tiistai 22. heinäkuuta 2014

Huiput rooftop baarit Saigonissa


Jos ette seuraa facebookkiamme tai blogin Instagramia, ette varmaan tiedäkään että piipahdimme Jukan kanssa kaksin Vietnamissa reipas viikko sitten. Jos taas seuraatte jompaa kumpaa, tiedätte varmasti että tällä lapsettomalla keikalla nautimme myös baarien antimista. Lopulta eri kattoterasseja juomineen tuli kokeiltua niin useita, että päätimme rakentaa niistä tällaisen koonnin. 

Kävimme monesti paikoissa vain yhdellä tai kahdella, nauttien lähinnä juomista ja yleisfiiliksestä. Tarkoitus oli useasti nauttia drinkit ennen ruokailua tai sen jälkeen. Missään paikassa emme siis bilettäneet emmekä osaa sanoa DJ-annista mitään. Osa paikoista tuli myös koettua ihan päiväsaikaan, jolloin muita asiakkaista oli verraten vähän. Huomiomme kiinnittyi lähinnä maisemiin, drinkkien makuun ja paikan yleisilmeeseen. Moneen paikkaan olisi voinut päivällä tai alkuillasta mennä hyvin lastenkin kanssa, ihan vaikka maisemia näyttäkseen. 

Huonoimman ja parhaimman kattoterassin nimeäminen yhteisesti oli todella helppoa, välimaastossa sen sijaan oli heittelyä lähinnä painotuseroista johtuen.

Hotellimme kattoterassilla avautui mukavat näkymät joelle ja kaupunkiin. Pöydät sijoittuivat altaan ympärille. 

Drinkit olivat todella raikkaita, hyviä ja monesti kookkaitakin. Ne tarjoiltiin aina sipsilajitelman kanssa. Drinkkien hinnat edustivat kaupungin kattoterassien keskihintaa, 150 000-170 000 dongia (noin 5-6 euroa), joskin kalliimpiakin löytyi.  Kannattaa käydä!

 

*****

 

Tämän paikan erikoisuutena on se, että voit saapua paikalle helikopterillasi. Sikäli mikäli se reissuun tuli mukaan, me unohdimme omamme kotiin. Ulkoistumapaikkoja ei Alto Heli Barista löydy, joten se sopikin hyvin sadetuhruiseen iltaan. Osa cocktaileista oli happy hourin aikana 150 000 dongin kieppeillä, muuten hinnat huitelivat reippaassa 200 000 dongissa. Maisemat olivat komiat 52:stä kerroksesta tarkasteltuna. Paikalla kierteli myös kuvaaja jonka ansiosta päädyimme baarin faceenkin.
*****

OMG
Original! Musical! Gastronomical!

Ben Than marketin läheinen kattoterassi on aika matalalla, mutta tarjoaa kuitenkin mukavat näkymät kaupunkiin. Tunnelma on jotenkin erityisen lounge ja hyvin rento. Sateen vuoksi me pysyimme sisällä, mutta terassipaikkojakin olisi ollut. Coctail-listaa voi tutkailla netissäkin. Erikoisuutena OMG:ssä on Crazy in Love-drinkki, joka sisältää timantin. Tämä 3500 euroa maksava juoma tulee tilata 48 tuntia juomishetkeä aiemmin. Muilta osin hinnat ovat ihan keskitasoa. Syötävääkin saisi, ihan trendikästä ramenburgeriakin.

*****


Sheraton hotellin kattoterassilta aukesi erilainen näkökulma kaupunkiin kuin muilta käymiltämme terasseilta. Kaiteen viereiset korkeat tuolit olivat todella mukavat istua. Mangomojito oli erityisen raikas juurimuhjaannutettuine hedelmäsilppuineen. Musiikki täällä saa erityismaininnan. Hyvin persoonallisia covereita kuunnellessa pidimme kahden tyypin musavisaa siitä, kumpi arvaa ensin biisin ja alkuperäisesittäjän. Hintataso oli linjassa muihin 150 000-170 000 dongin paikkoihin. Keralla sai suolaisia pähkinöitä.
 

*****

Broma: Not a Bar

...hurmasi meidät tunnelmallaan. Ensimmäisenä sielläoloiltana sattui olemaan open mic night, jolloin kuka vain sai mennä (bändin kanssa) soittamaan tai laulamaan. Ensin Jukalle soitettiin oma biisi, jossa puhuttiin pitkästä suomalaisesta joka on tullut pitämään hauskaa Saigoniin. Seuraavaksi mies olikin jo itse rummuttamassa. Toisena iltana tiheätunnelmaisella terassilla lauloi valloittava nainen kitaran säestyksellä. Coctailit olivat ihan ok ja hinnat linjassa muiden paikkojen kanssa. 
Tämä kattoterassi on vain kolmannessa (?) kerroksessa ja viimeiset porraskäytävät saavat sinut epäilemään oletko ollenkaan oikeassa paikassa. Näkymä on silti hurmaava ja tunnelma ylivoimainen jos pitää elävästä musiikista ja tiiviistä tunnelmasta.

*****


Drinkit tylsiä, paikka nuhjuinen, sama näkymä kuin oman hotellimme paljon korkeammasta ja muutenkin paremmasta baarista. Emme suosittele. 

*****

Rex hotellin kattoterassi viidennessä kerrokseesa oli ihan kumma, älkää menkö. Yleisilme terassilla oli tylsä, maisemat samoin siltäosin kuin niitä edes korkeiden kaiteiden ja kasvillisuuden takaa näki. Drinkkejä emme edes tilanneet, sillä niiden hinnat olivat tuplaten sen mitä monissa paikoissa. Lähdimme siis hipsimään poispäin juomatta mitään. 

*****

Chill Skybar, AB-tower

Ihan paras kattoterassi Ho Chi Minh Cityssä! Ja tähän kolme huutomerkkiä!!!

Chill Skybarissa on 16.30-20.00 Happy Hour, jolloin drinkit ovat muun kaupungin tasoa, muuten tuplahintaisia. Juomat ovat mielikuvituksellisia ja kauniita. Ihan lempparini useasta eri iltoina testaamastamme oli vadelmaa ja timjamia raikkaasti yhdistänyt juoma. 

Maisemat täältä korkealta aukesivat moneen suuntaan kaupungissa. Happy hourin aikana maisemat vaihtuivat täysin kirkkaasta ihanan tunnelmalliseen öiseen kaupunkiin. 

Huomaa että paikkaan on pukukoodi, joka meinaa sitä ettei ihan rähjäisissä vaatteissa tai flipflopeissa sisään kannata edes pyrkiä. Normaalit siistit vaatteet riittävät hyvin. 
 

Chill Skybarin sisustus sekä terassilla että sisällä oli ylellisen tyylikäs. Ylimmäisessä kerroksessa on vielä ravintola, josta saa turhan länsimaista ruokaa. Suosittelemme Chill Loungea ehdottomasti, iloisen tunnin aikaan. 

Lisää kattoterasseista esim. Vietnam Coraclesta

11 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, Rexin kuuluisa kattoterassi ja drinkit eivät olleet mistään kotoisin. Oliko tuo Riverside Marriotin? Uima-allas näyttää niin tutulta.

  VastaaPoista
 2. On Marriotin. Oletteko yöpyneet tuolla? New World Saigon helmikuussa oli minusta parempi. Vaikka Riversiden aamupalakin oli hieno, New World Saigonissa se oli vielä parempi.

  VastaaPoista
 3. Oltiin kaksi yötä ja tyytyväisiä. Me ei yleensä tykätä puhvetista, mutta siellä oltiin isomman porukan kanssa ja oli seisova kalapöytä ja mm oikein hyvää hummeria.

  VastaaPoista
 4. Olitteko ihan nestepaastolla, vai ehdittekö syödäkin? ;) Hienoja mestoja, minä ujostelisin varmaan itteni pihalle.

  VastaaPoista
 5. Oi mitä upeita paikkoja, varsinkin tuo viimeinen. Meinasimme sinne, mutta sitten se jotenkin jäikin. Ens kerralla siis :)

  VastaaPoista
 6. Noi kattobaarit on Aasiassa ihan huikeita! Tässä on niin monta uutta baaria että pakko kait se on lähteä uudelleen Saigoniin pelkästään kattobaarikierrokselle.

  VastaaPoista
 7. Allu: ok. Oltiin mekin ihan tyytyväisiä, mutta verrattuna...Hotellilla ei tullut syötyä mitään aamupalan lisäksi.

  Campasimpukka: Kyllä me tietysti syötiinkin höpö! Etkös nyt meitä sen vertaa tunne? Ei noissa tarvinnut ujostella lainkaan. Rentoja paikkoja!

  Hanna ja Anna: Sinne vaan. Kattoterassit ovat ehdottomasti palaamisen arvoinen asia jo yksin, mutta odottakaahan yhtä ravintolajuttua ja foodie-touria (joka Hannalle tietty on tuttu juttu). Sen viimeistään pitäisi saada teidät palaamaan. Me taas harkitsemme paluuta vakavasti, mutta muutama muukin vaihtoehto häiritsee nyt lopullista päätöstä ;).


  VastaaPoista
 8. Upeita kuvia! Mekin olimme tuolla muutama vuosi sitten ja ihastuimme myös. Liikenne oli kyllä lievästi sanottuna aika kaaoottinen. :)

  VastaaPoista
 9. Tää oli meidän toinen kerta Vietnamissa tänä vuonna. Ensin mekin kauhisteltiin liikennettä, mutta se vaihtui pian ihasteluksi siitä miten hienosti kaikki sujuu. Kierrettiin kaupunkia tällä kertaa myös mopoilla foodie-kierroksella ja itse asiassa siellä liikenteen seassa ei pelottanut lainkaan (kun oli taitavan kuskin kyydissä).

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin