perjantai 3. heinäkuuta 2015

Tequilaa chorizolle

Tequila tuo mieleen lähinnä hirveät humalat. Vai? Opiskeluaikoina se tuntui baariostona kovin hyvältä idealta ja kustannustehokkaalta. Siksi onkin lähes hämmästyttävää, että vasta nyt ostin ensimmäisen pullon moista Alkosta. Pelkälteen maistettuna maussa oli ensin pehmeää hedelmäisyyttä, jota seurasi toki tuttu tujuus. Ei kuitenkaan lainkaan niin irvistyttävästi kuin muistikuvani mieleen piirsi. Meidän pitänee tehdä parempaa tuttavuutta tequilan kanssa. 

Nyt tequilapullo ostettiin ihan ruokameiningeissä. Minua kävi kutkuttamaan uusi resepti Margarita Arronten Mexico the Cookbook-kirjasta. Keski-meksikosta lähtöisin oleva ohje yhdisti oivallisesti aimo määrän chorizoa ja cheddaria sekä tequilaa. Tortillan täytteenä raakamakkaraseos oli rasvaisuudessaan ihan loistavan makuista! Itse yhdistin sitä guacamolen kanssa tortillaan ja huokailin tyytyväisyydestä. 

Jaoimme kuudelle ohjeistetun setin kolmasosaan, jolloin se riitti mielestämme neljään tai kuuteen tortillaan mättämiseroista johtuen. 
CHORIZOA TEQUILALLA JA JUUSTOLLA
chorizo con queso y tequila
neljään-kuuteen tortillaan kun muutakin täytettä 

200 g chorizoa raakamakkarana
½ makea sipuli pilkottuna 
1 punainen, mieto chili (tai maun mukaan) pilkottuna 
30 ml tequilaa
2,5 dl cheddaria raastettuna

tarjoile kuumien maissitortillojen ja meidän tyyliin guacamolen kanssa

Puristele chorizoa paistinpannulle. Kypsennä keskilämmöllä kunnes makkarasta alkaa irrota öljyä. Lisää pilkotut sipulit ja silputtu chili. Sekoita hyvin. Lisää lämpöä ja lorauta sekaan tequila. Kuumenna muutama minuutti kunnes alkoholi on haihtunut. Lisää juustoraaste chorizon päälle kerrokseksi ja odota sekoittamatta 1-2 minuuttia kunnes cheddar on sulanut. Tarjoile heti lämpimien maissitortillojen kanssa. 
Tortillat prässättiin ulkona ja paistettiin grillissä. Koska kesä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin