lauantai 11. heinäkuuta 2009

Rapea mansikkainen jäätelö"kakku"

Pastiksen kesäloma alkoi ja sen myötä neljä viikkoa yhdessäeloa ilman työmenoja! Tämän kunniaksi tekaisin jälkiruuaksi nopean, helpon ja hurjan makean mansikkajälkiruuan.

Olemme maistaneet tätä "kakkua" ensimmäisen kerran juhannuksena 2007 ystäviemme luona - tuo maininta löytyy kopioidun reseptin sivulta. Toisella sivulla lukee: tarjottu Suojoki, Maas. Eli heille ei enää tätä. Muille tutuille sitten voisikin tätä herkkua tarjota, niin oivallinen se on. Kakku on helppoa vaikka mökkisyömiseksikin, sillä sen keksiosan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Muistaakseni alkuperäisidea on Glorian Ruoka & Viinistä vuodelta jotain.

Kakkuun tulee pohjalle kerros "kauralastua", sitten jätskiä ja mansikoita, taas kauralastu ja päälle mansikoita joiden päälle on lirutettu valkosuklaata. Jos vahingossa pudotat kauralastut, et ole saanut aikaan katastrofia - ainakaan jos alusta pudotuskohdassa on edes suurinpiirtein puhdas. Keräät vain entisen lastun, nykyisen murukasan kokoon ja ripsuttelet jätskin ja manssujen sekaan. Ai miten niin kokemus puhuu :).

Mansikoiksi suosittelemme äidin mansikkamaan luomumansikoita. Jos äitisi jostain syystä myrkyttää manssuntaimiaan, nekin käyvät hätätapauksessa. Jäätelöksi pannaan tietysti omaa lempparijätskiä, jollei peräti itsepyöräytettyä herkkua!

Kakun leikkaaminen on melko haasteellista tiukan voisen keksiosan ansiosta, joten hyvin hyvin fiinissä seurassa myös annospalat voisivat toimia. Tästä ei ole kokemusta, sillä tuttumme tuppaavat olemaan tavallamme aika rentoa sakkia.

Seuraava ohje on 4-5 henkilölle

Keksiosa:
1,5 dl kaurahiutaleita
vajaa desi fariinisokeria
vajaa puoli desiä vehnäjauhoja
75 g voita sulatettuna

Täyte:
vaniljajäätelöä
luomumansikoita

Päälle:
lisää luomumansikoita
kaksi riviä valkoista suklaata sulatettuna

Yhdistä keksiosan aineet vaikkapa siinä astiassa jossa sulatit voin. Lataa leivinpaperoidulle uunipellille kahdeksi ohueksi kiekoksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Vahdi keksejä herkeämättä etteivät vain kärvähdä. Kokemus puhuu taas. Uunista pois nostetut, vielä ihan sulat keksit taipuvat tarvittaessa siistimismuotoilulle. Anna levyjen jäähtyä täysin.

Kokoa kakku. Ensin keksilevy, sitten jätskiä palloina tai paloina, sekaan tröntittömiä mansikoita. Sitten päälle uusi keksilevy ja taas mansikoita. Marjoja et voi laittaa liikaa! Sitten halutessasi voit lirutella päälle (nauhoina) suklaata. Meidän tavallamme valkoista tai alkuperäisohjeen mukaan ruskeaa Sinistä.

4 kommenttia:

  1. Voi kuinka herkullista. Mansikoita on nyt, pitää kyllä kasata tätä

    VastaaPoista
  2. arleena kasaa ihmeessä!paljon muuta ei tarvitakaan kuin kasaamista, niin helppoa tämä on.

    VastaaPoista
  3. Nam nam nam, en voi muuta sanoa.....

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin