maanantai 4. kesäkuuta 2018

Grillattu kukkakaali ja maustevoit

kaupallinen yhteistyö ARLA
Grillatut kukkakaalipihvit ovat olleet tämän kesän ehdottomasti koukuttavin uusi löytö. Pihveinä grillatut kaalit ovat maistuneet myös henkilölle, joka ei yleisesti ottaen ole millään muotoa kukkakaalin ystävä. Grilli tuo öljysipaistuihin kaaleihin mukavaa luonteikkuutta, jota ylle sulava voinokare hienosti pehmittää ja maustaa. 
Kukkakaalipihvien grillaamisohje on todella yksinkertainen. Pihvien pinta öljytään ja maustetaan suolalla sekä pippurilla. Kaaleja grillataan pari minuuttia per puoli, jonka jälkeen ne laitetaan tarjoilulautaselle. Päälle nakataan nokare maustevoita, annetaan sulaa hetki ja nautitaan. 
Yhdestä keskikokoisesta kukkakaalista saa kolme kuvanmukaista "pihviä". Jujuna pihvien koossapysymiseen on se, että riittävän paksu pala kantaa on mukana. Kaalin päätypalat on joskus saatu myös paistettua, mutta muuten ne on pätkitty seuraavan päivän lounassalaatin sekaan ihan raakana. 

Tässä ohjeistettu lime-korianterivoi on Kaikki Äitini Reseptit-blogista, tomaattinen voi taas oma versio. Erilaisuudessaan molemmat ovat tosi toimivia. Muina yhdistelminä voin kanssa ajattelimme kokeilla valkosipuli-persilja-sitruunaa tai timjami-sitruunaa. Lipstikkaa tullaan kokeilemaan myös, sillä se sopii hyvin ainakin keräkaalin makuun. 

LIME-KORIANTERIVOI

kolmelle kukkakaalipihville

3 rkl Arla laktoositon meijerivoi
½ limetin mehu
½ dl tuoretta korianteria silputtuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki aineet yhteen haarukalla. Limetin mehu ei mene kunnolla sekaisin voin kanssa, mutta se ei haittaa. Mehua voi kipata tai lusikoida lisäksi pihveille.
Laita nökäre voita tarjoiluastialle vastanostettujen, kuumien kukkakaalipihvien päälle niin että voi sulaa.


AURINKOKUIVATTU TOMAATTI-PARMESAANIVOI

kolmelle kukkakaalipihville

3 rkl Arla laktoositon meijerivoi
1 rkl sitruunamehua
3 aurinkokuivattua tomaattipalaa silputtuna
2 rkl hienoksi raastettua parmesaania

Sekoita kaikki aineet yhteen haarukalla. Laita nökäre voita tarjoiluastialle vastanostettujen, kuumien kukkakaalipihvien päälle niin että voi sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin