keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Graavisiika

Viikkoruokavieraita varten takataskussa pitää olla helppoja alkupaloja. Kun pääsee töistä viideltä ja ruokailun tulisi alkaa kuudelta, ei ihmeisiin ole aikaa. Taannoin olimme sopineet tämänmoiset treffit ystäväperheen kanssa. Päätimme kokeilla uutta reseptiä: voikukannuppujen kanssa pikkelöityä kesäkurpitsaa, sipulia ja kukkakaalia. Ohjeen tehnyt Jouni Toivanen suositti syömään pikkelsin kanssa graavikalaa. Pääruuaksi oli savulohta, joten päädyimme graavaamaan alkupalaan siikaa.

Ruokahetkellä oli hyvin helppoa lusikoida pikkelssiä purkista ja veistellä siiasta ohuita siivuja siihen viereen. Ehdottoman suositeltava setti vaikka juhannuspöytäänkin! Toinen suositeltava juhannuskalaresepti voisi olla koivugraavattu lohi hovimestarinkastikkeella

Toisinaan graavikalasta tulee ihan liian suolaista, mutta nyt maut osuivat meille ihan nappiin. Tästä innostuneena laitan reseptin nyt jakoon muillekin. Graavaaminen pitää muistaa tehdä tarjoamista edellisenä päivänä.
GRAAVISIIKA

230 g perattua siikafilettä nahkoineen
½ rkl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl rosepippuria
1 tl sokeria
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna

Fileoi kala mutta jätä nahka. Näin kala on helpompi siivuttaa myöhemmin. Hiero suola kalaan. Lisää muutkin mausteet. Aseta fileet päällekkäin niin että kalan lihat tulevat vastakkain. Kiedo tiiviisti kelmuun. Anna maustua vuorokauden jääkaapissa.
Tarjolle laittaessa rapsuttele suurimmat mausteet pinnasta ja leikkaa file ohuiksi viipaleiksi fileerausveitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin