keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Broilerinsiivet aasialaisittain

Nyt on kyllä maistuvaa settiä! Luomubroilerin marinadiin tulee valkosipulia ja vietnamilaista kalakastiketta, joten enempää ei tarvinne sanoa? Sanotaan nyt kuitenkin, että makua riittää ja että lapsetkin tykkäsivät. Instatykkääjät 

Ohje on versio Mikko Takalan Street food-kirjasta, jossa puhutaan portlandilaisen PokPokin legendaarisista siivistä. Tuossa kirjassa marinoidut siivet paneroitiin erimoisesti ja fritattiin. Me tyydyimme nyt kypsentämään ne uunivuossa. Vietnamilaista kalakastiketta emme ole onnistuneet löytämään kuin Vietnamista (niitä onneksi on vielä), mutta thaimaalainen käy myös.

Sorminuoltavan hyvää, todella!
BROILERINSIIPIÄ KALAKASTIKKEESSA

1 kg luomubroilerinsiipiä (marinoimattomia)
6 valkosipulinkynttä
3/4 dl vettä
1 dl vietnamilaista kalakastiketta
1 dl tomusokeria
2 dl riisijauhoja
3/4 dl korppujauhoja
3/4 dl vettä
vajaa 1 dl öljyä

Marinointi
Hienonna valkosipulinkynnet pieniksi palasiksi (vaikka viiteen osaan), ei liian hienoksi silpuksi. Laita valkosipulinpalat kuppiin. Kaada lämmintä vettä päälle ja anna seoksen seistä muutama minuutti. Siivilöi valkosipulit talouspaperin päälle kuivumaan. Kaada valkosipulista makua saanut vesi talteen marinointikulhoon. Sekoita valkosipuliveteen tomusokeri sekä kalakastike. Näin marinadi on valmis. 
Ota broilerin siivet pakkauksestaan, kuivaa niitä kevyesti talouspaperilla ja laita marinointikulhoon. Sekoita niin että marinadikastiketta on kaikilla siivillä. Marinoi jääkaapissa useampi tunti välillä käännellen. Meillä siivet marinoituivat kuusi tuntia, enemmänkin olisi voinut. 

Friteeraa valkosipulin palat pienessä öljymäärässä kullanruskeiksi ja rapsakoiksi. Nosta ruskistuneet palat talouspaperin päälle kuivumaan ja odottamaan tarjoilua.

Kypsennys
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
Kaada broilerinsiivet lävikköön ja ota marinointiliemi samalla talteen kattilaan. Anna siipien valua lävikössä 15 minuuttia välillä käännellen. 
Sekoita isossa kulhossa tai isossa kestävässä muovipussissa riisijauhot ja korppujauhot. Voitele uunivuoka reilulla öljymäärällä. Pyörittele siivet jauhoseoksessa kauttaaltaan pienissä erissä. Nosta jauhotetut siivet öljyttyyn uunivuokaan. Laita siivet uunivuuassa uuniin kypsymään. 
Keitä marinadia kattilassa kokoon, noin puoleen. Käännä siipiä välillä uunivuuassa että ne saavat väriä kauttaaltaan. Lusikoi kokoonkeitettyä marinadia kypsennyksen aikana siipien päälle ja vielä lopussa ennen tarjoilua. Kypsennysaika kokonaisuudessaan noin 30-40 minuuttia. Nosta kypsät ruskistuneet siivet tarjoiluvuokaan ja ripottele friteeratut valkosipulin palat päälle.

8 kommenttia:

 1. No niin, olisi pitänyt ottaa se siipiäsetti mitä hamusin jo kaupassa tänään. Otin vain Maalaiskanan paistiviipaleita ja nekin jo syötiin. Mutta ensi kerralla! Ihan mahdottoman herkullisen kuuloinen resepti!

  VastaaPoista
 2. Meidän tulee tosi harvoin syötyä juuri siipiä, mutta ehkä tämä ohje nyt ohjaa enemmän siihen suuntaan. Hurjan hyvää!

  VastaaPoista
 3. Meiltä löytyy tuo samainen Takalan opus, mutta tätä ohjetta ei ollakaan vielä kokeiltu. Mies on sen verran kova wingsien ystävä, että näitä on kokeiltava. Riisijauhot ovat ihan uusi tuttavuus ja yritän aina vältellä uusien pussukoiden hamstrausta kotiin, ettei ne jää vain käyttämättä. Voisikohan näitä korvata millään muulla jauholla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kävisi vahnäjauhokin. jos kokeilet niin kerro miten sopi :)

   Poista
 4. Aika käsitämätöntä, kun edes ette ole kertoneet kaupallisesta yhteistyöstä L'umu Nokan kanssa, johon kuitenkin linkkaatte aineslistlla, miksi kerrotte, että ko. resesepti edellyttäid luomubroileria. Jonka hinta on noin kolminkertainen tavanomaiseen nähhden. Mikä on lisäarvo, mikä on tässä syy?

  Heikki Jokipii

  Lumuvastasisen sivuston www.tuottavamaa.org vastaavs tai "päätomittaja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kirjoitusvirheet äskeisessä, mutta en kirjoita kuitenkaan sitä uudelleen.

   Poista
  2. Meillä ei ole ollut kaupallista yhteistyötä Luomu Nokan kanssa, tässäkään postauksessa. Olimme aikoinaan iloisia kun löysimme luomuvaihtoehdon broilerille ja linkki on lähinnä lisätiedoksi lukijoille jos joku vaikka saisi vinkkiä laillamme.
   Syyttävän toteavan lähestymisen sijasta suosittelen jatkossa kysymään asioista.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
  3. Tarkennus vielä. Merkitsemme selkeästi kaikki kaupalliset yhteistyömme, joten silloin ei jää arvailun varaa. Nyt merkintää ei ollut.

   Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin