattavaa on hurjan paljon, joten päätin jakaa reissun taas useammalle postaukselle niputtaen suurinpiirtein saman alueen ihanuudet yhden otsikon alle. 

Ensimmäisenä esitellään Frederiksbergin kaksi helmeä, coctailbaari Salon 39 ja ravintola Radio. Molemmat olivat kävelymatkan päässä rautatieaseman likeiseltä hotelliltamme. Tämä oli erinomaisen virkistävä asia varsinkin illallisen jälkeen. 

Salon 39 hurmasi meidät hymyilevällä asiakaspalvelullaan, sisustuksellaan ja coctaileillaan. Ravintola-baari oli hellällä tavalla intensiivinen ja pysähtynyttä tunnelmaa kannatteleva. Tuntui kuin olisimme raottaneet verhoja salakapakkaan tai tutulta tuntuvaan lämpimään paikkaan.
Inkiväärioluttakin sisältänyt juoma tarjottiin nerokkaasti kannellisesta purkista. Loistoidea vaikka railakkaisiin juhliin tai holittomana lastenkutsuille.
Olimme matkalla syömään, joten ruuat jätimme maistamatta. Tuoksut olivat kuitenkin lupaavat, samoin nettisivuilta kurkittu italialainen menu Bistecca Fiorintenalla, tuorepastalla ja pinaattirisottolla.

Ravintola Radioon osasimme mennä tutun suosituksesta. Varaus oli tehty jo hyvissä ajoin Suomesta käsin, mikä tuntuikin paikanpäällä hyvältä idealta. Radion kokit ovat aiemmin ansioituneita esimerkiksi Nomassa, Geistissa ja Geraniumissa. Ravintolalla on kaksi hehtaaria omaa viljeltyä peltoa alueella, jossa on viljelty luomua reipas 20 vuotta.

Radion tarjoilu oli erittäin sujuvaa ja ystävällistä. Sisustus oli lämpimän kutsuvaa ja ruokafilosofiaan passaavaa. Makuyhdistelmät kauniissa annoksissa olivat kekseliäitä ja tekstuurit hämmästyttävän hienoja.  Ainoa kysymysmerkiksi jäänyt asia kohdallamme oli viinipaketin toimivuus. Pidimme viiden ruokalajin menun ensimmäisen ja viimeisen viinin sekä niille passatun ruuan yhdistelmästä, mutta muut paritukset jäivät tylsän haljuiksi. Lautaset oli tehty materiaalista joka sai kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäni. 
Alkusnäksi oli sienipitoinen. 
 Leipä tarjoiltiin voilla, joka oli maustettu paahdetulla sipulilla. 
 Kampasimpukkapalat olivat tekstuuriltaan napakan pehmeitä, juuri oikeanlaisia. 
Savoijinkaali ja paahdetut siemenet peittivät jogurttia ja rasvakalan vaaleanpunaista mätiä. Tätä olisi voinut syödä loputtomiin!
Peruna oli saatu moussemaisen pehmeäksi ja niin maistuvaksi, että taisimme syödä koko lautasen tyhjäksi hiljaisuuden vallitessa. Pehmeän perunan lisäksi annoksesta löytyi makeaa punajuurta ja suolaisia  perunasipsejä. 
 
Lihana oli pitkään muhitettua naudan kylkeä, vaikka minä olisin voinut melkein laittaa pääni pantiksi että se on vasikkaa. Lautanen muistutti kovasti modernisoitua versiota tillilihasta, oikein oikein maukkaalla tavalla. 
Jälkiruuaksi oli loihdittu marenkia, joka oli hyllyvää, pinnalta ruskistettua. Sen kanssa tarjottiin jäätelöä ja muistaaksemme omenaa. 
Poistuimme ravintolasta hyvin tyytyväisinä, hyvin hymyileväisinä. Vielä kun hotellimme oli yllättänyt meidät kylmennetyllä kuohuvaisella, painui päivä painavasti plussan puolelle aueten taas aurinkoiseen aamuun. 
Muut blogin Kööpenhamina-maistiaiset löytyvät näiden linkkien takaa:
relae ja Terroiristen 

6 kommenttia:

 1. Ihanat annokset! Hauska tuo kuva Jukan käsivarresta;D

  VastaaPoista
 2. Kivaa nähdä että on ollut mukavaa :) Ja heti minä ilkimys pistän teille työlään haasteen (!) mutta hyvin levänneenähän jaksaa.... ? ;)

  VastaaPoista
 3. Tulipa ikävä Kööpenhaminaan tästä postauksesta :) siellä on niin paljon syötävää!

  VastaaPoista
 4. Matkakuume, taas! Radio oli meidänkin listoillamme, mutta se oli meidän matkan aikaan kesälomalla. Näiden vinkkien perusteella pidän listoilla seuraavaa reissua varten. Oliko teillä muuten hyvä hotelli? Sellaiseen kaipaisin vinkkejä seuraavalle reissulle.

  VastaaPoista
 5. Jael: No oli todella ihanat annokset. Varsinkin tuo savoijinkaalia sisältänyt oli upea!

  Nelle: Hyvä muistutus - saimme saman haasteen jo aiemmin toiselta bloggarilta. Idea on kiva, toteutus vielä uupuu...

  annemi: tolkuttoman paljon syötävää. Ihan pienellä etukäteistutustumisella on helppo löytää hyviä paikkoja. Onko sinulla hyviä vinkkejä seuraavaa reissua silmälläpitäen?

  Jonna: Aina!
  Radio kannattaa kyllä pitää listoilla, se oli ihana. Laitoin blogipostauksen heille tiedoksi ja kyselivät heti mikä viineissä kyselytti. Minusta tämä on hieno juttu ravintolalta, että ovat oikeasti kiinnostuneita meidän pienten bloggareiden jutuista.
  Hotelli oli todella hyvällä paikkaa - rautatieasema ihan liki, relaeen pääsi bussilla, keskusta kävelymatkan päässä, samoin kävelymatkan päässä oli Kodbyen, luomukahvila oli liki aamukahveja varten. Huone oli siisti, tarpeeksi tilava eikä maksanut maltaita. Hotelli oli siis Imperial. Seuraavaksi ehkä katselisin kotimajoitusta.

  VastaaPoista
 6. Muistiin itselle: viiden ruokalajin illallinen viineineen ja alkukuohuviineineen 225 euroa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin