perjantai 30. heinäkuuta 2021

Sympaattinen Iniö herkullisella thaimaalaisella ravintolallaKuumana kesäpäivänä Iniö muistutti minua lapsuuden kesistä mamman kanssa Kustavin Kalliorannassa. Siihen lie syynä suolaisen raikas meri, kallioiset rannat ja se sama, lapsenakin haistettu tuoksu, joka kuivakassa ilmassa kiiri nenään tienvarren villikukista. Niitä samaisia kukkia poimittiin rönsyilevä kimpullinen terassin vaasiin. Siihen terassille, jossa syötiin vastapaistettuja lettuja, pelattiin Bogglea ja josta lähdettiin aamuöisille uinneille. 

Mutta nyt minä meinaan eksyä aiheesta. 

Minun piti kertoa teille, että Iniö on ihanan sympaattinen paikka. 


Me ajoimme Iniön kahden saaren läpi, joiden tie oli yhdistetty Vikare-lautalla. Iniö koostuu kuitenkin useammasta saaresta, joissa rantaa on yhteensä 700 kilometriä. 

Meidät houkutteli Iniöön se tosiasia, että kolme vuotta sitten Saariston rengastiellä se jäi kokematta lauttavian vuoksi, sekä se että Björklund Båtslipin vierasvenesataman thaimaalaista ravintolaa on kehuttu monella suulla. 

varo potkulautalevia mummoja

Emme käyneet sisällä kirkossa emmekä edes plokimuseossa. Ajelimme autolla siellä täällä poiketen ja ihastelimme maisemia. 

Thaimaalainen ravintola oli kehujensa arvoinen! Maut olivat puhtaita ja raikkaita. Niitä ei oltu peitetty liiallisella tulisuudella, ainakaan niitä ottamiamme yhden chili-merkinnän annoksia. 

Kastikkeet olivat erityisen hyviä ja esillepano kaunista. Palvelu oli mukavaa. Terassiltakin löytyi paikkoja sekä auringosta että varjosta, mikä tänä hikisenä kesänä mainittakoon. 


Merellisiä, liikkuvia pääskysenpesiä lautan suojissa.

Iniöön pääsee tavallamme helposti ja ilmaiseksi Kustavista Heponiemen satamasta. Houtskärin Mossalasta Iniön Daleniin liikennöivä m/s Antonia on maksullinen.

Iniön reissu oli kiva puolen päivän kesäretki Kustavista, jota halutessaan olisi yöpymisellä voinut helposti venyttää nauttimalla luonnon kauneudesta kesän tuoksuineen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin