torstai 4. kesäkuuta 2015

Bahn mi - video suoraan Vietnamin kadulta

Bánh mì - leivät ovat yksi heikkouteni kun puhutaan vietnamilaisista ruuista. Riisijauhoillakin leivotussa leivässä on rapea kuori ja hyvin ilmava sisus. Lapsemme ottavat bánh mì :nsa monesti ilman täytteitä. Minulle mieluisin täyte on thit nuong, joka meinaa grillattua possua. Kaikki versiot ovat kuitenkin tähän mennessä alas menneet. Kadulla yleisimmin myyty bánh mì thịt nguội sisältää erilaisia leikkeleitä.  Hinnat pyörivät kadulla välillä 10 000 - 20 000 dongia eli noin 40-60 centtiä. 
Olemme parhaillaan reissussa Vietnamissa, Ho Chi Minh Cityssä. Tämä on jo kolmas kerta kaupungissa puolentoisavuoden sisään. Tässä hyörinää täynnä olevassa kaupungissa vain on sitä jotain, joka vetää magneetin lailla puoleensa. 
Aivan hotellimme lähelle kerääntyy illan suussa erilaisia katukojuja. Pitkin päivääkin kojuja on, mutta silloin tarjonta on eri. Ensimmäisenä iltana näin naisen nostelevan muovilaatikosta aineksia ja pilkkovan niitä bánh mì :n sisälle täytteeksi reippaaseen tahtiin. Hänen ympärillään kävi niin kova kuhina, että päätinpä maistaa leipäänsä minäkin. Ja onneksi maistoin! Näiden maku vetää vertojaan jopa Huyn Hoan sämpylöille, vaikka nyt leipiä ei alkuun lämmitettykään. Luulenpa että tämän laatikon apajille tie vie aika useastikin...Paikka löytyy Hai Ba Trung-kadulta, Nguyen Van Thu kadun kohdalta Saigon Centerin vierestä, District 3. Suosittelemme!

Katso videosta miten tehdään loisto bánh mì  leikkeleistä ja tee itse perässä:Halkaise sämpylä.
Levitä maksapateeta alapuolelle.
Purista pussista hiukan majoneesia.
Lado tuoreet kurkkuviipaleet sisälle.
Lisää pikkelöityjä vihanneksia.
Pilko viittä erilaista makkaraa ja lado nekin leipään sisälle.
Lisää soijakastiketta.
Lisää myös hiukan kalakastiketta.
Lisää majoneesia.
Pruuttaa sekaan vielä chilikastiketta.
Lisää vielä tuoretta korianteria.
Sujauta leipä pussiin ja bánh mì nautinto on valmis. 

3 kommenttia:

 1. Siinäpä katukeittiö:D Nautinnollista lomaa!

  VastaaPoista
 2. Katukeittiö sanan varsinaisessa merkityksessä.
  Hyvä meininki!

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ihan parasta! Eilen illallakin taas haettiin yhdet sämpylät. Frouva pisti sen verran mausteisuutta kastikkeella että pakko oli takseilla kattoterassille drinkeille ;)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin