torstai 9. huhtikuuta 2015

Rinnat on ykkönen

Viime viikolla julkistettiin Vuoden Suomalainen Elintarvike kilpailu (ent. Tähtituotekilpailu), johon esiraati on valinnut viisi suomalaista, toisistaan hyvin erilaista tuotetta kisaamaan paremmuudesta. Saimme hauskan haasteen Elintarviketeollisuusliitolta. Meidän osuutemme oli maistella kotona näitä tuotteita ja kertoa oma rehellinen mielipiteemme aiheesta. Arvioitavaksi oli valittu puuroa, gluteenitonta leipää, luomubroileria, mustikkasmoothieta ja luomuvaniljajäätelöä. 

Tuotteet löytyivät kolmesta eri kaupasta, mutta ihan täältä Nummelasta. Berry Smoothie oli vaikein hyllypaikallistettava, sillä vastaavat tuotteet eivät ole meille lainkaan tuttuja. Jymyjäätelön ja luomubroilerin luo osasin suunnistaa heti, sillä ne ovat majailleet ennenkin pakastimessamme ja jääkaapissamme. 

Päätimme maistella tuotteita arjen oikeissa tilanteissa ja sellaisessa muodossa kuin me ne "normaalimmillaan" tarjoilisimme. Emme esimerkiksi lähteneet väkästämään puurohiutaleista välipalapatukoita, vaikka ohje onkin sinänsä kiinnostava. 
Fazerin Alku Sadonkorjuupuuron maistelu jäi minulta väliin, sillä en ole lainkaan puuroihmisiä. Jukka piti puurosta, joskin pakkauksen reseptin mukaan tehty puuro oli miehen mielestä liian vetinen. Mies kiitteli siemenien mukanaan tuomaa mielenkiintoisempaa suutuntumaa. Se oli se sama tuntuma josta lapsemme eivät riemastuneet. 
Puuron pakkaus oli todella kätevä moneen vastaavaan verrattuna. Fazer oli käyttäjäystävällistänyt pahvilaatikkonsa kaatonokalla, josta puurohiutaleita oli helppo kaataa desimittaan. Pakkaus pysyy myös siivosti suljettuna laatikossa. 
Roberts Berry Smoothie on kilpailutuotteista ehkä kauimpana oman keittiömme normaalitarjonnasta. Huippukauniin värinen juoma maistui aamupalalla sekä lapsille että minulle, muttei Jukalle. Terveellisessä smoothiessa tosi kätevää on se, että se säilyy  huoneenlämmössä. Retkieväänä siis mainio!

Smoothien lisäksi aikuiset nauttivat aamupalalla Hannun gluteenittomia tattari-pellavasämpylöitä. Lättänä leipä ei meidän silmiimme ja suuhumme tuntunut sämpylältä lainkaan, pikemminkin littanahkolta ruisleivältä (vaikkei siinä siis ruista olekaan). Pidimme mausta kovasti! Nämä leivät olisivat oivaa tarjottavaa silloin kun pöydässä on gluteenitonta ruokavaliota noudattava vieras, sillä tämä leipä maistuu kaikille. 
Jymy vaniljajäätelö on ylpeästi ensimmäinen suomalainen luomujäätelö. Pidän kovasti jäätelöhyllyssä erottuvasta purkista, samoin kuin Jymyn nettisivujen informatiivisuudesta. Nautimme vaniljajäätelöä laventelisen pannukeksin kanssa pääsiäisaterian jälkiruuaksi. Tällainen jäätelö kelpaa kernaasti myös juhlapöytään! Jätski on kauniin vaniljapilkutteinen ja tuoksuukin ihanasti vaniljalle. Maku on edukseen erottuva, varsinkin itsekseen maisteltuna. Puolen kilon pakkauskoko on hyvä.
Eniten meidän arkeemme vaikuttanut kilpailija on ehdottomasti L'Uomu Nokkan tuotteet. Tässä kisassa framille oli nostettu rottinkirinta eli maustamaton luomubroilerin rintapala, jossa on kiinni siipipalan pää luineen. Ostamassamme pakkauksessa oli kaksi rintapalaa ja 530 g tavaraa, josta riitti mainiosti lihat neljän hengen perheen lounaalle. Tehotuotetun broilerin makuun tai koostumukseen emme osaa rottinkirintaa verrata, sillä emme ole moneen vuoteen syöneet tavallista broileria. Luomubroilerin palat olivat hyvin mehukkaita ja maukkaita. Luomuhinnassa maksamme kuitenkin ensisijaisesti eläinten paremmista oloista. 

Meidän suosikkimme näistä kovin erilaisista tuotteista oli siis L'Uomu Nokkan luomubroileri, sillä se on jo löytänyt tiensä keittiöömme ja lisännyt siivekkäiden syöntiä taas perheessämme. 

Mikä näistä on sinun suosikkisi? Vuoden suomalaista elintarviketta voi jokainen äänestää 17.4 asti Maista Suomi-sivustolla. Samaiselta sivulta löytää myös lisätietolinkit sekä esiraadin perustelut viiden parhaan joukkoon pääsystä. Äänestäessä voi voittaa Arabian Muumimukeja. 

***

2 kommenttia:

  1. Mikä tuossa mustikkajuomassa oli smoothieta? Minusta se näyttää... no, mustikkajuomalta. No, ehkä se amerikkalainen nimi koetaan myyvempänä?

    VastaaPoista
  2. Enpäs osaa sanoa. En ole lainkaan smoothie-perehtynyt.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin