Aikuisten kastikkeen tästä tekee mukaan lorautettu tequila, jonka alkoholia ei keitetä pois. Kastike surrautetaan kokoon sauvasekoittimella ja tarjotaan kylmänä. Nautiskelimme tätä mangokastiketta grillattujen luomupossuribsien kanssa. Kokonaisuus oli niin ylimaallisen hyvää, että syömistä oli vaikea lopettaa. Josko ottaisi vielä pienen palan lihaa ja upottaisi sen kastikkeeseen...
Kastikkeessa maistuu onnistuneesti mangon ja tequilan hedelmäisyys, mangon ja hunajan makeus sekä savustetun chilin, pasillan, syvä savuisuus. Tuumasimmekin yhteen ääneen, että savustettu chili on ehdoton raaka-aine kokonaisuudessa, sillä se tuo paljon mielenkiintoa kastikkeeseen. Raakojen ja kalliiden mangojen aikakaudella voisin kokeilla settiin myös niitä vauvansose mangoja. Tai jos sinä kerkiät ensin, kerro onnistuuko tuoreen mangon korvaaminen soseella.
Ohje on Margarita Carrillo Arronten kirjasta Mexico the cookbook, jonka ohjeilla on tehty meksikolaista ruokaa onnistuneesti ennenkin. Nyt tottelimme ohjeita prikuulleen chiliä lukuunottamatta. Alkuperäisessä ohjeessa laitetaan kastikkeeseen 2-3 savustettua chipotle chiliä adobossa. Me etenimme kavereiden Meksikosta tuomalla kuivatulla chilillä, pasilla de Oaxacalla.
Resepti kertoo sen piisaavan kuudelle, me vetelimme mangokastikkeen kahdestaan.
MANGOKASTIKE TEQUILALLA
salsa de mango y tequila
1 mango
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta inkivääriä pienittynä
2 rkl ketsuppia
1 valkosipulinkynsi pienittynä
1 kuivattu, savustettu chili pienittynä (pasilla)
2 rkl tequilaa
suolaa
mustapippuria
Kuori ja pilko mango. Laita kaikki ainekset kulhoon ja surrauta sauvasekoittimella soseeksi.
Tarjoa kylmänä grillatun lihan kanssa.
Nam, kuullostaapa maukkaalta. :) Itsellä olisi tequilapullo vähällä käytöllä... ;)
VastaaPoistaTequilaa voi lorauttaa moneen, vaikkapa chorizollekin http://sillasipuli.blogspot.fi/2015/07/tequilaa-chorizolle.html
VastaaPoista