tiistai 22. syyskuuta 2015

Fuxing Park, Shanghai, hurmasi ihmisillään

Fuxing park on todella mielenkiintoinen paikka Shanghaissa. Onneksemme se sijaitsi melkein hotellimme takapihalla. Puistossa tuli vierailtua usein piknikkien, oleilun tai jopa lenkkeilyn merkeissä. Vilkkaimmillaan puisto oli aamutuimaan, kuuden seitsemän aikoihin. 
Fuxing parkiin kokoontuu paljon ihmisiä harrastamaan, juoruilemaan, voimistelemaan ja viettämään aikaa yhdessä muiden kanssa. Puistossa näimme ihmisiä halailemassa ja koputtelemassa hellästi puita, tanssimassa, istuskelemassa, pitämässä puheita, juoksemassa ilman paitaa, miekkailemassa ja soittamassa. Toiset lauloivat yksin ja monet yhdessä kuoron kanssa, säestyksellä tai ilman. Puisto täyttyi elävästä elämästä lasten kirmatessa nurmikentällä ja vanhusten istuskellessa eväineen penkeillä. 
Entisellä Ranskan toimilupa-alueella sijaitseva puisto on rakennettu alunperin Ming Dynastian aikaan yksityispuistoksi. Ranskalaiset muuttivat sitä aikanaan enemmän ranskalaiseen tyyliin. Puistosta löytyy mm. kaunis ruusutarha ja suihkulähde sekä lampia lootuksenkukkineen. Ihan parasta puistossa ovat kuitenkin paikalliset ihmiset puuhineen. 


Yhtenä päivänä meidän taas kävellessä hitaasti pitkin puiston käytäviä näimme kolme leijanlennättäjää puuhissaan. Vanha rouva oli saanut jo upean kotkaleijansa valtaviin korkeuksiin, niin että se leijui tuskin linnuksi havaittavana hahmona pilvissä. Siinä nainen istui kelansa kanssa sateesta vielä kostealla nurmikolla tekemättä mitään. Kummastelimme että on tuokin harrastus, odottaa vain. Vieressä kaksi miestä yritti useaan otteeseen saada suurien leijojensa alle ilmaa, mutta hankalalta näytti. Tuumimmekin keskenämme etteivät noin painavat leijat voi millään nousta korkeuksiin kun selkeää tuulta ei ollut. Istahdimme nurmikentälle mekin ja seurailimme pitkän aikaa sen yhden leijan liitelyä taivaan sinessä ja toisten yritystä nostaa omansakin sinne. Välillä nainen hörppäsi termosmukistaan juotavaa ja toinen mies pummi tupakkaa kerran jos toisenkin. Vaatteet hikistyivät pelkästä istumisesta. Nökötimme siinä hyvän tovin, katsellen hiljaa. Viimein miehetkin saivat leijansa ylös ja kela alkoi rullata kevyesti lisää narua loittonevaa leijaa varten. Jatkoimme istumista vielä aikamme ja ihastelimme. emmekä enää kummastelleet lainkaan. 


Suosittelemme puistossa käymistä lämpimästi, jos Shanghaihin päädyt. Puistolla on aukioloajat, mutta matalan aidan yli pääsee puiston puolelle helposti myös muina aikoina Nanchang roadin päädystä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin