lauantai 15. helmikuuta 2014

Ravintola Michel Sarran Toulousessa

Minäkin avaan välillä sanaista arkkuani, kun helmikuun alun työmatka suuntautui Ranskan Toulouseen. Tiesin tästä kaupungista vain sen että siellä on lentokonevalmistaja Airbusin tehdas. Yhdeksi illaksi piti löytää illallispaikka, joten pikaisen googlauksen tuloksena päädyin kahden Michelin tähden arvoiseen Michel Sarranin ravintolaan. Valintaa helpotti sijainti, sillä Sarran oli muutaman sadan metrin päässä hotellistani. Ravintola on myös Tripadvisorin käyttäjien ensimmäisellä sijalla Toulousen tarjonnasta. 

Ravintola on auki vain arkisin lounasaikaan sekä illallisella kello 20-21.45. Vaikka ravintola on kovin niukasti auki, sain tehtyä varauksen vain viikkoa ennen. Sarranilla on tarjolla a la carte -lista, sekä erilaisia menuita. Valitsin viiden ruokalajin "Saveurs", eli "Aromit"-menun. En ottanut viiniparitusta, vaan sommelierin suosituksesta valitsin alkuun Toulousesta 100 kilometrin päästä Villeneuve des Corbières alueelta tulevaa Maxime Magnon Corbières Blanc 'La Bégou' vuodelta 2012. Pääruuan ja välijuustojen kanssa sommelier suositteli 2007 Domaine Rotier Gaillac 'L'Ame' punaviiniä.
Illallinen alkoi keittiöntervehdyksellä. Tuubissa hienostunutta tryffelillä maustettua mätitahnaa, lautasella leipää ja pari paahteista pähkinää. Tahna oli maukasta ja pähkinät komppasivat hienosti makumaailmaa.

Seuraava tervehdys oli valkosipulinen keitto, mini-croisant, jonka sisällä oli lohta, sekä pieni tomaatilla ja pestolla päällystetty leipänen. Keitto oli tämän annoksen paras osuus.

Varsinaisen menun aloitti foie gras-osterikeitto. Foei grasin eettisyydestä ei keskustella tässä yhteydessä, mutta tolkuttoman hyvää tämä keitto oli. Sarjassamme "tätä olisi voinut syödä ämpärillisen". Maxime Magnonin valkoviinin tuoksu ja maku sopivat mainiosti keiton kanssa.
Seuraavana ruokalajina tarjoiltiin kalaa, hernepyreetä ja vuohenjuustoista pastaa. Kastikkeessa oli kalalientä tai anjoviksen makua täydentämässä makumaailmaa. Valkoviini maistui hieman makeahkolta tämän annoksen parina, mutta sopi silti hienosti yhteen. Maukas annos.
Varsinainen pääruoka oli kyyhkyä, joka oli kääritty hentoisiin nuudeleihin ja koko setti oli friteerattu. Lisänä mustekalan musteella värjättyä kastiketta.
Kyyhkyannoksen ohessa tarjottiin kinkku-herne-munamaitoa. Tämä oli aika erikoinen tapaus, mutta mikä ettei se kompannut lihan seuralaisena. Lisänä lautasella löytyi vielä sisäelimillä ja sienillä täytetty krokantti. Kokonaisuuden maku oli aika bistromaisen ronski, joskin herkällä otteella toteutettu.
Välijuustoja tuotiin kärryllä. Tarjolla oli toistakymmentä vaihtoehtoa josta valitsin hiukan erilaisia maistiaisia.

Jälkiruokana tarjottiin leivoksia, joissa oli omenamarmeladia sekä marenkia. Seurana oli minttusorbeeta sekä erillisessä kupissa kookosmaitovaahtoa. Aika maltillinen jälkkäri. Otin jälkkäreiden kanssa viiniksi Philippe Foreau Vouvray Moelleux "Clos Naudin", mutta vuosilukua en ottanut ylös.

Lopuksi tuotiin keittiöntervehdyksenä pikkuruinen jäätelötuutti sekä kolme pikkuleivosta: sitruunainen, kookossuklainen sekä paahteinen marmeladi.

Kokonaisuus oli hyvä, mitä tähtipaikalta saattoi odottaakin. Menu maksoi 100 euroa ja viinit olivat 12 euroa lasi, eli loppulasku oli 136 euroa.Yllättävän ronskeja makuja mutta silti hienostuneita annoksia. Tarjoilu ei ollut liian jäykkää ja kaikki toimi reippaasti. Mitään wau-elämyksiä paikka ei tarjonnut, mutta suositeltava paikka mikäli Toulouseen eksyt. 

6 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä annoksia eikä pahan hintainenkaan ole. Voisi vaikka piipahtaa jos tosiaan joskus Toulouseen eksyn :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten kauniita annoksia:) Ja tuo pikkuruinen jäätelötuutti on tosi cool;D

    VastaaPoista
  3. Milma, kyllä ihan käymisen arvoinen paikka vaikkei super erikoisuuksia tarjonnutkaan.
    Siiri: juustot oli hyviä ja sai valita mieleisiään. Hiukan tarjonta jäi reilusti jälkeen viime kesän Steirereckin juustovaunusta: http://sillasipuli.blogspot.com/2013/07/steirereck-maailman-yhdeksanneksi-paras.html

    Jael: oli kyllä kauniita settejä, jota tosin kahdelta tähdeltä sopii odottaakin. Pikkujätski oli tosi kiva pala ennen muita makeita.

    VastaaPoista
  4. Tryffelillä maustettu mätitahna alkoi kiinnostamaan. Samoin tuo kyyhky-nuudeli-systeemi :)

    VastaaPoista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin