keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Leppoisasti laivoilla osana Ahvenanmaan lomaa

Yhteistyössä Tallink Silja Oy

Ahvenanmaa on ollut monena vuonna meille toimiva matkakohde - se on lähellä, mutta tuntuu kuin ulkomailla olisi. Aina löytyy jotain uutta koettavaa. Hyviä ruokapaikkoja on yltäkylläisesti. Nämä seikat ja turvallinen matkustaminen saivat meidät taas suuntaamaan kauniille saarelle.
Päädyimme matkaamaan Helsingistä Maarianhaminaan Silja Serenaden kyydillä yhden laivayön taktiikalla ja palaamaan kolmen yön jälkeen Maarianhaminasta Turkuun Baltic Princessin keikuttamana. Mukana matkassa olivat meidän neljän hengen perheemme lisäksi tyttäremme ystävä, ja auto. 
Poitsumme tuumasi tyytyväisenä että on kiva olla välillä yö laivassa kun viime kerrasta on niin pitkä aika. Nuoret tuumasivat myös että laivamatkustaminen on kivaa vaihtelua autossa istumiseen tai lentokoneiluun. 
Meno- ja paluumatkalla käytössämme oli perhehytti. Serenadella se meinasi tilavampaa hyttiä kahdella kerrossängyllä ja puolitoista kertaiseksi levittyvällä sohvalla. Princesin versio perhehytistä oli kaksi tavallista hyttiä väliovella yhdistettynä. Tuumasimme että molemmilla on puolensa: ensinmainitussa me aikuiset pääsimme vierekkäin nukkumaan, jälkimmäisessä varsinkin pienten lasten kanssa matkatessa vanhemmat voivat jatkaa vielä hetken iltaa kaksin vaikka hytissä onkin pysyttävä. 
Meidän matkamme alkoi hyvin Serenaden kannella kaunista Helsinkiä katsellen ja skumpalla kilistellen. Tunnelmaa kohotti entisestään auringon helteyttämällä kannella soittanut DJ. 
Päädyimme junnujen toiveesta ruokailemaan molemmilla reissuilla Buffetiin. Sieltä kaikki löysivätkin herkkuja useamman lautasen täydeltä. Minä kiinnitin huomioni hauskoihin esillepanoihin, esimerkiksi tähän kaadettuun katkarapukoriin.  
Lasten annokset näyttivät melkoisen erilaisilta kuin aikuisten lautaset. 

Menomatkalla illallinen oli hiukan runsaampi ja sitä myöden myös kalliimpi kuin paluun päiväkattaus.
Nuoret kiittelivät jälkiruokapöytää suklaaputouksineen sekä lasten pöytää. Erityisenä herkkuna he mainitsivat tilliperunamuussin ja häränpaistin. Me aikuiset täytimme lautasemme alkupalapöydän kaloilla ja äyriäisillä. Paras yhdistelmä meille oli ankka sinihomejuustolla ja päärynällä. Ylipäätään nämä mietityt ja lapuilla kerrotut yhdistelmät ilahduttivat. 

Paluumatkalla kuskina toiminut Jukka kiitteli, että buffetista sai pyytämällä alkoholitontakin viiniä. 
Hävikin ehkäisyyn on laivoilla kiinnitetty huomiota, mitä pidän erityisen hyvänä. Vähiten hävikkiä tuli kuulemma pahimpaan korona-aikaan kun henkilökunta jakoi ruokaa eikä sitä saanut itse ottaa. Nyt kyltit kertovat monella kielellä että otathan vain sen mitä syöt (minkä pitäisi kyllä olla itsestäänselvyys vaan kun ei ole). Samansisältöisiä linjastoja myös puretaan kesken kattauksen jotta esillepano pysyy kauniina muttei suotta turhan yltäkylläisenä. Kakkupaloja on pilkottu maistiaispaloihin ja mousseja tarjotaan shottilaseista. 
Illalliskattauksella oli kiireen tuntua, mutta tajusimme sen kysyttyämme itseaiheutetuksi. Emme nimittäin ymmärtäneet, että kattausten porrastus oli koronatoimi väljyyden puolesta. Uuden kattauksen alkaessa edellisen kattauksen väen ei pitänytkään poistua. Päiväkattauksessa olimme viisaampia ja kysyimme heti alkuun miten kauan aikaa on - näin saimme syödä ihan rauhassa. 

Iltaohjelmaksi kävimme katsomassa tanssi- ja laulushown, josta junnut pitivät erityisesti. Muuten ohjelmaksi riitti meillä kauppojen kiertely ja maisemien ihailu kannelta. Muksut tykkäsivät pelata kerta toisensa jälkeen koura-peliä, vaikka (me ankeuttajat) yritimme selittää että halvemmaksi tulisi hakea tikkarit TaxFreestä. 

Muistan junnuna naureskelleeni pariskuntia jotka pelasivat korttia laivalla. Ja nyt, pakko myöntää, meillä oli paluumatkalla kortit mukana Canastaa varten. Princessin Pianobaarissa saimme peluun taustalle elävää musiikkia, mitä ei normaalisti kotona tapahdu. 
Aamupala ennen Maarianhaminaan saapumista topisti nälkää pitkälle. Erityisherkkuna kotiaamiaisiin verrattuna mainittakoon ainakin kakut. Poitsumme piti röstiperunoista ja muut junnut croissanteista. 


Kiinnitimme kaikki risteillessä huomiota siihen, että palvelu laivoilla oli erityisen hyvää. Meitä opastettiin autokannella jo ennen kuin ehdimme mitään kysyäkään ja henkilökunta tarjoutui ottamaan valokuvia koko sakista. Ruokailuja sumpliessa henkilökunta auttoi hymyssäsuin. Buffetissa kaiken työkiireen keskellä meidän kanssa ehdittiin vaihtaa sanaa esimerkiksi hävikin estämisen suhteen. 

Kaikki lienevät iloisia ja tyytyväisiä siitä, että matkustaminen viimeinkin avautuu!

Reissumme sujui siis leppoisasti ja mukavasti. 

Ahvenanmaan kokemuksista kirjoitammekin sitten erikseen. Monia vinkkejä löytyy jo nyt meidän Instastamme

Lämmin kiitos Tallink Silja mukavista reissuista!
Nähdään taas!
 

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä rentouttavalta ja ihanalta! Onkin tässä jo ikävä laivamatkailua ja sitä ihanaa laivan ruokaa!!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin