Viikonlopuksi tein ilta- ja aamupalahetkiä silmälläpitäen pieniä suolaisia leivonnaisia. Painelin taikinan vuokiin, jotka ainakin minulla vievät ajatukset heti makeaan suuntaan. Tällä kertaa pohja oli kuitenkin sienien maustama ja täytevaihtoehtoina joko punajuuri-sinihome tai omena-tatti-sipuli.
"En kehtaa enää"-juttu tässä postauksessa on tämä salaatti, joka on kotoisin Sasu Laukkosen ja Mariaana Nelimarkan opuksesta "Vihreä pöytä". En meinaten millään enää tohdi naputtaa yhtään reseptiä tuosta kirjasta, sillä niin monta on jo täällä blogissamme toistettu. Pakko on kuitenkin mainita tämän tatti-omenasalaatin teosta, sillä suppilovahveromaustetun majoneesin kyllästämänä se oli erinomaisen herkullista. Makuna se antoi inspiraatiota tämän postauksen omena-sieniseen täytteeseen. Itse asiassa pohjankin resepti on tuosta kirjasta.
Suolaiset leivokset onnistuivat mielestäni hyvin. Täytteisiin ei ole tarkkaa ohjeistusta eivätkä ne sellaista tarvitsekaan. Leivokset maistuivat parhailta hiukan jäähtyneenä tai uudelleen lämmitettynä. Kylmänä maut eivät oikein päässeet hyvin esille.
SUPPISTETTU LEIVOSPOHJATAIKINA
11 kpl leivosvuokia
pohjataikina
100 g voita + nökäre vuokien voiteluun
3 dl spelttijauhoja
2 rkl kuivattua, jauhettuja suppilovahveroita
1 tl suolaa
½ dl vettä
punajuuri-sinihomejuustotäyte
keitettyä punajuurta pilkottuna
sinihomejuustoa
hunajaa
suolaa
ranskankermaa
tuoretta timjamia
Laita taikinoidun leivosvuuan pohjalle punajuuripaloja. Laita päälle hiukan hunajaa, sinihomejuustoa ja suolaa. Nakkaa päälle vielä ranskankermaa ja tuoretta timjamia.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ranskankerma alkaa ottaa kauniisti väriä.
Irrota vuoasta hyvin jäähtyneenä.
öljyä paistamiseen
tatteja
sipuli
pari omenaa
suolaa
mustapippuria
ranskankermaa
Paista tatteja hetki öljylirauksessa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja paista kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko (ja kuori) omenat.
Laita omenat taikinoidun leivospohjan päälle. Lusikoi päälle sieni-sipulitäytettä. Nakkaa päälle vielä nokare ranskankermaa.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ranskankerma alkaa ottaa kauniisti väriä.
Irrota vuoasta hyvin jäähtyneenä.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHmph, vaikeaa tää kommentointi kun kaksi kommenttia onnistuin jo sössimään :D
VastaaPoistaSiis kerran vielä. Tatti-omenasalaatti on kyllä huippua :) Ihan iski nälkä näin yömyöhällä kun luin tätä postausta !
Hmph, vaikeaa tää kommentointi kun kaksi kommenttia onnistuin jo sössimään :D
VastaaPoistaSiis kerran vielä. Tatti-omenasalaatti on kyllä huippua :) Ihan iski nälkä näi yömyöhällä kun kuin tätä postausta !
Voi, miten söpöisiä pikkupiiraita! Huikea idea yhdistää tatti ja omena.
VastaaPoistaMilma: No tuntuu olleen vaikeaa. Mutta kiva silti että puristit kommenttisi ulos - ne aina ilahduttavat mieltä :).
VastaaPoistaTuossa tatti-omanesalaatissa on vielä ekstrana tuo kuivatuilla, murennetuilla suppilovahveroilla maustettu majoneesi. Nam!
Ulla: Kiitos! Meneekö söpöily vähän yli punajuuripiiraiden värityksessä :)?