Nappasin kuvan aamuleivästäni instaan ja ajattelin jutun jäävänkin sille tasolle. Tänä aamuna tein sitten leivän myös Jukalle, joka piti kokonaisuudesta tavallani ihan pöllösti. Mies kehotti ehdottomasti vinkkaamaan asiaa täällä bloginkin puolella, joten niin myös tein.
En aio pyytää anteeksi sitä että tämä on jo vaikka kuinka mones perättäinen sieniohje. Tatteja on nyt nautittu ahkerasti ja siitä nautinnosta on ilo jakaa ideoita myös eteenpäin. Alkaakohan seuraavaksi syntyä kurpitsajuttuja ihan kyllästymiseen asti.
AVOKADO-TATTILEIPÄ
yhdelle
paahtoleipä tai vastaava
puolikas avokado
tattia
öljyä paistamiseen
sitruunamehua
paahdettuja (suolattuja) pähkinöitä
sitruunamehua
paahdettuja (suolattuja) pähkinöitä
mustapippuria
suolaa
Pilko puhdistettu tatti. Lorauta pannulle hiukan öljyä ja paista tattipalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda leipä. Laita leivälle paistetut tattipalat. Kauhaisen puolikas avokado kuorestaan ja pilko se edelleen leivälle. Purista päälle sitruunamehua. Ripsi päälle hiukan suolaa ja paahdetut pähkinät.
Myös meillä on herkuteltu tateillä älyttömästi, joten minä ainakin otan vastaan kaikki tälläiset uudet ideat mieluusti. Yhdistelmä kuulostaa jännältä, joten testaan tätä kyllä! Eilen meillä syötiin tattilasagnea, josta tuli oikein herkullista.
VastaaPoistaUskon tuon lasagnen! Jukka teki yks päivä meille makaronilaatikkoa korvaten jauhelihan kesäkurpitsalla ja herkkutateilla. Ihan loistosetti sekin!
VastaaPoistaYhdistelmä on tavattoman hyvä :) Itse tein talvella, kun ei tatteja ollut, vastaavanlaista herkkua muussatusta avokadosta sitruunalla sekä mustallapippurilla maustettuna - päälle lisäsin voissa rapeiksi paistettuja herkkusieniä.:)) Onneksi nyt on hyvä tattivuosi, joten herkkua riittänee.:))
VastaaPoistaHei tää vois maistua mullekin ;) Käytiin sienessä tänään niin et ny on raaka-ainettakin. :)
VastaaPoista