torstai 17. syyskuuta 2015

Shanghai nurisutti toistuvasti

Vietimme kesällä heti Vietnamin perään kaksi viikkoa Kiinassa Shanghaissa. Reissu ei ollut mikään menestys. 
Ihan alkuun tökkäsi pahasti. Kivalla sijainnilla varatun hotellin neljän hengen huone sisälsi yhden parivuoteen ja lisämaksusta saisi tietysti lisävuoteita. Halvempana vaihtoehtona meille ehdotettiin isompaa huonetta ylimääräisellä kustannuksella. Tähän sitten taivuimme nuristen. 
Netti Eurooppaan ei toiminut hotellissamme juuri koskaan, thanks for the Great Firewall of China. Meillä ei ollut kunnon suunnitelmia Kiinaan, ei edes ruokapaikkoihin. Paikallisen netin kanssa se oli meille kiinantaidottomille todella hidasta ja vaivalloista. Respan henkilökunnastakaan ei ollut apua, sillä emme ymmärtäneet toisiamme juuri koskaan vaikka molempien kielitaito riitti. Hermot meni. 
Taksit eivät toimineet Shanghaissa lainkaan toivotulla tavalla. Virallisen näköisiä, mutta ilman mittaria kymmenkertaisia hintoja ehdottavia takseja oli paljon. Taksit ottivat kyytiin vain todella harvoin ja joskus jopa kieltäytyivät ajamasta kohteeseen kai siksi että se oli liian lähellä. Tämä oli outoa sillä lähtömaksu oli yleensä todella suuri loppulaskuun verrattuna. Sateella taksit huristivat ohi melkein poikkeuksetta. Jos kyytiin sattui pääsemään, reitti kulki usein kummallisia teitä tai määränpää oli ihan muuta kuin toivottu. Phuuh. 
Shanghai oli yllätykseksemme kallis, joskin todella halpojakin paikkoja löysimme. 
Olemme olleet aiemmin Pekingissä ja Jukka muuallakin Kiinassa. Hommat ovat aiemmin toimineet hyvin ja reissuista on jäänyt mukava fiilis. Shanghaista jäi nyt päällimmäisenä mieleen se, että mikään ei toiminut loppuun asti kunnolla. Ja jos toimi, se sai meidät todella hämmästymään iloisesti. Törmäsimme ärsyttävän monesti siihen, että ihmiset eivät edes pyrkineet ymmärtämään englantiamme tai elekieltämme, mikä on melko poikkeuksellista muihin reissukokemuksiimme verrattuna.
En tavallisesti ole epäkiitollinen henkilö, mutta Shanghai sai minut nurisemaan useasti. Paljon saa vettä virrata Huangpu-joessa ennen kuin meidän sakkimme Kiinaan palaa.
Koimme kuitenkin myös monia kivoja ja mielenkiintoisia sekä herkullisia hetkiä Kiinankeikkamme aikana. Niistä lisää omissa postauksissaan. Jutut listataan myös blogimme MATKAT-välilehdelle, jossa suurin osa jutuista on paljon positiivisempia kuin tämä napina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin