Vietnamin reissulla tuli syötyä paitsi katuruokaa, myös ihan ravintoloissakin. Kaikki tässä esitellyt paikat löytyvät District ykköseltä tai kolmoselta.
Quan 94 rafla
Alkuperäinen, kehuttu ravintola oli kiinni juuri sinä
päivänä kun paikalle takseilimme. Nälkäisinä menimme viereiseen, valomainoksin
koristeltuun samannimiseen kopiopaikkaan. Tarjoilu ei olisi voinut olla paljon
tympeämpää, mutta vatsamme saivat täytettä ihan maistuvasti. Mikään varta
vasten menemisen arvoinen tämä paikka ei ollut, mutta oli mukavaa maistaa paikallista erikoisuutta,
pehmytkuorirapua tamarind-kastikkeella. Jos näille huudeille osuu, kannattaa
ehdottomasti käydä myös Le van tam-puistossa seuraamassa paikallisten
illanviettoa.
***
Tämä ravintola hurmasi minut raikkailla nettisivuillaan.
Ruoka paikassa oli hyvää, muttei millään tavalla poikkeuksellista.
Karamellisoiduissa possuissa oli kyllä makua, mutta ei karamellisoitunutta
pintaa. Sitruunaruohoiset simpukat eivät maistuneet juuri miltään. Parasta
olivat friteeratut pehmytkuoriravut ja kevätkääryleiden pähkinäinen
dippausseos. Mieleenpainuvinta tässä ravintolassa olivat kauniit astiat ja se
että se oli meistä makuunsa nähden yläkanttiin hinnoiteltu. Neljä ruokalajia ja juomat kustansivat 616 000 VDN eli noin 25 euroa.
***
Vietnamilaisittain poikkeuksellisen ylelliseksi sisustettu,
rauhallinen ravintola. Tarjoilu oli poikkeuksellisen kohteliasta ja
oikea-aikaista.
Parasta antia makujen suhteen olivat ehdottomasti suuret kotilot,
joiden sisään oli laitettu possunlihan ja kotilonlihan sekoitusta mausteineen.
Tämä oli kypsennetty höyryttämällä. Shisolehden kanssa syötynä etana-possuseos oli aivan taivaallista! Kolmen rullan kokonaisuus oli myös kiva,
sisältäen kevätrullia sekä tuoreena että friteerattuna ja bambun ympärillä
kypsennettyä kalamureketta. Maapähkinäinen dippikastike näille oli loistavaa.
Paikasta sai myös kasvisruokia. Viiniäkin olisi ollut tarjolla. Ruokailun lopulla tuotu tee
lootuksensiemenen kanssa oli kaunis ele.
Tämä oli tällä reissulla kallein ravintolailta 1 190 000 VND:n eli noin 49 euron hinnalla. Pidimme silti hintoja varsin osuvina laatuun nähden.
***
Tämän kattoterassipaikan erikoisuutena ovat itsegrillattavat ruuat. Raaka-aineet
tuodaan pöytään ja saat itse kypsentää ne pöydän keskellä olevalla
kaasugrillillä. Sinua kyllä opastetaan tarpeen mukaan ja autetaankin. Ritilä
tullaan vaihtamaan välillä.
Söimme täällä hyvin maustettua villisikaa,
possua, nautaa ja lasten toiveesta pekonia ilman mausteita. Tilaamamme
katkaravut oli varrastettu valmiiksi. Kuvaa ottaessa ne lähtivätkinyllätykseksemme räpiköimään, onneksi eivät sentään kävelleet pöydältä alas.
Tuoreus oli taattu, mutta mites sen eläinrääkkäyksen kanssa. Joka tapauksessa
paikka oli oikein mainio ja menisimme kyllä uudestaankin. Varaus välttämätön. Kiitos tämän paikan
suosituksesta Ripaus tryffeliä-blogiin!
Kuuden ruokalajin ja viiden juoman yhteishintana miljoona VND eli noin 41 euroa.
***
Pizzalle meno Ho Chi Minh Cityssä nauratti ensin kovastikin.
Miksi kaikkien aasialaisten herkkujen äärellä pitäisi päästä pizzalle? Ripaustryffeliä-blogi oli kuitenkin istuttanut kiinnostuksen siemenen ”elämän
parhaalla pizzalla” ja paikallisten suositukset kasvattivat mielenkiintoa.
Pizza 4 P’s ravintolan nettisivut ovat poikkeuksellisen selkeät ja
informatiiviset. Sieltä voi lukea esimerkiksi Dong Duongin kylässä ravintolaa
varten perustetusta juustotilasta, jossa tehdään mm. pizzerian mozzarellat ja
buffalamozzarellat. Parin varausyrityksen
jälkeen löysimme itsemme tästä pizzeriasta. Se sijaitsi mäellä kujan päässä lähellä
muitakin japanilaisia paikkoja.
4 P’s on japanilaispariskunnan omistama pizzeria, joka
tarjoaa kiviuunissa kypsennettyjä pizzoja erikoisemmillakin täytteillä.
Lapsemme ottivat margheritan puoliksi ollen kovasti tyytyväisiä. Minä ja Jukka
otimme omat pizzat kokonaisina, mutta ympärille vilkuiltuamme tajusimme että
olisimme voineet ottaa pizzamme puolikkaat eri täytteillä, jotta olisimme
päässeet maistelemaan eri makuja. Onneksi olimme molemmat kovin tyytyväisiä
omiin pizzoihimme, joten harmitusta ei tullut. Minä otin neljän kukan pizzan,
jossa kostukkeena oli majoneesia pohjalla. Oikeasti viittä eri kukkaa: kurpitsan-, purjon-, nauhakolibrinpapu-, päivänliljan ja telosma cordata kukkia. Ravintolan omaa mozzarellaakin kukkien lisäksi sisältänyt pizza oli
kauniin ja kevyen makuinen. Jukan okonomiyakipizza oli hauska idea ja oikein
maukas . Paikasta saa myös pastaa ja esimerkiksi ravintolan omia juustoja
alkupaloissa ja sushityyppisissä ruuissa. Etukäteen varaaminen on pakollista tähän
pizzapaikkaan.
Kolme pizzaa ja viisi juomaa 787 600 VND eli noin 30 euroa.
***
Tästä ravintolasta olemmekin puhuneet erikseen jo täällä.
Lyhyesti summattakoon että ainakin omistajan ollessa paikalla on mahdollisuus
kuulla tarinointia ja tietoa ruoista sekä niiden valmistuksesta. Kokin suositukset
on alleviivattu menussa, mikä helpottaa valintaa. Suosittelemme
lämpimästi kokeilemaan aurinkokuivattua nautaa muurahaisdipillä tai bambussa
kypsennettyä riisiä. Fermantoitu possu, ja kana ovat myös erityisen hyviä.
Molemmilla kerroilla neljän hengen illaliseen juomineen kului noin 500 000 dongia eli noin 20 euroa.
***
Lisäämme tämänkin reissujutun blogimme matka-välilehdelle, josta se löytyy helposti kun matka Vietnamiin on ajankohtainen.
Oi, nuo kuvat veivät kattoterassille ja tuli mahtavat grillimaut suuhun. Se oli kyllä ihana mesta! Kiva että tykkäsitte pizzapaikastakin, se vähän jakoi mielipiteitä, mä en tykännyt tuosta okonomiyakipizzasta, mutta teini oli haltioissaan paikallisesta bufalomozzarellasta ja pizzasta.
VastaaPoistaKivoja muitakin paikkoja olette scoutanneet! Jos tuonne joskus takaisin pääsee, on selviä suuntimia!
Merja: Oikein paljon kiitoksia vinkeistä vielä kerran!
VastaaPoistaJuu, minua nauratti tuo okonomiyakipizza jälkikäteen kun se juuri ei ollut teille maistunut. Meille se oli todella mieluinen, mutta kyllä minun kukkapizzani vei voiton!
Kyllä tuo kaupunki on sellainen että sinne on taas päästävä.