tiistai 30. syyskuuta 2014

Faro jätti ristiriitaiset fiilikset

Huhtikuussa Helsingin Ruoholahteen avattu Faro sijaitsee upeasti kanavan varressa. Me saapastelimme sisään ravintolaan kahden lapsiperheen voimin brunsseilemaan. 
Odotimme pöytiinohjausta kunnes tiskin takaa huikattiin että mitä saisi olla. Tarjoilija näyttikin meille pöydän, mutta siihen jäi kommunikointimme tarjoilijoiden kanssa koko loppubrunssina. Tyhjät lautaset toki haettiin tieltä pois. Olisin kaivannut että joku olisi kysynyt alkuun saisiko olla vaikka kuohuvaa tai huikannut ohimennen onko kaikki hyvin. Pöytäseurueessamme oli yksi pähkinäallerginen, jonka varalta äitinsä kysyi tuliko mitään ruokia välttää. Vastauksena oli vain Aura-endiivi-pähkinäsalaatti, vaikka silminnähden RockyRoad-jälkiruuassakin oli suolapähkinöitä. 
Ruokailumme alkoi varsin lupaavasti. Kylmien ruokien salaatit näyttivät houkuttelevilta ja tarjoiluastioita täytettiin  ahkerasti. Tyttäremme piti marjaisasta smoothiesta kovasti. 
 
Siivutetuissa lihoissa oli oikein oivallista sitruunaista majoneesia.
Farosta löytyi myös leipää, pakkasesta paistettuja karjalanpiirakoita ja croissantteja (joka nyt on varmasti järkiratkaisu), mutta pakkasesta noukitut, loppukypsennetyt pasteijat herättivät meissä hämmennnystä. Se tuntui jo turhan paljon oikomiselta. Toisaalta, pöytämme lapsiväestö piti niistä kovasti. 
Juustot ja leikkeleet olivat turhan perussettiä, mutta salaatit todella kauniita ja maukkaita. Jukka taisi ihastua eniten sinihomejuusto-pähkinä-endiivisalaattiin sen runsaan juustopitoisuuden vuoksi. Minä pidin hurjasti kylmäsavulohi-katkarapusalaatista jossa oli myös mm. ituja ja mustia seesaminsiemeneiä. Tomaatti-sipulisalaatissa oli oivasti fetaa ja couscous-salaatissa ronskeja kanapaloja. Menun huomasimme ovensuussa vasta lähtiessä, joten kyltit ruokien kyljessä olisivat olleet kivat selventämään mitä niissä on. 
Lämpiminä kupujen alta löytyi hodaritarpeet ihan perus valmissämpylällä, keskinkertaista lasagnea, kummaa mustaa sienipastaa ja oikein hyvää sienipiirakkaa. Otinkin lämpimiä vain maistiaispalat ja hamstrasin lisää hyviä salaatteja ja lihaa lautaselleni. 
 
Makeina Farossa tarjottiin ananasta, viinirypäleitä ja vesimelonia, sekä hilloa vaikkapa croissanteille. Mango-luumurahkasta ei kuulemma kyseisiä hedelmiä maistanu, itse en sitä ottanutkaan. Ihastuimme Jukan kanssa kovasti Faron tapaan tarjota Rocky Road, vaikkei se ehkä näyttävin tapa olekaan. Suolapähkinöiden päälle oli pursotettu reilusti pehmeää, tummaa suklaata ja vaahtokarkki-inhoajan oli helppo ohittaa suuret, pehmeät möllykät. Huomaathan että kuva on tarjoilulautaselta, ei sentään minun jälkiruokalautaseltani. Kahvin ja kuuman veden sai pumpata termarista. 
Farossa kaikki löysivät hyvää syötävää, pikkutirriäisistä aikuisiin. Faroon oli helppo mennä muksujen kanssa, sillä heti nettisivut avattua esiin pompsahtaa teksti "helposti lähestyttävä koko perheen ravintola". Hinnoittelu on alle 12-vuotiaiden lasten suhteen mukava, euron per ikävuosi. Aikuiset maksavat lystistä 19 euroa. Pöytävaraus oli todella tarpeen, sillä paikka oli aivan täynnä. Palvelun puuttumisen vuoksi en brunssille enää menisi, mutta voisin hyvin kokeilla lounas- tai iltaruokailua paikassa. 

 

12 kommenttia:

 1. Eikös nuo suolapähkinät ole usein maapähkinöitä mitkä eivät ole pähkinöitä ensinkään? Ehkä johtui siitä etteivät sanoneet että Rocky Roadissa on pähkinöitä. En kyllä tiedä että allergisoiko maaapähkinät pähkinäallergikkoja, mutta papukasvihan se on.

  VastaaPoista
 2. olen käynyt muutamassakin tuossa paikassa yrittäneessä ravintolassa. Sijainnin puolesta olen aina ollut valmis siitä tykkäämään, mutta ruoan laatu (tai se tarjoilu) eivät kyllä ole yhdessäkään olleet kohdillaan...:-/

  VastaaPoista
 3. Ano: Minullekin nämä allergia-asiat ovat kovin vieraita. Katsoin nyt esimerkiksi Allergialiiton sivuilta ja Duodecim lehdestä. Ne määrittelevät maapähkinän erittäin allergiseksi pähkinäallergiselle, vaikka lehdessäkin mainitaan ettei maapähkinä ole pähkinä ollenkaan vaan palkokasvi kuten sinäkin sanoit.

  Andalusiana: Ruuan laadun heittely oli erikoinen juttu saman brunssin sisällä. Voi olla että tuo "tarjoilemattomuus" on paikan linja, mutta melko outo sellainen. Esimerkiksi kuohuviinin myyntiä saisi varmaan nostettua kun kävisi pöydistä kysymässä maistuisiko. (Hain minä sen yhden lasin kuitenkin tiskiltä).

  VastaaPoista
 4. Meidän tapauksessa vakava allerginen reaktio maapähkinästä vei testeihin, joiden tuloksena oli, että pähkinöitä ja mantelia vältetään ja adrenaliinipiikki pidetään aina mukana.

  VastaaPoista
 5. Hohhoijaa... Mitä oikein pitäisi saada enemmän 19 eurolla ?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi ylempi: Toivottavasti ette joudu adrenaliinipiikkiä ikinä käyttämään. Minulle se on tuttu töistä, mutta en onneksi ole koskaan joutunut käyttämään.

  Anonyymi alempi: Palvelua. Ruokiin en niinkään kaipaa enempää lajeja, vaan laadukkuutta. Esimerkiksi kahden perusjuuston tilalla voisi olla yhtä maistuvampaa. Toisaalta, tässä paikassa löytyi noiden perusjuttujen myötä lapsille myös paljon syötävää.

  VastaaPoista
 7. Niin,,, sitten jos olis ollut niitä mainitsemiasi erikoijuustoja, niin sitte olis varmaan taas marmatettu että "kun meidän lapsille ei oo mitään mitä ne söis" hohhoijaa,, pysyy kotona ja tekee siellä ruokaa eikä aina marmata muitten tekeleistä.

  VastaaPoista
 8. No minusta tämä oli oikein hyvä arvostelu, tällaisten juttujen perusteella etsin ja päätän itse usein brunssipaikkoja. Kiitos arvistelusta! :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Jos luet hiukankin enemmän blogiamme, huomaat melko pian etten "aina marmata muiden tekeleistä". Farostakin löysimme paljon hyvää. Ei vain ole mitään järkeä kirjoittaa omia havaintojaan / ajatuksiaan vastaan.

  Annis: Ole hyvä Annis! Minäkin seuraan paljon muiden juttuja ja suosituksia.

  VastaaPoista
 10. Farossa ei ole pöytiintarjoilua lounaalla tai brunssilla, vaan ruoka maksetaan ennakkoon ja toimii seisova pöytä-periaatteella. Lisätilaukset tiskiltä.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Olisipa ollut kiva jos tarjoilijat olisivat kertoneet tämän käytännön vaikka pöytään ohjatessaan.

  VastaaPoista
 12. En suosittele Faron lounasta. Kokeiltiin kahdesti ja juurikin tämä mukava "palvelu" ei kiinnosta. Seisovasta pöydästä olis ilmeisesti saanut salaatteja, mutta jäljellä oli vain jäävuorisalaatin jämät. Pöytään tuotu lämmin ruoka oli ihan hyvää ottaen Ruohiksen muun tarjonnan, mut vähän liian jäähtynyttä.

  Harmi, tahtoisin oikeasti tykätä tuosta paikasta.

  -H

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin