sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Sitruunainen ja yrttinen broileri-kikhernepata

Meillä syödään tosi harvoin kanaa tai broileria. Se johtuu siitä, että tyttäremme ei pidä sen mausta lainkaan. Lapsemme nirsoilevat kieltäytymiseen asti niin harvoista ruuista (toinen on munakoiso ja toisella risotto), että olemme tämän sallineet. Silloin kun meille muille tehdään jotain luomubroilerista, tyttäremme lautaselle nostetaan linssejä, papuja tai kikherneitä proteiiniksi. 

Siksi ilostuin kovasti kun näin Viikonloppukokin blogissa tämän reseptin, joka yhdisti broileria ja kikherneitä. Samalla uunituksella saisimme sitten ruokaa koko sakille. Puolitin lihan määrän alkuperäisestä ohjeesta ja salvian nakkasin mukaan kuivattuna. Paahdoimme broilerien nahat houkuttelevan tummiksi grillivastuksen alla ihan lopuksi. Muuten etenimme ohjeen mukaan.

Maku oli raikkaan sitruunainen! Broileri jäi mehevän kypsäksi ja kasvikset napakoiksi erotuksena siihen että olisivat olleet löllön epämiellyttäviä. Värikäs vuokaruoka oli helppo tehdä maanantain iloksi, kun broilerit oli pantu maustumaan jo edellisenä iltana. 
Söimme tästä vuuallisesta koko perhe päivällisen ja aikuisille riitti vielä aineksia kolmeen lämpimään lounassalaattiinkin. 

SITRUUNAINEN JA YRTTINEN BROILERI-KIKHERNEPATA

(4 annosta + 3 lämmintä kasvislounasta)

4 luomubroilerin koipinuijaa
7 keskikokoista porkkanaa
punainen paprika
keltainen paprika
6 salottisipulia
2 tlk ( á 240 g ) kikherneitä
suolaa

Yrtti-sitruunamarinadi

1 ruukku salviaa (tai kourallinen kuivattuja lehtiä)
1 ruukku timjamia
kokonainen valkosipuli
1 luomusitruuna
mustapippuria
3 laakerinlehteä
2 tl suolaa
2 tl sokeria
1,5 dl oliiviöljyä
3 dl valkoviiniä

Valmista marinadi. Hienonna yrtit kulhoon, johon broileritkin mahtuvat. Lyö valkosipulin kynnet rikki veitsen lappeella ja irrota kuoret. Viipaloi luomusitruuna. Laita kaikki marinadin ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti. Lisää broilerit marinadiin. Peitä kulho kelmulla tai kannella ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Kuori ja paloittele porkkanat isoiksi paloiksi. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja pilko isoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Huuhtele kikherneet lävikössä. Sekoita kasvikset ja laita padan pohjalle. Nostele päälle broilerit. Kaada marinadia pataan ja asettele sitrukset päällimmäiseksi.

Paista kannen alla noin 200 asteisessa uunissa tunnin verran. Ota kansi pois ja säädä uunin grillivastus päälle. Jatka kypsentämistä grillivastuksen alla vielä viitisen minuuttia, jotta koipinuijat nahkoineen saavat väriä pintaa 

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, vaikken kanaa syökään, mutta joskus ehkä hieman kaipailen.Muistan että Ottolenghillä on tuontapainen ohje, vain eri mausteilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin välillä ihan himoan kanaa, sillä niin harvoin sitä meillä syödään.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin