torstai 8. heinäkuuta 2021

Ruokanautiskelua puutarhassa - Kallas SkärGård, Vårdö, Ahvenanmaa

Kallas SkärGård on huippuihana ruokapaikka Vårdön saarella, Ahvenanmaalla. Hanna ja Timo Vetriön upeaan puutarhaan on aseteltu pöytiä ympäriinsä valmiina vastaanottamaan nautiskelijoita. Aurinkoisena päivänä tunnelma on kertakaikkisen hieno!

Päivän ruokalista on kirjoitettu keittiön ovelle. Se on suppea, mikä yleensä kielii hyvistä raaka-aineista ja huolellisesta valmistamisesta. Niin täälläkin! Runsaat annokset maksoivat kaikki 13 euroa sisältäen myös ruuan päälle nautittavan kahvin. 
Lapsemme ottivat ohi listan heille tarjottuja nugetteja, jotka Kallas SkärGårdissa tarkoittivat itsepaneroituja kanafileitä. 
Jukka valitsi ruuakseen metsästäjänleivän, joka sisälsi pekoniakin sienikastikkeen lisäksi. Minun katkarapuleipäni sisälsi käsinkuorittuja katkarapuja, puolikkaan kananmunan ja raikasta salaattia. 

Juomavaihtoehtoina oli mm. viinejä ja luonnollisesti Stallhagenin oluita. Toinen paikan omistajista, Timo Vetriö nimittäin on Stallhagenin toimitusjohtaja. Hän sattuikin sopivasti paikalle kun arvoimme juomiamme suositellen pyynnöstä katkarapuleivälle hedelmäistä Pale Ale Pommernia ja metsästäjänleivälle tsekkiläistyyppistä olutta. Viimeksimainittua olutta saa vain ravintoloiden hanoista. 
Ruokaa odotellessa ja sen jälkeenkin oli kiva kierrellä kauniissa puutarhassa. Eri puolille suurta pihaa oli tehty hyvin erityyppisiä nautiskelupaikkoja japanilaistyyppisen pelkistetyistä runsaaseen kukkaloistoon. Kuopsuttavia kanoja ja kukkoja oli kiva seurata. 

Kallas Skärgård on kaunis myös sisältä. Tämä sanottuna ihan vain siltä varalta ettet jätä käyntiä väliin sateen takia. 


Meidän koko seurueemme oli sitä mieltä, että Kallas SkärGård on todellinen helmi ja hieno paikka kokea niin makujen kuin tunnelmansakin vuoksi. Palvelu oli todella ystävällistä ja rentoa. 
Jos suuntaat kesällä Maarianhaminasta Vårdöhön, matkalle osuu sopivasti Bomarsundin linnoituksen rauniot, Kastelholman linna, Smakbyn makukylä ja Taffelin tehtaanmyymälä. Lossiylitys Vårdän saarelle on nopea. Saarelta löytyy myös kiipeilypuisto Flowpark, jonka totesimme haastavaksi ja kivaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin