sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Restaurant 44, Berliini

Olen käynyt Berliinissä useaan kertaan ja aina hiukan eri puolilla kaupunkia. Tällä kertaa yhden illan matka osui Tiergartenista lounaaseen. Alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä lienee Berliinin eläintarha ja aloituskuvassa näkyvä Keisari Vilhelmin muistokirkko (Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche). Tämä alue osoittautui aika hyväksi ravintoloiden suhteen, sillä Michelin Guide esittelee yli kymmenen ravintolaa lähistöltä.

Valitsin illallispaikaksi Swissotelin yhteydessä olevan, 44 nimisen ravintolan. Restaurant 44 on saanut Michelin Guidelta Bib Gourmand arvon vuonna 2017. Ravintolasalista oli näkymä koko keittiöön. Kyseisenä iltana asiakkaita oli vain kourallinen. 
Alkuun tuotiin lämpimiä leipiä: bretzelin makuista, aprikoosimaustettua, sekä sipuli-pähkinäleipää. Levite oli maustettu tomaatilla.
Keittiöntervehdys lupaili hyvää: rapeaa röstiä, naudan paahtopaistia, valkosipulista moussea ja yrttiöljyä. Todella herkullista ja suutuntumat olivat kohdillaan.
Alkupalaksi valitsin kauden listalta kurpitsakeiton. Lautasella oli päärynäsosetta, raclette juustoa, kuivattua savulihaa ja pähkinää, sekä paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Keitto kaadettiin päälle.
Varsin maukas ja tuhti keitto. Ruokajuomana 2015 Schloss Johannisberger Riesling. Alko määrittelee viinin seuraavasti: Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, aromikas. Sopi hyvin kurpitsakeitollekin.
Tartarin ystävänä otin seuraavaksi kokeiluun 44:n menun sveitsi erikoisuuksista tartaria. Annoksen päälle tuli "Swiss truffle", sveitisläistä tryffeliä, eli vahvaa ja kovaa juustoa lastuina. Kiva ja erilainen lisä tartariin. Annoksessa oli lisäksi viiriäisenmunankeltuainen. Tartar ei sykähdyttänyt erinomaisuudellaan. Perussuoritus. Viininä Saleggi Merlot di Losone DOC. 
Pääruuaksi Sveitsi listalta cordon bleu, eli vasikanleikettä jonka sisällä oli juustoa. Ohessa kasviksia ja ranskalaisia. Maukasta ja laadukkaista aineksista koottu, sekä sopivilla kypsyyksillä varustettu annos. Annos näytti pieneltä, mutta alkupalojen kanssa olin jo aivan piukassa. Jatkoin samalla Saleggi Merlot di Losone DOC viinillä. 
En jaksanut jälkiruokaa ja jätin syömiset pääruuan jälkeen. Illallinen maksoi kaikkiaan 91 euroa. Kokonaisuutena ihan ok paikka. Ehkä maistelumenut loisivat kattavamman kuvan keittiön osaamisesta. Paikka oli kuitenkin helposti lähestyttävä ja saavutettavissa ilman pöytävarausta, joten mieti tätä vaihtoehtoa kun olet huudeilla.

Restaurant 44
Im Swissôtel Berlin
Augsburger Straße 44
10789 Berlin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin