sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Alian brunssi ja ilmaista leikkiä

Olen jo pitkään hinkunut Alian brunssille Helsingin Mustikkamaalle, sillä olen kuullut tästä paikasta pelkkää hyvää. Ajoissa varaten saimme koko perheen kesken kauniin ikkunapöydän, joka suorastaan kylpi alkavan syksyn lempeässä auringossa. Mieli virittyi kaikkeen ihanaan ja tunnelma oli leppoisa. 
Alkupalat sai hakea noutopöydästä, jossa olikin kauniisti tarjolla monenlaista kalaa, lihaa, salattia, pateeta ja prässättyä lihaa.


Olisikohan pitänyt ottaa alkulautasen kalat ja lihat eri lautasille? Tyttäremme ihastui saaristolaisleipään ja poikamme vaaleaan leipään sekä hänen mielestään kinkkumaiseen possunlihaan. Jukka piti eniten skagenista. Minä tykkäsin kovasti pinaattipitoisista munaleivoksista. Kaikki oli hyvää, mutta mitään superyllättävää ei haarukkaamme noussut. 
Lapsia kohdeltiin asiakkaina hienosti. Juomansa he saivat viinilaseihin, joka tuntui ainakin tyttärellemme olevan kova juttu. Tosin kaikkien juomat tuotiin pöytään vasta kun jo puolet alkupaloista oli syöty. 

Pääruokia tilatessa kysyimme onko lapsille jotain erikseen tai voiko pääruuan puolittaa. Tarjoilijamme lähti tarkistamaan asiaa. Palatessaan hän kertoi, ettei muita vaihtoehtoja ollut koonkaan suhteen, joten pöytäämme tilattiin kahdesta annetusta vaihtoehdosta kolme ankka-annosta linsseillä ja kukkakaalipyreellä sekä minulle haukikvenellejä jyväpastalla. Pasta oli mennyt turhan pehmeäksi, mutta muuten annoksissa oli kaikki kohdallaan. Erityisesti ankan ja linssien maku oli hieno! Haukikvenellien rakenne oli upean ilmava. 

Pääruoka-annokset näyttivät eteentuodessa pieniltä, mutta olivat lopulta oikein passelin kokoiset. 
Siinä syödessä huomasimme, että viereiseen pöytään tuotiin lapsille lihapulla-annokset. Hämmästelimme tätä uudelle tarjoilijalle, sillä meille oli tosiaan kerrottu vain kahdesta pääruokavaihtoehdosta. Tarjoilija pahoitteli kovasti ja sanoi että paikalla on paljon ekstraajia jotka eivät tunne kaikkia käytäntöjä. Tarjoilija lupasi meille lisäksi lihapullia jos ankka ei lapsille maistu. Oikeastaan emme maininneet asiasta siksi, sillä meistä on hyvä että lapset syövät samaa ruokaa kuin aikuiset. Tuntui vain hassulta ettei kaikille asiakkaille tarjota samoja vaihtoehtoja.
Vatsat jo melko pinkeinä kaikesta maukkaasta suuntasimme noutojälkiruokapöytään. Tarjolla oli kolmenlaista perusjuustoa, brownieseja, pehmeää voisilmäpullaa ja oikein ihanaa uunitettua juustokakkua kinuskilla ja suolapähkinöillä. Viimeksimainittu oli rujo näky leikkaamisen jälkeen, mutta makuunhan se ei vaikuttanut. Poikamme taisi syödä parikin pullaa ja tyttäremme ihastui kovasti suklaisiin leivoksiin. Myöhemmin kokonaisuus täydentyi vielä porkkanakakulla. 

Kaikenkaikkiaan Alia oli hieno kokemus. Maut olivat hienoja. Ravintolassa oli seesteisen leppoisa tunnelma. Halpa tämä brunssi ei ollut, sillä 6- ja 9-vuotiaat maksoivat täyden hinnan, 39 euroa. Ihana riesling maksoi 14 euroa per 12 centtilitraa. Lasten mehujen kanssa brunssimme loppuhinnaksi tuli siis 191 euroa.*

Lisäys 12.9.2013 * Lähetimme linkin postauksesta Aliaan, josta vastattiin mm. näin "Harmillisin virhe on tapahtunut sitten tuossa hinnoittelussa. Alle 3-vuotiaat syövät meillä veloituksetta ja 3-12-vuotiaat puoleen hintaan. Laittaisin teille lahjakortin hyvitykseksi virheestä". Fiksusti siis hoitavat asian. 
Brunssilta suuntasimme keskustaan leikkimään. Päivälehden museon näyttely toimi taas lasten kanssa. Nyt aiheena oli Harald Hirmuinen ja viikingit. Hauskoista kypärä-, soutu- ja diplomitouhuista kurvasimme Sederholmin taloon, jonne on rakennettu Lasten kaupunki. Siellä leikittiin huijaria, pukeuduttiin kuninkaaksi ja merinaiseksi sekä esitettiin nukketeatteria. Molemmat museot ovat aina maksuttomia.
 Pitääkö edes mainita että oli superkiva päivä koko perheen kesken?

12 kommenttia:

 1. eilen just puhuin noiden kokin kanssa siitä kun se ei meinaa saada sen leipäjuurta toimimaan.. taisin oikeen pitää esitelmän asiasta :)

  VastaaPoista
 2. Hauska tieto :). Me tykättiin leivistä kyllä näinkin, lapset kovastikin!

  VastaaPoista
 3. Ihan kivanhintainen brunssi. Meidän perhe syö tuolla rahalla kaksi viikkoa ja tunnelma pysyy kotiruoankin ääressä ihan seesteisenä. Terveisin R

  VastaaPoista
 4. Huh, silläpäs oli hintaa! Ois saattanut lihapulla-annokset olla edullisempia mutta toki ankka näytti tosi hyvältä !

  VastaaPoista
 5. R: Juu kyllä tuolla hinnalla meidänkin perheemme syö kauan kotioloissa. Se ei silti poista sitä tosiasiaa että on ihana hemmotella itseään ja mennä joskus koko perheellä tasokkaaseen paikkaan syömään yhdessä.

  MM: En tiedä niiden lihapullien hinnasta. Missään ei kyllä lue (nettisivuilla) että brunsseja olisi kuin yksihintaisia. Lastemme panos alkupaloissa oli kuitenkin sen verran nafti, että he eivät kyllä koko rahan edestä syöneet.

  VastaaPoista
 6. Melko hintava brunssi kyllä ! mutta herkullisen näköistä. Välillä sitä pitää vähän hemmotella itseään ja läheisiään :)

  VastaaPoista
 7. Ruuat on tuolla ihania, mutta henkilökunta surkeaa, myös rauhallisina arkipäivinä. Jotenkin uskomatonta, että ovat niin fleguja. Oltiin siellä kesällä lounaalla ja kun totesin, että perunat on lähea kylmiä, totesi tarjoilija, että niinhän ne, ei ne iki ihan kuumia olekaan. Vähän omituista, kun selvästi tavoite kuitenkin oli, että perunat olisi kuumia. Ja kyllä lapsille pitäisi olla pienempi hintainen brunssi, vaikka samaa söisivät, kun määrät jää yleensä aika pieniksi.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Muistelisin, että I:stä ei ihan pienenä peritty maksua ollenkaan - tosin minulla oli I:lle oma ruoka mukana (allergiat yms vielä silloin) ja sitten pikkumies maisteli minun alkupalalautaselta jotain lihanpaloja. Halpa brunssi tuo ei ole, mutta ainakin niillä kerroilla kun olemme käyneet ruoka on ollut sen arvoista. Mutta tosi tylsää ettei lastenannoksista mainittu erikseen ja/tai niitä ei saanut puolikkaina (ja vähän edullisemmin).

  VastaaPoista
 10. Milma: Hemmottelu ja nautiskelu on toinen nimemme ;).

  laura: Nyt raflassa piti kiirusta, sillä toisessa salissa oli juhlat ja kaikki pöydät varattu. Silti toivoisi että homma toimisi mutkattomasti, kun hintakin on ihan kohdillaan.

  Nelle: Maut oli kyllä kohdillaan! Hinta aikuisten kesken oli mielestäni passeli, mutta lasten kohdalla tyyris.
  Vinkkasinkin teidän kirjoitukseenne ihan tekstin alussa :).

  VastaaPoista
 11. No ihan samaa mieltä, että vaikka lapsille sama ruoka, hinta pitäisi olla kyllä puolet pienempi. Ihan kauhistuttaa, että olisin painanut tonne perheherkutteluun ja Urho 9v olis syöny...jaa-a, saaristolaisleipää, ehkä ja jälkkäriä.

  Aika kallista saaristolaisleipääkin olis :)

  VastaaPoista
 12. Riippuu miten paljon söis ;). Ei vainen, kyllä sais syödä vatsansa kipeäksi saaristolaisleipää ennen kuin 39 tulis täyteen.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin