keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pilalle menneet juhlat?

"Kauheeta jos mun juhlat menee pilalle!" tuumasi ekaluokkalainen kun kärräsimme pitkin markettia ostosten perässä. "Miten ne nyt pilalle menisivät?" tuskailin minä jäätelöhyllyllä kun sitä toivottua makua ei löytynytkään. "No jos siellä ei ole lainkaan meteliä." jatkoi selkeästi huolestunut pikkuneiti. Äiti lupasi järjestää juhlaan meteliä jos sitä ei luonnostaan tulisi, mutta turhaa oli pelko. 

Tytsy suunnitteli taas itse tarjottavat. Hyvän ystävän 8-vuotis synttäreillä oli ollut rahkatäytteinen, tosi herkullinen kakku, joten hänen äidiltään pyydettiin siihen resepti. Kuorrute tehtiin meillä kermavaahdosta, joka väritettiin vaaleanpunaiseksi punajuurijauheella. Kakun tyttö tilasi kahdeksikon muotoisena heti kun huomasi minun tuovan senmuotoisen muotin Köpiksen reissulta
Suolaiset tikut olivat myös pakollisena juttuna tytön juhlatarjottavissa. Niihin piti tulla ainakin arjen lempijuustoa, laktoositonta Arlan Natura kermajuustoa. Tyttö pilkkoi seivästettäväksi myös paprikaa ja nakkipaloja, sekä kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä. Niin ikään tikutettavat lihapullat olin paistanut jo edellisenä päivänä Nettilihan koemaistiin lähettämästä rotukarjan jauhelihasta. Tyttö antoi palautteena kehuja lihapullien herkullisesta mausta. Onneksi, sillä tapojeni vastaisesti paistoin parikin koepullaa ennen kuin olin tyytyväinen suola ja pippuritasapainoon. 

 Kakun nompparellikoristelun jälkeen apulaisleipuri sai nuolla vatkaimet, tietysti!
Arki-iltakemut onnistuivat hienosti! Kaikki kutsutut pääsivät mukaan juhlimaan.
Tarjottavat riittivät hyvin. Sitä toivottua meteliäkin tytöt saivat kiitettävästi aikaan. 

Piñatakin  onnistuttiin mätkimään puhki.

Ihana synttärisankari sai arvoisensa juhlat. 

***
yhteistyössä ARLA

10 kommenttia:

 1. Siis ihan kauheetahan se olisi, jos ei äidilläkin korvat soisi ainakin 5 tuntia kemujen jälkeen! Melua pitää olla lastenjuhlilla! :D

  VastaaPoista
 2. Melu on tärkein elementti juhlissa; mulla on muutama tuttu (aikuinen) joiden muistan tuskailleen viikkotolkulla etukäteen soittolistasta ja pari, jotka aloittaa bileiden valmistelut AINA audiopuolen esiinraahaamisella.

  VastaaPoista
 3. Onnea, onnea vielä ihana, taitava 8v.

  Onnistuneet oli juhlat!

  VastaaPoista
 4. Onneksi löytyi sitten meluakin tarpeeksi;D KIvat juhlat ja tarjottavat:)

  VastaaPoista
 5. Ihana pikkuneiti - olishan se ollut kauheeta jos ei olis meteliä :D
  Kivat tarjoilut ja hyvä että se kasimuottikin tuli tarpeeseen! Mä myin omani kun kahdeksanvuotisjuhliin on niin pitkä aika vielä.

  VastaaPoista
 6. Onnea reippaalle nuorelle kokille! Eikä aikaakaan, kun tuohon kasin eteen voi laittaa ykkösen ;)

  VastaaPoista
 7. Campis ja Nelle: Itseasiassa sitä melua oli aika maltillisesti, mutta olipa kuitenkin.

  Nanna: Välitetään onnittelut, kiitos!

  Jael: Ja onneksi tarjottavia riitti.

  Hanna: Kasimuotti oli myös juustonaksujen tarjoiluastiana :D.

  Merja: Niin se taitaa mennä...

  VastaaPoista
 8. Hei ja vielä yks kymymys: Mistä olet hankkinut jo kauan etsimääni punajuurijauhetta?...luulin jo, ette se on vain tarua...

  Ilmeisesti olen etsinyt vääristä paikoista. Siis mistä?

  VastaaPoista
 9. Anteeksi etten ole huomannut vastata Nanna! Tuo punajuuripulveri on ostettu Lontoosta Borough Marketista. Värjää kyllä kauniisti eikä jätä punajuuren makua ensinkään.

  VastaaPoista
 10. Kiitos. Eipä nyt juuri oo asia sinne...

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin