torstai 24. heinäkuuta 2014

Lipstikkaa ja pihasauniota pimmsisti mansikoille

Jos näen kiinnostavan reseptin, otan siitä usein kuvan kameralla tai kännykällä. Valtaosa näistä jutuista painuu unholaan, mutta osa onneksi toteutuksen asteelle. 

Tämä kesäinen, nopea jälkiruoka sai innostuksen parin vuoden takaisesta papan luona kuvatusta Hus & Hem-lehdestä, muuttuen kyllä matkan varrella. Lehdessä oli esitelty kiintoisana parina mansikka ja lipstikka. Epäuskoisena mutta kiinnostuneena yhdistelmä oli pakko testata. 

Jukka tuumasi kokonaisuudesta aika tarkkaan näin :" En tiedä tykkäänkö vai en, mutta ihan sun tyylinen." Minä pidin kovasti! Pihasaunion ananaksinen maun yhtyminen mansikan makeuteen oli jo tuttu alkoholittomasta jälkiruuasta. Lipstikka antoi uutta vivahdetta settiin, eikä Pimm's kai ole koskaan huonoa.  
MANSIKKA PIMM'S MARINOITUNA 
jälkiruoka 2:lle aikuiselle

3 dl mansikoita
½ dl Pimm's likööriä
3 lehteä lipstikkaa
2 rkl pihasaunion mykeröitä

Perkaa mansikat. Puolita isoimmat. Laita kannelliseen kulhoon. Kaada päälle Pimm's. Pilko lipstikan lehdet ja lisää joukkoon. Nypi pihasaunion keltaiset mykeröt varrestaan ja lisää sekaan. Sekoita. Laita kansi päälle ja pistä jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Nauti kesäisenä jälkiruokana. 

4 kommenttia:

  1. Mulla on ollut pari samalla tyylillä otettua kuvaa kamerassa;D Namin näköinen annos!

    VastaaPoista
  2. Töölön Hyacinth Bucket komppaa: ei oo Pimm's koskaan huonoo, ei :-)

    VastaaPoista
  3. Pimm´s kyllä passaa aina. Ja nää ihanat jälkiruokamaljat on liian vähällä käytöllä.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin